۱۳۹۳ مهر ۱۳, یکشنبه
معنی نام روس و روسیه جواد مفرد کهلان معانی روسی نام روس:
معنی نام روس و روسیه
جواد مفرد کهلان
جواد مفرد کهلان
معانی روسی نام روس:
ویکیپدیا معنی نام روس را مجهول اعلام کرده و برای آن آلترناتیوهای روس اسلاوی به معنی خرس و واژه روس اسکاندیناوی به معنی پاروزن را پیشنهاد می کند. ولی نگارنده با توجه به شواهد تاریخی و لغوی، کلمه روسی روشیا (بیشه) و واژۀ ژرمنی روس (اسب، اسب پرور) به ترتیب برای سرزمین و ملت روس برای آن مناسب می یابد:
اصحاب سبت و اصحاب ایکه/ایله (صاحبان "سرزمین بیشه= روشیا") قرآن در واقع اشاره به مردم روس و خرسان (روسان) سمت قطب شمال بوده است
اصحاب سبت قرآن کهدر سورۀ اعراف قرآن یاد شده و در تفاسیر با همانمردم اصحاب ایکه/ایله قرآن یکی گرفته شده است، مربوط به روسیه و نواحی سمت قطب شمال است.چه در نقشه های جغرافیایی و نجومی قدیم اروپا، سپتن تریونال رگیون و سپتن تریو به ترتیب در لاتین به معنی محل هفت ورزاو، نماد قطب شمال و هفت ستاره پرنور خرس بزرگ و خرس کوچک قطبی در نجوم هستند و در روایات اساطیری اسلامی این اخبار سرزمین سمت روسیه (روشیه، یعنی سرزمین بیشه ها) و هفت ستاره نماد قطب شمال را که از قدیم در هم آمیخته در نظر گفته میشده اند، تحت نام سرزمین اصحاب سبت در سمت ایله (سرزمین بیشه ها) آمده است و تصور شده است که این مردم این منطقه خرسان ماهیخوار قطبی به سبب ماهیگیری در روز شنبه (سبت) بر اثر غضب خداوندی به بوزینه یا خوک تبدیل شده اند. ولی در واقع سبت در اینجا صورتی از همان سپت لاتینی به معنی هفت بوده و از بوزینگان/خوکان ماهیگیر مذکور در اساس خرسان شمالی وقطبی و خود روسها (به لفظ اسلاوی یعنی خرسها) منظور بوده اند : لابد از سرزمین ایله (بیشه ها) همان روسیه (روشیه، به روسی یعنی سرزمین بیشه ها) و خود مردم روس (به زبانهای اسلاو به معانی خرس و بیشه) مراد بوده است که در اوستا تحت نام وئوروبرشتی یعنیسرزمین بیشه های گسترده ذکر شده است. یعنی اوستا، روسیه را به معنی سرزمین بیشه ها و قرآن در مجموع آن به معنی سرزمین بیشه ها و سرزمین خرسان ماهیگیر گرفته است.
معنی ژرمنی نام روس
نام روس rusرا در زبان ژرمنی به معنی قایقرانان گرفته اند. اما به نظر میرسد اصل نام مردم روس از واژه دیگر زبانهای ژرمن به شکل ros به معنی اسب بوده است: مردمی که در اروپای شرقی نامشان به صور اسکیتی تراسپی و اسپالی معنی اسب و اسب پرور را می داده است خود روسهای عهد باستانهستند که نامشان به صورت روس ros در زبانهای ژرمن به معنی اسب است و می دانیم نامهای سکایی کهن ایشان را هردوت به صورت تراسپی (اسب پرور) و پلینیوس و یوردانس به صورت اسپالی (برخوردار از اسب) آورده اند. یک اسطوره کهن روسی که واسیلی نیکیتین در کرد و کردستان آورده بسیار شبیه اسطورۀ کولاکسائیس اسکیتان سومین و کوچکترین پسرتارگیتای است می گوید که اسبان دریایی تزار با رام شدن سه اسب دریایی توسط سومین برادر و کوچکترین پسر تزار اهلی شدند، سه اسبی که در پیشانی آنها ستاره و ماه و خورشید نقش بسته بود. هردوت نام پادشاه اساطیری تراسپیان را هم به صورت آرپوکسائیس ثبت کرده است که آن هم به معنی پادشاه قوم اسب است. هرودوت در آن سمت از وجود گله اسبان وحشی سفید در کنار رود هیپانیس (رود اسبان، بوگ حالیه) خبر داده است که نامش یاد آور نام روسیه سفید است. قوم دیگر آرپوکسائیس (برادر میانی)، کاتیاران (پیشگویان) یعنی مجارها (جادوگران) /اونگورها (پیشگویان) یاد شده اند. نام قوم مدین (دانا) و شعیب (فرمانروای قبایل) روایات قرآنی هم که در رابطه با نام اصحاب ایله/ایکه آمده اند به وضوح یاد آور نام قوم کاتیاریان و خود کولاکسائیس (پادشاه قبایل) یعنی فرمانروای اساطیری تمامی اسکیتان (از جمله ملل آرپوکسائیس یعنی تراسپیان و کاتیاریان) است. نام برادر بزرگتر کولاکسائیس، لیپوکسائیس (پادشاه سرزمین زیبا= به یونانی ایو-روپه) آمده و فرمانروای اوکاتیان (مردم سرزمین هموار= لهستانیها/پولن ها) به شمار رفته است.
