۱۳۸۸ فروردین ۲, یکشنبه

اسرائیل چند عضو ارشد حماس را بازداشت کرد:BBC


در اسرائیل تظاهراتی برای آزادی گلعاد شالیط برگزار شده است

اسرائیل چند عضو ارشد حماس را بازداشت کرده و یک روزنامه اسرائیلی از کشتار عمدی غیرنظامیان در جنگ غزه خبر داده است.
سحرگاه روز پنجشنبه، 19 مارس (29 اسفند)، ماموران امنیتی اسرائیل طی عملیاتی در کرانه باختری رود اردن، دوازده تن از رهبران ارشد گروه حماس، از جمله چهار عضو شورای قانونگذاری - پارلمان - فلسطینی را بازداشت کردند.
جنبش اسلامگرای حماس، که اداره امور نوار غزه را در اختیار دارد، اقدام اسرائیل را که در پی شکست مذاکرات غیرمستقیم برای مبادله زندانیان صورت گرفت "باج خواهی" توصیف و آن را محکوم کرده است.
گفتگو با مهرداد خوانساری تحلیل گر مسائل خاورمیانه
در مقابل، مقامات اسرائیلی بازداشت شدگان را "مجریان برنامه های جاری برای استقرار شاخه اداری سازمان تروریستی حماس در منطقه" توصیف کرده و افزوده است که این افراد در صدد تحکیم قدرت و نفوذ حماس در کرانه باختری بوده اند.
هدف از مذاکرات غیر مستقیم اسرائیل و حماس، که با میانجیگری مصر جریان داشت، آزادی چند صد تن از اعضای حماس از زندان های اسرائیل در برابر آزادی گلعاد شالیط، درجه دار ارتش اسرائیل بود که در ماه ژوئن سال 2006 توسط افراد مسلح حماس در مرز غزه و اسرائیل اسیر شد.

گفته می شود که در حال حاضر، بیش از ده هزار فلسطینی از جمله تعداد زیادی از اعضای گروه حماس در اسرائیل زندانی هستند و از زمان اسارت گروهبان شالیط، اسرائیل سی و شش عضو ارشد حماس، از جمله نمایندگان شورای قانونگذاری فلسطینی را هم بازداشت و زندانی کرده است.

ناصر الشاعر، از اعضای حماس و وزیر سابق آموزش و پروش و معاون پیشین نخست وزیر در کابینه تشکیلات خودگردان فلسطینی از جمله کسانی است که بیش از یک سال پیش توسط ماموران اسرائیلی در کرانه باختری بازداشت شد و هنوز زندانی است.
شکست مذاکرات مبادله زندانیان
گفته می شود که یک وزیر سابق کابینه حماس و دو تن از اعضای ارشد این گروه در کرانه باختری از جمله کسانی بوده اند که روز پنجشنبه بازداشت شدند.

فلسطینیان خواستار آزادی زندانیان فلسطینی از زندانهای اسرائیل شده اند
روز دوشنبه این هفته، مقامات اسرائیلی اعلام کردند که مذاکرات غیر مستقیم با حماس به دلیل آنچه که "موضع افراطی" این گروه شکست خورده و نمایندگان اسرائیل از قاهره بازگشته اند.
برخی منابع اسرائیلی گفته اند که علت شکست این مذاکرات این بود که حماس اصرار داشته است تعدادی از افرادی که به جرم دست زدن به عملیات خرابکاری در اسرائیل بازداشت و زندانی شده اند آزاد شوند و به سرزمین های فلسطینی بازگردند.
جنبش حماس نیز متقابلا اسرائیل را به اتخاذ موضعی غیر قابل قبول متهم کرده اما افزوده است تنها زمانی گروهبان شالیط را آزاد می کند که تمامی زندانیانی که فهرست آنان را در اختیار اسرائیل قرار داده آزاد شوند.

ناصر الشاعر از جمله اعضای ارشد حماس در زندانهای اسرائیل است
به گفته ناظران، شکست مذاکرات مبادله زندانیان مانع از لغو محاصره اقتصادی غزه خواهد شد در حالیکه جنگ 22 روزه غزه ویرانی گسترده ای را برجای گذاشته و بازسازی این بخش از سرزمین های فلسطینی مستلزم اقدام اسرائیل در بازگشایی گذرگاه های مرزی است.
همچنین، اهود اولمرت، نخست وزیر دولت ائتلافی به رهبری حزب میانه رو کادیما، طی روزهای آینده جای خود را به بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود، می دهد که انتظار می رود در راس یک دولت ائتلافی راستگرا، موضع سختگیرانه تری در قبال فلسطینیان به خصوص حماس و تشکیلات به رهبری این گروه در نوار غزه اتخاذ کند.
به گفته برخی ناظران، شکست مذاکرات حماس و اسرائیل و ادامه محاصره غزه می تواند مانع از پیشرفت در تلاش حماس و تشکیلات خودگران برای حل اختلافات این دو گروه رقیب فلسطینی هم شود.
اعتراف به کشتار غیرنظامیان در غزه

در خبری دیگر در مورد روابط اسرائیل و فلسطینیان، یک روزنامه اسرائیلی اعترافات نظامیان این کشور در مورد کشتار غیرنظامیان فلسطینی در جنگ غزه را منتشر کرده است.
روزنامه اسرائیلی هاآرتص در شماره روز پنجشنبه خود اظهارات تعدادی از سربازان اسرائیلی را چاپ کرده که گفته اند در جریان جنگ غزه، نیروهای اسرائیلی غیرنظامیان فلسطینی را هدف قرار می دادند و ساختمان ها و تاسیسات شهری را عمدا ویران می کردند.

سربازان اسرائیلی به حمله عمدی به هدفهای غیرنظامی اعتراف کرده اند
روزنامه هاآرتص گفته است که اطلاعات خود را از گزارش مربوط به محتوای یک دوره آموزش نظامی به دست آورده که طی آن، از سربازان خواسته شده بود تجربه های خود از جنگ را شرح دهند.
به گفته این افراد، دلیل رفتار خشونت آمیز با غیرنظامیان فلسطینی این بوده است که به واحدهای اسرائیلی اجازه شدت عمل در عملیات جنگی داده شده بود.
از جمله، یکی از سربازانی که در این دوره شرکت داشته در شرح مشاهدات خود گفته است که یک تک تیرانداز اسرائیلی به اشتباه یک مادر فلسطینی و دو کودک او را که متوجه دستور نظامیان برای خروج از منطقه عملیات نشده بودند هدف قرار داد.
روزنامه هاآرتص می افزاید که اظهارات این گروه از نظامیان اسرائیلی با ادعای ارتش دراین مورد تناقض دارد که عملیات غزه با مراعات "بالاترین ضوابط اخلاقی" به اجرا گذاشته شد.
در واکنش به گزارش شدت عمل در جنگ غزه، اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، وعده داده است تحقیقات جامعی دراین زمینه صورت خواهد گرفت.
سرپرست این دوره آموزشی درگزارشی به رئیس ستاد ارتش اسرائیل گفته است که در مورد از دست رفتن معیارهای اخلاقی در میان نظامیان احساس نگرانی می کند.

هیچ نظری موجود نیست: