نشست سران کشورهای گروه ۲۰ در روزهای جمعه و شنبه (۷ و ۸ ژوئیه/ ۱۶ و ۱۷ تیر) در هامبورگ برگزار میشود اما معترضان به این نشست، از چند روز قبل وارد این شهر شدهاند.
شب گذشته، سهشنبه چهارم ژوئیه، محله "سنت پائولی" هامبورگ صحنهی شدیدترین درگیریهای روزهای اخیر میان نیروهای امنیتی و پلیس با معترضان بود.
ساعتی پیش از نیمه شب نیروهای پلیس کار برچیدن کمپ معترضان و چادرهایی که برای اقامت آنها برپا شده بود را آغاز کردند و پس از آن به جمعیت معترض با ماشینهای آبپاش حمله بردند.
به گزارش خبرگزاری آلمان اندی گروته، سناتور مسئول امور داخلی هامبورگ در مورد جمع کردن چادرهای معترضان موضعی سرسختانه دارد و تاکید میکند که پلیس اجازه اقامت شبانه در این کمپها را نخواهد داد.
پلیس ساماندهی کمپهای معترضان را به"چپگرایان آشوبطلب" نسبت میدهد و میگوید برای حفظ آرامش و امنیت شهر با آنها مقابله میکند. یکشنبه شب نیز پلیس یک کمپ دیگر معترضان در محله "آلتونا" را جمع کرده بود.
دهها نفر از معترضان شب گذشته را در ساختمان تاتر شهر هامبورگ و برخی دیگر از مکانهای عمومی و کلیساهای منطقه به صبح رساندند.
"نشست آلترناتیو" گروه ۲۰
منتقدان گروه ۲۰ قصد دارند به حرکتهای اعتراضی خود ادامه دهند و یکی از این حرکتها برگزاری یک "نشست آلترناتیو" در یکی از مراکز فرهنگی هامبورگ اعلام شده است.
سازماندهندگان این نشست معتقدند گروه ۲۰ از سیستمی پشتیبانی میکند که بیعدالتی اجتماعی را به نهایت میرساند. برای این نشست گارگاهها، میزگردها و جلسات گفتوگویی در نظر گرفته شده که در آنها به معضلاتی نظیر فقر، مهاجرت، تخریب محیط زیست، نژادپرستی و زنستیزی پرداخته میشود.
انتظار میرود حدود ۱۴۰۰ نفر در نشست دور روزهای که قرار است بدیلی برای نشست سران کشورهای گروه ۲۰ باشد شرکت کنند.
گروههای مختلفی از جمله فعالان حفاظت از محیط زیست، مخالفان جهانیسازی، شوراهای پناهجویان و برخی تشکلهای چپگرا از دعوتکنندگان به این نشست دو روزه هستند.
پلیس هامبورگ مجوز برگزاری یک تظاهرات در نزدیکی محل برپایی نمایشگاهها در این شهر را صادر کرده است که برگزارکنندگان شمار شرکتکنندگان در آن را ۱۰ هزار نفر برآورد کردهاند.
هشت هزار چپگرای افراطی
نیروهای امنیتی و پلیس هامبورگ احتمال میدهند حدود ۸ هزار چپگرای افراطی که خشونتطلب ارزیابی میشود از شهرها و کشورهای مختلف در این تظاهرات شرکت کنند.
پیش از این انتقادهایی به برگزاری نشست سران گروه ۲۰ در محدوده شهر هامبورگ شده بود. پتر آلتمایر، رئیس دفتر صدراعظم آلمان از ملاقات سران ۲۰ کشور صنعتی و قدرتهای نوظهور جهان در هامبورگ پشتیبانی میکند و میگوید در حال حاضر برگزاری اجلاسهایی در این سطح ضروریتر از هر زمان دیگر است.
رئیس دفتر آنگلا مرکل به نشریه "پاساور نویه پرسه" میگوید به خاطر درهم تنیدگی مسائل جهانی، از حوزههای امنیتی گرفته تا اقتصادی، زیست محیطی و تغییر اقلیم، مسائل زیادی وجود دارد که حل آنها تنها با همکاری جمعی ممکن است.
صد هزار معترض
برآورد میشود در دو روز برگزاری نشست سران گروه ۲۰ بیش از ۱۰۰ هزار نفر در تظاهرات علیه این نشست در هامبورگ شرکت کنند.
حدود ۲۰ هزار پلیس آلمانی وظیفه تامین امنیت نشست روزهای جمعه و شنبه را بر عهده دارند. همچنین قرار است واحدهای ویژهای از هلند و اتریش نیز به حفاظت از شرکتکندگان در این نشست یاری رسانند.
هفته نامه اشپیگل در گزارشی که چهارشنبه، پنجم ژوئیه منتشر شد میگوید به اطلاعاتی دست یافته که مطابق آن ارتش آلمان نسبت به حمله چپگرایان افراطی به نظامیان آلمانی در هامبورگ هشدار داده است.
هشدار امنیتی به سربازان آلمانی
بنابر این گزارش برای تمام پادگانهای هامبورگ تدابیر امنیتی ویژهای در نظر گرفته شده و استفاده از اونیوفرم ارتش در فاصله خانه و محل خدمت برای تمام سربازان ممنوع شده است.
اشپیگل به نقل از یک توصیهنامه امنیتی درونی وزارت دفاع مینویسد، در زمان برگزاری تظاهرات مخالفان نشست گروه ۲۰ سربازانی که لباس نظامی به تن دارند میتوانند هدف حملهی افراطیان قرار گیرند.
پلیس آلمان میگوید در جریان برچیدن کمپهای تظاهرکنندگان به مواد و تجهیزاتی دست یافته که قصد و برنامه برخی نیروهای افراطی برای اقدامهای خشونتآمیز را تائید میکند.
نیروهای امنیتی و انتظامی هامبورگ در عین حال اعلام کردهاند که پس از درگیریهای نیمه شب گذشته، اوضاع کاملا آرام است و حرکتهای اعتراضی منتقدان در روز چهارشنبه بدون درگیری و تنش برگزار شده است.