۱۳۹۶ شهریور ۲۳, پنجشنبه

تیلرسون: آمریکا در بررسی سیاست خود همه تهدیدات ایران را مدنظر خواهد داشت

۲۳/شهریور/۱۳۹۶
رکس تیلرسون (راست) در جریان نشست خبری مشترک با بوریس جانسون.
رکس تیلرسون روز پنجشنبه ۲۳ شهریور گفت آمریکا به بررسی سیاست خود در قبال ایران ادامه می‌دهد و همه تهدیدهای تهران و نه فقط توانایی‌هایی هسته‌ایش را مدنظر خواهد داشت.
دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، آوریل گذشته دستور داد این موضوع بررسی شود که آیا تعلیق توافق اتمی سال ۱۳۹۴ با ایران در راستای منافع ملی ایالات متحده خواهد بود یا نه.
وی این توافق را «بدترین توافقی خوانده که تاکنون درباره آن مذاکره شده است».
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، که به لندن سفر کرده است در یک نشست خبری مشترک با بوریس جانسون، همتای بریتانیایی‌اش، گفت: «دولت ترامپ به بررسی و بسط سیاستش در قبال ایران ادامه می‌دهد... ولی هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است».
وی افزود:‌ «رییس‌جمهور ترامپ روشن کرده است... ما باید کل تهدیدهای ایران را در نظر بگیریم، نه فقط توانایی‌های هسته‌ایش که تنها بخشی از رویکرد ما در قبال ایران خواهد بود».
آقای تیلرسون تاکید کرد که انتظارات از ایران در چارچوب توافق اتمی سال ۲۰۱۵ آشکارا با ناکامی همراه بوده است.
وی از جمله تهدیدهای ایران، به حمایت جمهوری اسلامی از رژیم بشار اسد، رییس‌جمهوری سوریه، گسترش «بی‌محابای» برنامه موشکی بالستیک و «فعالیت‌های خصمانه در منطقه» عنوان کرد.
ایران و شش قدرت جهانی در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی جامع درباره فعالیت‌های هسته‌ای تهران دست یافتند که بر اساس آن، ایران پذیرفت بسیاری از فعالیت‌های اتمی خود را متوقف کند و در مقابل، تحریم‌های بین‌المللی علیه آن لغو یا تعلیق شود.
از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در ژانویه امسال، آمریکا رویکرد سختگیرانه‌تری در قبال جمهوری اسلامی اتخاذ کرده و بارها ایران را به نقض «روح برجام» متهم کرده است.
با این حال، واشینگتن طرف ۹ ماه گذشته دو بار تایید کرده که ایران به مفاد تعهدات خود در برجام پایبند بوده است.
آمریکا خواستار راستی‌آزمایی دقیق‌تر درباره اجرای تعهدات تهران است و از جمله طرح بازرسی از پایگاه‌های نظامی ایران را مطرح کرده است، درخواستی که خشم مقام‌های جمهوری اسلامی را برانگیخته و آن را رد کرده‌اند.
وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در بخش دیگری از سخنانش به موضوع بحران کره شمالی اشاره کرد و گفت موافق ارزیابی دونالد ترامپ درباره قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل است، که آن را «گامی کوچک» خوانده بود.
با این حال، وی گفت که اقدام شورای امنیت «پیامی مناسب به رژیم کره شمالی و کسانی که به فعالیت‌های این کشور کمک می‌کنند، می‌فرستد. پیامی دال بر اینکه جامعه بین‌المللی برنامه‌های موشکی و اتمی کره شمالی را تهدیدی جدی تلقی می‌کند».
آقای تیلرسون همچنین به بحران میانمار و آواره شده مسلمانان روهینگیا اشاره کرد و گفت که خشونت ارتش این کشور «غیرقابل قبول است» و باید متوقف شود.
در دور تازه خشونت‌ها در میانمار که از دو هفته پیش آغاز شده است، بیش از ۳۷۰ هزار نفر از اقلیت مسلمان روهینگیا از کشور گریخته و به بنگلادش پناه آورده‌اند. صدها نفر نیز در حملات ارتش این کشور جان خود را از دست داده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست: