۱۳۸۹ خرداد ۲, یکشنبه

Morghe Sahar - مرغ سحر

ey iran ...................................................................

Iran's first national anthem اولین سرود ملی ایران

دوم خرداد 1376 ، به روایت مطبوعات آن روزها !


دوم خرداد بار دیگر فرا رسید . تا سال گذشته ، این روز به عنوان سمبل خواست دموکراتیک ایرانیان پس از انقلاب اسلامی پاس داشته می شد ، اما شاید امسال برای بسیاری از ایرانیان ، فاصله ی ذهنی دور و درازی با دوم خرداد 76 به وجود آمده باشد. دوم خرداد ، این روزها دیگر نه یک اتفاق حماسی ، بل چنان تلنگری بر برهه ای از تاریخ معاصر ایران ارزیابی می شود. دوم خرداد نه آغاز مسیر دموکراسی خواهی ایرانیان بود و نه پایان فضای استبداد زده ی این سرزمین . آن سالها از دوم خرداد اسطوره ای برساختیم ، اسطوره ای که ما را در شناخت اهمیت نمادین آن دچار کژفهمی های بنیادین کرد. با ظهور دوم خرداد ، دل در گرو پیچ و خم های احساسی اش دادیم و از خطرات یزرگی که آن را تهدید می کرد ، با لبخند یا بغضی گذشتیم .
این روزها دیگر دوم خرداد 1376 ، نه یک حماسه ، بل آیینه ای است که می شود همه ی این سالها را در آن دید . با مسافران قطار اصلاحات و مخالفان سرسختش از آن روزها تا به اکنون پیش آمد. آن موافقان و مخالفان اینک در کجای این بازی شطرنج ایستاده اند ؟ چه کسانی از قطار پیاده و چه کسانی سوار شده اند ؟!
این تابلوی غم انگیز سیال ، جکایت اسطوره ای را بازمی گوید که اینک دیگر اسطوره نیست ، اما پایان اسطوره ، آغاز ابهام زدایی است . تصویری شفاف ، که البته هر آنچه می نمایاند را لزوما ، دوست نخواهیم داشت !
بی هیچ توضیح و تبیینی ، شما را به نظاره ی دوم خرداد 1376 دعوت می کنم . سفری به آن روزهای پراحساس ، و البته مرور سخنانی که این روزها بیش از آنکه شادمانی برانگیزند ، گزنده و تامل برانگیز جلوه می کنند :

… و خاتمی آمد !

مهدوی کنی : حدس می زنیم نظر مقام معظم رهبری به آقای ناطق نوری است !

حمایت فریده مصطفوی دختر آیت الله خمینی و 16 وزیر کابینه ی میرحسین موسوی از ناطق نوری !

آیت الله صانعی : امروز به دولت و رئیس جمهوری نیازمندیم که در دشمن ستیزی با آمریکا ، همچون دولت مهندس موسوی باشد !

موسوی خوئینی ها : امروز کجای حکومت ولی فقیه متزلزل است که چند نفر نادان می خواهند آن را محکم کنند !

و سرانجام دوم خرداد ، پای صندوق های رای / خاتمی ، حمایت و استقبال گسترده از وی را انقلاب دوستی و اسلام خواهی مردم و جوانان دانست

تیتر تاریخی : خاتمی 20000000 !

هاشمی دو روز پس از انتخابات : از خاتمی پشتیبانی می کنم !

12 خرداد 1376 : پیام تبریک میرحسین موسوی به خاتمی : ابراز اعتماد گسترده ی مردم به شما ، رخدادی به یادماندنی است

توضیح و پوزش : عکس ها از کتاب « انتخاب هفتم » تدوین ابراهیم انصاری لاری برگرفته شده است و اشکالات کیفی تصاویر به همین علت است

ارسال شده در بازخوانی تاریخ