رهبری داعش را افرادی تندرو تشکیل میدهند
گروه دولت اسلامی موسوم به داعش، گروهی تندرو است که یک سوم خاک سوریه و مناطق وسیعی از شمال عراق را تصرف کرده است. این گروه امسال در مناطق تحت تصرف خود، برپایی «خلافت اسلامی» اعلام کرد. داعش، هزاران شبه نظامی از دو کشور عراق و سوریه و همچنین از سراسر دنیا به خود جذب کرده است. اخیرا حملات هوایی توسط جنگندههای ائتلاف بینالملل به سرکردگی آمریکا، علیه مواضع داعش در عراق و سوریه آغاز شده است. رهبری داعش را افرادی تندرو تشکیل میدهند که در میدانهای جنگ عراق، تجربه کسب کردند. برخی شخصیتهای اصلی در کادر رهبری داعش عبارتند از:
1- ابوبکر البغدادی؛ رهبر تشکیلات:
برپایه آنچه که در صفحات و مجموعههای تندروها منتشر میشود، البغدادی سال ۱۹۷۱ در خانوادهای عراقی به دنیا آمد و پدرش از امامان جماعت و اساتید زبان عربی بود. او در دانشگاه اسلامی بغداد تحصیل کرده است. بنا بر گزارشهای رسانههای آمریکایی، البغدادی چند سال در زندانی در پایگاه آمریکایی بوکا در جنوب عراق زندانی بود. او پس از آزادی، رهبری تشکیلات دولت اسلامی عراق را در سال ۲۰۱۰ در دست گرفت. این تشکیلات پس از توسعه مناطق نفوذ خود به سوریه، در سال ۲۰۱۳، دولت اسلامی عراق و شام نام گرفت. ژوئن امسال، این تشکیلات اعلام کرد که ابو بکر البغدادی را به خلافت تمام مسلمانان جهان انتخاب کرده و از همگان خواست با او بیعت کنند. با وجود اینکه به ندرت عکسی از او گرفته میشود، اما ژوئیه گذشته فیلمی ویدیویی منتشر شد که البغدادی را در حال سخنرانی در یکی از مساجد شهر موصل نشان میدهد. او در این ویدیو، دستار و لباسی سیاه به تن داشت. البغدادی نشان داد که در برابر رقبا و دشمنان خود، بسیار خشن است. در کنار گذاشتن همپیمانان سابق خود تردید نمیکند. علیه گروه النصره شاخه القاعده در سوریه جنگید مسالهای که باعث شد پس از آن از ایمن الظواهری رهبر القاعده اعلام جدایی کند. جزوهای که اخیرا گروه دولت اسلامی منتشر کرده، مدعی است که نسب البغدادی به پیامبر اسلام باز میگردد. این جزوه حاوی دستاوردهای نظامی البغدادی نیز هست. ایالات متحده آمریکا، ده میلیون دلار پاداش برای کسی در نظر گرفته که اطلاعاتی موثر در شناسایی موقعیت و محل حضور البغدادی ارائه دهد. نام حقیقی البغدادی، ابراهیم عواد ابراهیم علی البدری السامرائی است.
2- ابو محمد العدنانی؛ سخنگوی رسمی:
العدنانی سال ۱۹۷۷ در شهر ادلب سوریه به دنیا آمده است. او پیامهای مهم گروه داعش را اعلام کرده از جمله بیانیه اعلام خلافت را به پنج زبان منتشر کرد. ایالات متحده آمریکا العدنانی را به عنوان «ترویستی بینالمللی» شناسایی کرده است. آمریکا میگوید العدنانی از جمله شبهنظامیانی بود که علیه ائتلاف بینالملل به رهبری آمریکا در سال ۲۰۰۳ جنگید. در روزومهای که از العدنانی در سایتهای گروههای تندرو منتشر شده، آمده است که نام حقیقی او، طه صبحی فلاحه است، با «عشق به مساجد»بزرگ شد و بسیار اهل مطالعه است.
3- ابو مسلم الترکمانی؛ فرمانده بزرگ در عراق:
سرلشگر سابق ارتش عراق در دوره صدام حسین است. او مسئولیت اداره استانهایی را بر عهده دارد که گروه داعش در عراق تصرف کرده است. در دوره ریاست جمهوری صدام حسین در عراق، الترکمانی در سازمان اطلاعات نظامی و گارد ریاست جمهوری فعالیت میکرد. نام حقیقی او فاضل احمد عبدالله الحیالی است. او نیز در پایگاه بوکا در عراق زندانی بود. بعثیهای دوره صدام به جنگ در کنار گروه داعش علیه دولت پیوستند.
4 ابوعمر الشیشانی (چچنی)؛ فرمانده سوریه بزرگ در سوریه:
او سال ۱۹۸۶ در گرجستان به دنیا آمده است. از او به عنوان فرمانده نظامی داعش در سوریه یاد میشود. عملیاتی را برای تصرف سرزمینهای وسیعی در مرز عراق فرماندهی کرد. نام حقیقی او تارخان باتر هیویلی است. او در سال ۲۰۱۲ به مخالفان مسلح بشار اسد پیوست اما پس از آن به داعش گرایش یافت و برای اطلاعت از البغدادی سوگند یاد کرد. شبه نظامیان و نیروهای کُرد میگویند که او فرمانده نیروهای عملیاتی اصلی داعش است و اخیرا رهبری عملیات این گروه برای تصرف شهر عین العرب (کوبانی) را بر عهده گرفته است. الشیشانی به کرات در میدانهای نبرد دیده شده است. تصاویری از او در حال تحویل گرفتن خودروهایی زرهی منتشر شده که داعش در عراق به غنیمت برده و آنها را به سوریه منتقل کرده است.
منبع:العربیه
سردار قاسمی، خیلی هم خوب بابک زنجانی را می شناسد
سردار قاسمی، خیلی هم خوب بابک زنجانی را می شناسد
جلال یعقوبی
جلال یعقوبی
ماجرای بابک زنجانی ابعاد گسترده ای یافته است. اکنون حتی مقامات رسمی جمهوری اسلامی نیز تکرار می کنند که او "ویترین" یک گروه پیچیده تر است و پشت صحنه جریان های قدرت مندتری در حال پیشبرد مقاصد خود هستند. روزنامه شرق دیروز در تیتر یک خود از "جابجایی میلیاردی در حساب بانکی زنجانی" خبر داد. این روزنامه از قول امیرعباس سلطانی، عضو کمیته پیگیری پرونده زنجانی اعلام کرد "با وجود ادعاهای موجود درباره بلوکهشدن حسابهای زنجانی پولهای زیادی در حسابهای شخصی و مرتبط با زنجانی جابهجا میشود که این مساله به تنهایی نشاندهنده فعالیت اقتصادی تیمهای مرتبط با بابک زنجانی در داخل کشور است."
حسین دهدشتی، دیگر نماینده عضو کمیته مزبور نیز گفته بود: "نوع برخورد با این پرونده برای ما جای سوال دارد. مساله پرونده زنجانی تنها بدهکاریاش به وزارت نفت نیست بلکه در پرونده تامین اجتماعی و دهها تخلف دیگر پایشگیر است."
