۶۰ تن از روشنفکران و فعالان مدنی ایرانی از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستند پروندهای برای محمود احمدینژاد با عنوان «جنایت علیه بشریت» تصویب و در اختیار شورای امنیت قرار دهد تا وی تحت تعقیب قضایی قرار گیرد.
این روشنفکران و کنشگران سیاسی- مدنی در نامهای که خطاب به ناوانتم پیلی دبیر این کمیساریا نوشتهاند، اعلام کردهاند که کارنامه «زمامداران سیاسی» ایران را مصداق روشن «جنایت علیه بشریت» میدانند و خواستار تحت تعقیب قرار گرفتن آنها هستند.
در این نامه با رد هرگونه طرح جنگ و تحریمی علیه ایران، از جهانیان و سازمانهای بینالمللی خواسته شده از حقوق انسانی مردم ایران دفاع کرده و «سرکوب و ارعاب و تبعیض رژیم» را محکوم کنند.
در این نامه آمده است که کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، پرونده «نقض برنامهریزیشده و گسترده حقوق اساسی» مردم ایران را به شورای امنیت بسپارد تا این شورا پرونده «سران رژیم را به عنوان جنایت علیه بشریت» تصویب کرده و به دادگاه بینالمللی کیفری ارسال کند.
روشنفکران و کنشگران سیاسی- مدنی در نامه خود همچنین از سفر احمدینژاد در ماه سپتامبر به سازمان ملل خبر دادهاند و از مسئولان این سازمان خواستهاند که اجازه ورود «رئیس جمهور متقلب و سرکوبگر جمهوری اسلامی» به سازمان ملل را ندهند.
در این نامه همچنین نوشته شده که جمهوری اسلامی ایران، نظامی است که «نقض نهادینه و گسترده حقوق» همه اقشار از جمله کارگران، دانشجویان، معلمان، جوانان و هنرمندان و نویسندگان و روزنامهنگاران را به اعمال جاری دولت تبدیل کرده است.
این نامه را شخصیتهایی همچون طاهر احمدزاده، داریوش آشوری، یرواند آبراهامیان، عبدالعلی بازرگان، شهرنوش پارسیپور، رامین جهانبگلو، مهدی خانباباتهرانی، بهروز خلیق، کامران دادخواه، حمید دباشی، مرجان ساتراپی، احمد صدری، محمود صدری، منصور فرهنگ، هادی قائمی، اکبر گنجی، عبدی کلانتری، احمد کریمی حکاک، محمدرضا نیکفر، ابراهیم نبوی و نیکآهنگ کوثر امضا کردهاند.
پیشتر بسیاری از امضاکنندگان این نامه در اعتصابی سه روزه در اعتراض به سرکوب معترضان به نتیجه انتخابات در ایران، مقابل دفتر سازمان ملل شرکت کرده بودند.
آنها همچنین به همراه بسیاری از سازمانهای مدافع حقوق بشر از بانکی مون دبیرکل سازمان ملل خواسته بودند تا برای بررسی وضعیت حقوق بشر نمایندهای ویژه به ایران اعزام کند.
این نامه قرار است تا پنج سپتامبر ۲۰۰۲ (۱۴ شهریور) برای جمع کردن امضاهای دیگر، در وبسایتی که پیشتر برای تحت پوشش قرار دادن خبر اعتصاب روشنفکران راهاندازی شده بود، در دسترس عموم باشد.
صادرکنندگان این نامه اعلام کردهاند که متن حقوقی شکایت، همراه با شواهد و مستندات، به انضمام بیانیه، تقدیم کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر به اینجا بروید و یا برای افزودن نام و نام خانوادگی خود به فارسی و انگلیسی به این نامه به این آدرس (ehrv.iran@gmail.com) ایمیل بزنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر