شاهو حسینی، نماینده ی حزب دمکرات کردستان ایران در خارج از کشور، در بحثی راجع به تاریخ ایران به ریشه های سرکوب جنبش های ملی در ایران پرداخت و به عنوان راه حل، فدرالیسم و سیستم دولتی نامتمرکز را پیشنهاد کرد که با وجود آن، هم دمکراسی تضمین می شود و هم اطمینان حاصل می شود که حقوقی نقض نخواهد شد. یاسین قوبیشی از فعالین سیاسی اهواز و عبدالستار دوشوکی از بنیانگذاران جبهه ی متحد بلوچستان در ایران، هم به اهمیت فدرالیسم و راه رسیدن به آن پرداختند.درپانلهای بعدی ناهید بهمنی نماینده کومله در کنگره ی ملیتهای ایران فدرال، ناصر مستشار از فعالین اهوازی، دکتر ضیاء صدرالاشرافی، جامعه شناس و عضو آذربایجانی در کنگره ی ملیتهای ایران فدرال، هدایت سلطان زاده عضو هیات مدیرهی جنبش دمکراتیک فدرال آذربایجان، ناصر ایران پور، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر، دکتر گلمراد مرادی، عضو هیات مدیره انجمن قلم ایران در تبعید، پروفسور علی علی التایی، از دانشگاه شاوو، دکتر افراسیاب شکفته از فعالین فرهنگی مدنی کردهای خراسان، خانم امال فان هیس، از سازمان عفو بین الملل، فاخته زمانی، مدافع حقوق زندانیان آذربایجانی، عبدالله حجاب، نماینده ی حزب دمکرات کردستان ایران در سازمان ملیتهای بدون نماینده در سازمان ملل، سیریا دادیار، از حزب مردم بلوچستان، غلامرضا حسین بور، از فعالین بلوچ، ناصر مبارکی از فعالین بلوچ،کیانوش توکلی از سایت ایران گلوبال، مونیر منگال، از فعالین بلوچستان پاکستان، عبدالله مهتدی، دبیر کل کومله، کاظم مجدم، از فعالین اهوازی، سخنرانی کردند
***************************************************************************
خسرو شاكري : آزادي مطبوعات يا آرايش ارتجاع بينالمللي
"ترجمه: "کوردستان
منبع: نیوزماکسNewsmax
در حالی که دمکراتها قصد دارند بر آمریکا جهت عقبنشینی از عراق فشار وارد آوردند، یک گروه تأثیرگذار از کردهای ایرانی بر ابقای نیروی نظامی و نقش آن کشور در سیاست منطقه تأکید دارند. حسن شرفی، معاون دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران میگوید:
"مردم منطقه از ماندگاری آمریکا رضایتمندند." شرفی در مصاحبهای مفصل با روزنامه "نیوزفاکس" در فرانسه اظهار داشت:
"کردهای ایران و سایر مردم منطقه حضور نیروهای آمریکا در منطقه را به دیدهی مثبت مینگرند." بنا به گفتهی شرفی، پیش از آزادسازی عراق فقط حکومتها نسبت به حضور آمریکا در منطقه نگرشی مثبت داشتند. هنگامی که صدام بر مسند قدرت بود، عربستان صعودی، اردن و شاهنشینهای خلیج، آمریکا را به مثابه حامی منافع خود میدیدند. اما اکنون این مردماند که از ماندن آمریکا پشتیبانی مینمایند.
حزب دمکرات کردستان ایران، بزرگترین، باسابقهترین و بهترین سازمان میان نیروهای دمکرات اپوزیسیون ایران محسوب میگردد.
اردوگاهها و پایگاههای آموزشی و لجستیکی این حزب در شمال عراق مستقرند، دارای نیروهای مسلح مخفی از پیشمرگان مبارز در داخل ایران است، علیرغم اینکه در حال حاضر با رژیم جنگ مسلحانه ندارد.نظام حاکم تهران بدون سلاح هستهای نیز به عنوان تهدیدی برای مردم ایران، منطقه و جهان به شمار میآید. چنانچه در تولید آن سلاح موفق شوند، تهدید افزایش مییابد.
معاون دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران ابراز نمود:
"فقط دمکراسی میتواند صلح و آرامش در آینده را متحقق سازد."
شرفی روشن ساخت که حزب دمکرات از سال 2004 به بعد به گونهای سیاسی به سازماندهی خود اقدام کرده است.
او میگوید:
"هدف ما پیشتر خودمختاری برای کردستان ایران بود، اما اکنون خواستار فدرالی هستیم که تنها سیستمی محسوب میشود که میتواند پاسخگوی همه ملیتها باشد." تعریف گروههای قومی مختلف ایران به موضوع روز در ایران تبدیل شده است.
ملیگرایان فارس از این امر هراسناک هستند که استقلال اقلیمها، اولین گام در راستای تجزیهی ایران شود. اما برخی جریانها همچون حزب دمکرات کردستان ایران ادعا دارند که در ایران چند ملیت گوناگون زیست میکنند که هرکدام دارای فرهنگ و زبان ویژهی خود است.
شرفی اظهار میدارد:
"همگی با هم ایران را تشکیل دادهایم."بر اساس آمار "Ethnologue.com" جمعیت فارس در ایران در اقلیت قرار دارد. در حالی که سایر مردم شست درصد جمعیت هفتاد میلیونی ایران را در برمیگیرند.
شرفی میگوید:
"ما قصد جدایی از ایران نداریم. ما خواهان ماندن در چهارچوب ایران هستیم."او وضعیت کردهای ایران را با کردهای عراق مقایسه میکند که ماندن در یک عراق متحد را برگزیدهاند و ابراز میدارد: "جمعیت کردهای عراق نسبت به عربها در مقایسه با جمعیت ما نسبت به سایر ایرانیها بسیار پایین است. زبان آنها با یکدیگر خیلی فرق دارد، در حالی که کردی به فارسی بسیار نزدیک است."
در ادامه میگوید:
"ما ایرانی و خواهان تأمین حقوقمان در چهارچوب ایرانی فدرال میباشیم. تجزیه ایران به سود هیچ کسی نیست.""رامین پرهام، یکی از روشنفکران توانمند و طرفدار رضا پهلوی، پسر شاه فقید، بر این اعتقاد است که طرفداران سلطنت باید خود را با واقعیات امروز داخل ایران، مانند خواست کردها و دیگر ملیتها برای استقلال اقلیمها وفق دهند. او در مصاحبه با "نیوزماکس"
اظهار نمود:
"فارسها در واقع اقلیتاند، از این رو ما میبایست از ساختارهای قومی ایران بحث کنیم." کردها و اقلیتهای سنی به درازای تاریخ یک زنجیر حفاظی به دور ایران به حساب آمدهاند که فارسها در آن فرمانروا بودهاند.
پرهام میگوید:
"آنها چندین سده است که ما را از خطر حمله اشغالگران محفوظ نگه داشتهاند، اما هیچگاه با آن مردمان با حرمت یا وجدان برخورد نشده است."خوانش پرهام از موضوع اقلیتهای قومی فقط روشنفکرانه نیست، بلکه شخصی نیز هست.
او اظهار میدارد:
"زمانی که از ایران گریختم، کردها به مدت سه ماه به من پناه دادند. آنها به نشانه داشتن احترام مرا کاک رامین خطاب میکردند. آنها از همه اپوزیسیون ایرانی حمایت مینمایند. لازم است به این امر معترف شده و این ارج را بر آنها نهیم که شایسته آنهاست."تنها کردها نیستند که از سوی نظام حاکم بر ایران مورد ستم واقع میشوند. سیستان و بلوچستان واقع در شرق ایران در همسایگی با پاکستان، یکی از بزرگترین استانها و فقیرترین استان ایران محسوب میشود و همچنین عربهای خوزستان در یک منطقه نفتخیز جنوب و در مرز عراق زندگی میکنند که به طور مداوم تحت ستم قرار گرفته و به طرز وحشیانه توسط رژیم به قتل میرسند.
" پرهام گفت:
"علیرغم حجم زیاد نفتی که خوزستان دارد، رژیم پس از ویرانی ناشی از اشغال آن شهرها در سال 1982 هنوز اقدام به آبادسازی آن منطقه نکرده است." او معتقد است که رهبران اقوام ایران ضرورت یکپارچگی ایران را درک میکنند و میگوید:
"ضروریست ما با آنها این اعتماد را به وجود آوریم، آنها کاملاً این امر را میفهمند که ایران نباید تجزیه شود.
"آیا ایالات متحده آمریکا باید بیش از این به ایران بپردازد. پرهام بر این باور است که بازسازی ایران بعد از سرنگونی جمهوری اسلامی از هر زمان دیگری آسانتر است.
" او اظهار مینماید:
"لازم نیست شما در ایران ملتسازی کنید. لازم است کشور بازسازی و مؤسسات یک حکومت دمکراتیک مدرن بنیانگذاری شود."
******************************************************
هم ميهنان؛ از شما مصرانه ميخواهيم مقالات و مصاحبه ها نشست پاريس را مطالعه نماييد؛تا آنان که تحت عنوان" دفاع ا ز خلق های ايران" دم ميزند, ماهيت شان بر شما آشکار شود.