۱۳۹۶ مهر ۱۴, جمعه

محمد جراحی، نقاش ساختمان و عضو سندیکای نقاشان ساختمانی و فعال کارگری بود. او در سال های گذشته به خاطر فعالیت‌های صنفی بارها بازداشت شده بود.




محمد جراحی، نقاش ساختمان و عضو سندیکای نقاشان ساختمانی و فعال کارگری بود. او در سال های گذشته به خاطر فعالیت‌های صنفی بارها بازداشت شده بود.
محمد جراحی خرداد ماه سال۹۰ توسط اداره اطلاعات تبریز دستگیر و پس از نزدیک به دو ماه بازداشت، از سوی دادگاه انقلاب تبریز به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد.او در زندان تبریز به سرطان تیرویید مبتلا و در همان زمان برای عمل جراحی و برداشتن قسمتی از غده تیرویيد به بیمارستان منتقل شد اما با وجود توصیه پزشکان، مسوولان زندان از دادن مرخصی به او برای ادامه درمان خودداری کردند.
دکتر «س. محمدی»، متخصص غدد در تهران به «ایران وایر» می‌گوید: «سرطان تیرویید یکی از سرطان‌هایی است که اغلب قابل درمان است اما نکته مهم، مراقبت‌ها و پی گیری‌های بعد از درمان است. حتی پس از تکمیل درمان، بیمار باید هم چنان تحت نظر پزشک خود باشد و مراجعات پس از درمان به پزشک بسیار دارای اهمیت است.»
 در طول این مراجعات، پزشک در مورد علایم بیمارخواهد پرسید، او را معاینه خواهد کرد و ممکن است آزمایش خون یا آزمایش تصویربرداری مانند اسکن ید، رادیواکتیو و یا سونوگرافی برای وی تجویز کند: «پی گیری پس از درمان برای پیش گیری ازعود سرطان یا گسترش آن و هم چنین مانیتور عوارض جانبی احتمالی درمان های خاص در بیمار بسیار اهمیت دارد.»
یک منبع آگاه در مورد وضعیت محمد جراحی به «ایران وایر» می‌گوید: «او بارها برای پی گیری و ادامه روند درمان درخواست مرخصی کرد اما با مرخصی‌های او موافقت نمی‌شد.»
 خودش هم سال 92 در نامه‌ای خطاب به ریاست سندیکای نقاشان ساختمانی، این موضوع را شرح داده بود: «بیش از دو سال است در زندان مرکزی تبریز مشغول گذراندن محکومیت خود هستم. در طول این مدت به دلیل شرایط سنی (۵۵ سال) و وضعیت نامناسب زندان تبریز ازنظر تغذیه و بهداشت، به بیماری‌هایی اعم از سرطان تیرویید، دیابت و چربی خون دچار شده‌ام.»
او یک بار جراحی می شود. طبق نظر پزشکان متخصص، مراحل درمانی وی باید در بیرون از زندان پی گیری می شده است. برای همین، پرونده پزشکی خود را تكميل و به پزشکی قانونی جهت صدور نظرکارشناسی مبنی بر «عدم تحمل حبس» ارسال می كند ولی جوابی نمی گيرد: «این جانب در طی دو سال گذشته از مرخصی بهره نبرده‌ام و حتی پس از عمل جراحی تیرویید و علی رغم نظر پزشکان مبنی براستراحت کامل، مسوولین زندان از اعطای مرخصی استعلاجی به بنده خودداری (می کنند) و بلافاصله پس از عمل جراحی به زندان منتقل شده‌ام.»