امیرعباس سلطانی، نماینده بروجن در مجلس که این روزها بر سر پرونده بابک زنجانی فعال شده است، در گفتگویی مفصل با سایت "نفتا" ابعاد دیگری از این پرونده را فاش کرد. او از زمان شروع حساسیتها به بابک زنجانی در مجلس سخن گفت و خبر داد که وقتی مسئولان بلند پایه دولت احمدی نژاد به مجلس احضار شدند، حاضر به همکاری نبودند. او تاکید داشت: "به دنبال احضار مدیران وزارت نفت، مسئولان امنیتی بانک مرکزی، سازمان بازرسی و دستگاه های نظارتی برای ارائه توضیحات دعوت شدند اما این توضیحات به هیچ وجه قانع کننده نبود و با اظهارات بابک زنجانی مغایرت بسیار داشت. حتی ما احساس کردیم مسئولان درصدد نیستند که حقایق را بیان کنند. بانک ها نیز در این زمینه همکاری نمی کردند و واقعیت ها را نمی گفتند." او همچنین درباره علت کناره گیری دیگر نمایندگان از پیگیری پرونده زنجانی اعلام کرد: "من نمی توانم بگویم همکارانم در مجلس علاقه ای ندارند که این پرونده به نتیجه برسد شاید به خاطر مشغله کاری پیگیر پرونده بابک زنجانی نیستند. اما من برای رسیدگی به پرونده زنجانی تحت فشار زیادی قرار دارم." او همچنین اضافه کرد: "بابک زنجانی کس خاصی نیست و فردی هم نیست که آنقدر عرضه و شم اقتصادی داشته باشد. یک تیم این کار انجام می دهد که ویترینشان بابک زنجانی است. [...] زنجانی در وزارت خانه های دولت قطعا مورد حمایت قرار می گرفته و در هر پست دولتی همراه داشته است. چهار عضو کابینه دولت قبلی، آقای حسینی وزیر اقتصاد و دارایی، آقای قاسمی وزیر نفت، آقای مصلحی وزیر اطلاعات و آقای بهمنی رئیس کل بانک مرکزی، زنجانی را تایید کرده اند و با این تاییدها پول در اختیار او گذاشته شده است."
سلطانی در پاسخ به این سئوال که "اما آقای قاسمی در جلسه در کمیسیون برنامه وبودجه مجلس اعلام کردند، فردی به نام بابک زنجانی را نمی شناسند." تاکید داشت: "خیلی هم خوب بابک زنجانی را می شناسد." او در همین گفتگو اضافه کرده بود: "ما در این پرونده به نام هایی گردن کلفت تر از بابک زنجانی رسیده ایم. مسائلی را کشف کرده ایم که شاید به ذهن شما هم خطور نکند همان هایی که فکر می کنید در این پرونده نقشی ندارند در خط مقدم هستند. ما شاید خیلی به آنها نزدیک نشویم اما با جدیت به دنبالشان هستیم."
اخیرا فیلم هایی در یوتیوپ منتشر شده است که در آن بخشی از فیلم های بابک زنجانی گنجانده شده و برخی افراد درباره وضعیت او سخن می گویند. این فیلم ها که تلویحا در حمایت از زنجانی منتشر شده، بخشی از نهادهای نزدیک به بابک زنجانی را فاش کرده است.
از جمله در یکی از این فیلمها بابک زنجانی درباره خرید شرکت هواپیمایی "فراز قشم" می گوید: "ما سال ۸۸ این هواپیمایی را از زیرمجموعه های سپاه پاسداران خریداری کردیم، با پنج میلیارد یا چهار میلیارد تومان بدهی، که بدهی به مالیات، و تامین اجتماعی و جاهای متفرقه بود."
به نظر می رسد که همین اشارات بود که موجب دستگیری های جدید به عنوان "همکاران زنجانی" شد. ده روز پیش محسنی اژه ای در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: "ایشان توانسته بود با اقداماتی ناصحیح ارتباطی با بعضی افراد در داخل زندان پیدا کند و اطلاعاتی را به بیرون از زندان منتقل کند تا از این طریق بر روی بعضی موارد سرپوش بگذارد. بحمدالله واسطهها شناسایی شدند و هم پیغامها و هم کسانی که پیغام به آنها رسیده بود شناسایی شدند و از آنها تحقیق به عمل آمد و بعد بازداشت شدند و لذا یک باب جدید در این پرونده باز شد که امیدواریم به اصل پرونده کمک کند."
زمزمه نزدیکی بابک زنجانی به سپاه پاسداران از زمانی شدیدتر شد که مشخص گردید سردار رستم قاسمی، رئیس پیشین قرارگاه خاتم الانبیا و آخرین وزیر نفت دولت احمدی نژاد، یکی از حامیان قدرتمند بابک زنجانی بوده است. چندی پیش حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت و گو با خبرگزاری رسمی مجلس اعلام کرد که رستم قاسمی وزیر سابق نفت در نامه ای به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اعلام کرد که در جریان جزییات معامله نفت از سوی بابک زنجانی نبوده است.
اما امیرعباس سلطانی در پاسخ به اظهار بی اطلاعی این سردار سپاه گفته بود: "چطور آقای قاسمی چنین حرفی زده؟ شاید ایشان نامه تایید بابک زنجانی را فراموش کرده اما امضای شخص رستم قاسمی در کنار وزیر وقت اقتصاد و دارایی، وزیر صنعت و معدن، معاونت راهبردی ریاستجمهوری و رییس بانکمرکزی مستند شده و نسخه اصلی این نامه نیز موجود است، چطور وزیر نفت کسی را تایید میکند و از جزییات معامله وزارتخانه مبتوعش با او بیخبر است."
اواخر سال گذشته محسنی اژه ای نیز ارتباط بابک زنجانی با سپاه پاسداران را تایید کرده بود. او البته تفسیر دیگری از این ارتباط داشت.. او در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره شایعه "ارتباط تنگاتنگ" زنجانی با سپاه و وزارت اطلاعات گفته بود: "باید دید که منظور از ارتباط چیست. مثلا فرض کنید که در دو سه سال قبل فردی به وزارت نفت مراجعه میکند و میگوید که من میتوانم نفتها را خریداری کنم یا آنها را بفروشم که در واقع این یک نوع همکاری است و فاقد مشکل است اما اگر منظورتان ارتباط ناصحیح است، من واقعا از آن مطلع نیستم. بنابراین اگر منظور شما همان ارتباط کاری است، بله این ارتباط با سپاه وجود داشته است. البته گفتهاند که ارتباط وزارت اطلاعات با بابک زنجانی موقعی بوده است که میخواستند پولها را به کشور بازگردانند."
مسئولان قضایی علت طولانی شدن رسیدگی به پرونده زنجانی را عدم همکاری او و کافی نبودن اموالش در داخل کشور برای پرداخت بدهی های او عنوان می کنند. سلطانی در گفتگوی اخیر خود با سایت نفتا تاکید می کند: "بیش از ۹۰ درصد اموال زنجانی در ترکیه است و سایر اموالش در تاجیکستان و فرانسه است. اموال زنجانی در ایران ارزشی ندارد و تنها یک جو روانی در جامعه ایجاد کرده اند که اموال ایران او به تنهایی برای بدهکاری اش کافی است. حتی یک چهارم اموالش هم در ایران نیست."
از تیرماه گذشته بخشی از اموال و املاک بابک زنجانی توسط دستگاه قضایی به مزایده گذاشته شد. اما به گفته یکی از اعضای شورای شهر کسی حاضر به خرید این اموال نبود. اسماعیل دوستی، عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران در آن زمان گفته بود: "اخیرا قوه قضائیه املاک زنجانی را به مزایده گذاشته اما کسی این املاک را خریداری نمیکند، چرا که یا معارض است یا اسناد آن مشکل دارد."
گفته می شود که بخشی از اموال زنجانی هم به نام خود او نیست و اسناد رسمی به نام نزدیکان و دوستانش صادر شده اند. برای نمونه شایعاتی از وجود املاک مسکونی و تجاری در شهرک غرب که به نام یکی از نزدیکان اوست وجود دارد. با اینهمه به نظر می رسد که مشکل اصلی برای بازگرداندن اموال زنجانی در شریکان قدرتمندی است که دارد. اکنون ماه ها از عدم وصول میلیاردها دلار بدهی زنجانی گذشته است و می توان برآورد کرد که در این مدت چه سودی از این اموال نصیب شرکای پشت صحنه زنجانی شده باشد.