دکتر محمدی در مورد تاثیر شرایط زندان بر بروز سرطان تیرویید می گويد: «مهم ترین علت ابتلا به سرطان تیرویید، قرار گرفتن در معرض اشعه رادیواکتیو است. این موضوع ثابت شده است. منابع چنین اشعه‌هایی شامل درمان های پزشکی خاص و اشعه‌های ناشی از حوادث نیروگاه و یا سلاح های هسته ای هستند. رژیم‌های غذایی کم ید هم در ابتلا به نوعی از سرطان تیرویید موثر هستند. احتمالا عوامل دیگری هم تاثیر دارند؛ مثلا در بعضی تحقیقات نشان داده شده است فشارهای عصبی در ابتلا به انواع سرطان موثر است اما هنوز مورد تایید عمده دانشمندان قرار نگرفته است. با این حال، همان طور که اشاره کردم، پی گیری بعد از درمان، در درمان قطعی و عدم شیوع بیماری بسیار موثر است.»
سال٩٠ اولین باری نبوده که محمد جراحی بازداشت شده است. یکی از دوستان او به «ایران وایر» می‌گوید: «از سال٨٦ به خاطر داشتن بولتن اتحادیه کارگری بازداشت شد و این بازداشت‌ها و رفت و آمد به دادستانی و زندان مدام ادامه داشت. به خاطر داشتن همین بولتن، به چهارماه حبس محکوم شد. البته بعد از یک ماه آزادش کردند اما همان موقع به خاطر این که در عسلویه کار می‌کرد و یک ماه سرکار نرفته بود، از کار اخراج شد.»
محمد جراحی سال ٩٠ همراه با «شاهرخ زمانی»، دوست و همکارش دستگیر و به اتهام «تلاش برای ایجاد تشکل غیرقانونی» و «تبلیغ علیه نظام» به زندان محکوم شد: «محمد همیشه می‌گفت حکمش ناعادلانه است و او فقط فعایت صنفی کرده است. از زمانی که او را دستگیر کردند، حدود٧٠ روز انفرادی بود. او خیلی اذیت شده بود. بعد در شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی "حملبر"، به پنج سال زندان محکوم شد. شاهرخ زمانی را هنگام دستگیری، متهم ردیف اول عنوان کردند و 11 سال حبس برایش بریدند. با این که هم محمد و هم شاهرخ به احکام خود اعتراض داشتند اما در دادگاه تجدیدنظر احکام آن ها عینا تایید شد.»
 شاهرخ و محمد در زندان تبریز به بند هشت کاردرمانی، بند ویژه معتادان انتقال یافتند: «آن‌ها در بند متادون بدون اصل تفکیک جرایم نگه داری می‌شدند و بارها در اعتراض به این موضوع دست به اعتصاب غذا زدند.»
شاهرخ زمانی، رفیق محمد جراحی از زندان تبریز به زندان‌های یزد و سپس رجایی شهر منتقل شد. او سال٩٤ در سن 51 سالگی، در حالی که دوران محکومیت خود را بدون یک روز مرخصی می‌گذراند، در زندان رجایی شهر در گذشت. بهداری زندان علت مرگ او را سکته مغزی عنوان کرد.
محمد اما در نهایت، مردادماه سال٩٥ و پس از تحمل پنج سال حبس بدون گرفتن مرخصی از زندان آزاد شد: «از روزی که آزاد شد، مدام دنبال مداوا بود. قرار بود چهارشنبه دوباره جراحی شود اما حالش خیلی بد شد و کار از کار گذشت.»
محمد جراحی روز گذشته در سن 59 سالگی در بیمارستان درگذشت. او حتی روی تخت بیمارستان هم از گفتن درباره حق و حقوق کارگران و تلاش‌های صنفی برنمی‌داشت. فیلمی از وی به جا مانده که او را با لباس بیمارستان و روی تخت نشان می‌دهد. جراحی در این فیلم می‌گوید: «در رابطه با مسایل کارگری کارگران، وقتی دولت جمهوری اسلامی تمام مزایایشان را از بین برده و کاری نمی‌کند، فعالان صنفی و حقوق کارگران باید هم دیگر را یاری کنیم. دیگر از همه جا بریده‌ایم، کسی را نداریم و باید تا آن‌جا که می‌توانیم، هم دیگر را یاری کنیم.»
معاون اول رئیس جمهوری ایران بازداشت برادرش مهدی جهانگیری را تایید کرد.
اسحاق جهانگیری در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام با تایید خبر بازداشت برادرش، نوشت اطلاع دقیقی از دلیل، چگونگی دستگیری، اتهام، ضابط و شاکی برادرم ندارم.
 بازداشت مهدی جهانگیری، رئیس گروه مالی گردشگری و برادر معاون اول رئیس‌جمهور ایران خبر داده بود.
بازداشت برادر معاون اول رئیس جمهوری ایران، کمی بعد از بازداشت برادر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران روی داده است. به نظر می رسد برخورد با نزدیکان مقام های دولت ربط به فعالیت های اقتصادی آنها دارد.

مقام های دولت قوه قضائیه را به برخورد های سیاسی متهم می کنند بخصوص که با وجود ادعاهایی علیه مقام های قضایی ایران و بستگان سران آن، تاکنون رسیدگی علنی به این اتهامات نشده است.
شش سال پیش محمود احمدی نژاد از فساد و رشوه فاضل لاریجانی برادر روسای مجلس و قوه قضائیه خبر داد اما هرگز پیگیری این موضوع از سوی قوه قضائیه اعلام نشد.

یک هفته تا تصمیم آمریکا درباره پایبندی ایران به توافق | ترامپ: این آرامش قبل از طوفان است

یک هفته تا تصمیم آمریکا درباره پایبندی ایران به توافق | ترامپ: این آرامش قبل از طوفان است



وزیر دفاع به همراه فرماندهان ارشد نظامی پنجشنبه شب مهمان پرزیدنت ترامپ در کاخ سفید بودند.
رئیس جمهوری ایالات متحده تنها هفت روز مانده به اعلام نظر خود درباره پایبندی ایران به توافق هسته ای در جمع رهبران نظامی آمریکا بار دیگر از ایران به خاطر عدم توجه به روح برجام انتقاد کرد و بعد از دیدار با فرماندهان نظامی گفت این آرامش قبل از توفان است.
رسانه های آمریکایی می گویند قرار است پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۲۰ مهر، نظر خود را درباره پایبندی ایران به توافق هسته ای اعلام کند. برخی رسانه های آمریکایی از جمله واشنگتن پست گزارش دادند که به نظر می رسد پرزیدنت ترامپ پایبندی ایران به توافق اتمی قدرتهای جهانی با آن کشور را تایید نخواهد کرد و آن را برای اعمال تحریمهای جدید به کنگره ارجاع خواهد کرد.
انتظار می رود پرزیدنت ترامپ تصمیم خود را در باره این توافق موسوم به برجام ، هفته آیندهدر یک سخنرانی اعلام کند و بگوید که توافق اتمی با ایران با منافع ملی آمریکا سازگار نیست.
پنجشنبه شب ۱۳ مهر، پرزیدنت ترامپ پیش از جلسه با رهبران نظامی آمریکا در کاخ سفید گفت، ایران با گسترش خشونت و فعالیت های بی ثبات کنند ، روح برجام را نقض کرده است.
آقای ترامپ پنجشنبه شب میزبان فرماندهان نظامی ارشد آمریکا در کاخ سفید بود.
آقای ترامپ پنجشنبه شب میزبان فرماندهان نظامی ارشد آمریکا در کاخ سفید بود.
وی افزود: رژیم ایران از تروریسم حمایت می کند و خشونت و خونریزی و هرج و مرج را در خاورمیانه رواج می دهد. به این دلیل ما باید نقطه پایانی بر ادامه این تهاجم و جاه طلبی های اتمی ایران بگذاریم. آنها به روح توافق پایبند نبوده اند.
بعد از این نشست، آقای ترامپ، همراه با برخی فرماندهان حاضر در این نشست، برای گرفتن عکس یادگاری در مقابل خبرنگاران حاضر شد.