داعش در یک کیلومتری کوبانی، پیشمرگه ها آماده نبرد کوچه به کوچه
- ارتباط مشکوک گورهای جمعی با دانشجویان ناپدید شده در مکزیک05/10 10:22
- افزایش نگرانی از ابولا در آمریکا و اظهار اطمینان مقامات مسئول05/10 08:33
- کشف ۲۰ جسد سوخته و مشکوک در ایالت «گوئرِرو» مکزیک05/10 05:36
- اعتراضات دموکراسی خواهان هنگ کنگ وارد دومین هفته خود شد05/10 05:01
- نارسایی های تدارکاتی و سازمانی از دلایل عدم مهار ویروس ابولاست05/10 04:32
- پلیس مادرید با ضربات باتوم تظاهرات ضدسلطنت را پراکند05/10 02:25
- بریتانیا اندوهگین از قتل هِنینگ، نگران از سربریده شدن گروگانی دیگر05/10 01:27
- ژان کلود دووالیه، دیکتاتور سابق هائیتی درگذشت04/10 23:45
- نظر سنجی انتخابات برزیل: روسف کماکان پیشتاز04/10 22:15
- تنش در مرز ترکیه و سوریه04/10 18:34
- اولتیماتوم مقامات هنگ کنگ به معترضان طرفدار دموکراسی04/10 17:54
- درگیری های شدید در اوکراین برای کنترل فرودگاه دونتسک04/10 16:02
- پیروزی حزب حاکم در انتخابات لتونی04/10 15:59
- تولد نخستین نوزاد از رحم پیوندی04/10 14:58
- شوک بریتانیایی ها از کشته شدن شهروندشان توسط داعش04/10 12:51
- سفر کم سابقه سه مقام بلندپایه کره شمالی به کره جنوبی04/10 11:25
- آخرین روز مبارزات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری در برزیل04/10 10:31
- تعدادی کشته بر اثر ازدحام جمعیت در یک مراسم مذهبی در هند04/10 09:20
- سوئد “کشور فلسطین” را به رسمیت خواهد شناخت04/10 09:20
- کشف بطریهای شراب یکصد و هفتاد سال پس از غرق شدن یک کشتی04/10 09:20
نیروهای «دولت اسلامی» (داعش) حلقه محاصره شهر کوبانی سوریه را تا یک کیلومتری این شهر تنگتر کرده اند. ظاهراً پیشمرگه های کرد که از کوبانی دفاع می کنند خود را آماده نبرد خیابانی و کوچه به کوچه با داعش می کنند.
عصمت شیخ، فرمانده پیشمرگه ها روز جمعه با اشاره به پیشروی گروه داعش، نسبت به وقوع قتل و کشتار در صورت سقوط این شهر هشدار داد. وی در تماسی تلفنی به رویترز گفت مرزها بسته اند و نیروی تقویتی و کمکی به ما نمی رسد.
همزمان، جان آلن، نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف بین المللی برای مقابله با گروه دولت اسلامی گفت این ائتلاف با حملات هوایی، آموزش نظامی و نیز کمک های مالی از مبارزانی که با داعش می جنگند پشتیبانی خواهد کرد.
اما حملات هوایی آمریکا و متحدانش تاکنون مانع پیشروی افراط گرایان داعش بسوی کوبانی نشده است.
ترکیه نیز که تانکهایش را در این سوی مرز و مشرف به کوبانی سوریه مستقر کرده است تا به این لحظه دست به عملیات نظامی علیه داعش نزده است اما می گوید نخواهد گذاشت کوبانی سقوط کند.
در معادله قدرت موجود در منطقه آنچه آنکار را نگران و در انجام عملیات نظامی علیه داعش مردد کرده است از یک سو امکان تحکیم رژیم بشار اسد در سایه تضعیف مخالفان مسلح او و از سوی دیگر قدرتمند شدن حزب کارگران کردستان، پ کا کا، در سایه همراهی آن با ائتلاف بین الملل علیه داعش است.
اشتراک در:
پستها (Atom)