ترامپ از خبرنگاران پرسید: «می‌دانید این جمع نماینده چیست؟ نمی‌دانم. شاید آرامش قبل از طوفان.»
خبرنگاران پرسیدند: «چه طوفانی آقای رئیس‌جمهور. برای کره شمالی؟ ایران؟ برای داعش؟ برای چه چیزی؟»
رئیس جمهوری آمریکا با لبخند پاسخ داد: «ما نظامیان بزرگ دنیا را در این سالن داریم. به شما خواهم گفت.»
سخنرانی مهم پنجشنبه آینده
پیشتر برخی رسانه های آمریکایی به نقل از منابع خود خبر دادند رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا قصد دارد روز پنجشنبه هفته آینده ۱۲ اکتبر (۲۰ مهرماه) سیاست خود را در قبال پایبندی یا عدم پایبندی ایران به توافق هسته ای را اعلام کند. هنوز هیچ مقام کاخ سفید این تاریخ را تایید نکرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت مقامهای ایالات متحده می گویند دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هفته آینده در یک سخنرانی تصمیم خود را درباره باقی ماندن یا نماندن آمریکا در توافق اتمی سال ۲۰۱۵ قدرتهای جهانی، موسوم به ۵+۱، با ایران اعلام خواهد کرد.
براساس قانون آمریکا، رئیس جمهوری آمریکا موظف است هر سه ماه نظر خود را درباره پایبندی ایران به توافق هسته ای به کنگره آمریکا اعلام کند. پرزیدنت ترامپ تاکنون دوبار پایبندی ایران را تایید کرده اما در اردیبهشت ماه، رسانه های آمریکایی گزارش داده بودند او چندان تمایلی به این کار نداشت و پس از آن تیمی منصوب کرد تا موارد نقض تعهد ایران به برجام را مشخص کنند.
ضرب الاجل بعدی یکشنبه ۱۵ اکتبر است اما آقای ترامپ ممکن است قصد خود در این باره را قبل از ضرب الاجل ۱۵ اکتبر اعلام کند که آیا به اعتقاد او ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده و آیا این توافق منافع ایالات متحده را پیش می برد یا نه.
روز چهارشنبه ۱۲ مهر رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده گفت به عنوان وزیر خارجه آمریکا توصیه هایی درباره ایران به پرزیدنت ترامپ ارائه خواهد کرد. وی در یک نشست خبری غیرمنتظره و کوتاه درباره توافق هسته‌ای ایران در پاسخ به خبرنگاران گفت «ما توصیه‌ای برای رئیس جمهوری خواهیم داشت. چند گزینه را در مورد این که چطور در جهت پیشبرد سیاست مهم (آمریکا) در برابر ایران حرکت کنیم، به او ارائه خواهیم کرد.»
اظهارات آقای تیلرسون پس از آن است که وزیر دفاع آمریکا پیشتر گفته بود که ایران باید در برجام بماند.
آقای ترامپ درسخنرانی ماه گذشته خود در سازمان ملل متحد توافق اتمی با ایران را خجالت آور خواند و آن را یکی از بدترین و یکطرفه ترین قراردادهایی خواند که ایالات متحده آمریکا به خود دیده است.
ایران و کشورهای پنج به علاوه یک از جمله آمریکا در تیرماه سال ۱۳۹۴ توافق «برنامه جامع اقدام مشترک» موسوم به برجام را امضا کردند. براساس این توافق ایران برنامه های هسته ای جنجالی خود را متوقف کرد و جامعه جهانی تحریم های هسته ای ایران را لغو کرد.
این توافق در زمان دولت باراک اوباما صورت گرفت اما پرزیدنت ترامپ از زمان نامزدی گفته بود که این بدترین توافق بود اما اکنون برخی تحلیلگران به او توصیه کرده اند که به جای خروج از توافق، فشار بر ایران را سخت تر کند.