اعتراضات در ایران که روز پنجشنبه از مشهد آغاز شد در چهارمین روز هم ادامه داشت. بنا به گزارشهای رسیده موج اعتراضات فروکش نکرده و به مناطق مختلف کشور گسترش یافته است.
تجمعهای اعتراضی بعد از تاریک شدن هوا در شامگاه شنبه ۹ دی و صبح روز یکشنبه ۱۰ دی در تعدادی از شهرهای ایران از جمله رشت، اصفهان، اهواز، قم، ساری، زاهدان، گرگان و قزوین ادامه داشته است.
بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس دستکم دو تن در اعتراضات شبانه در دورود در استان لرستان کشته شدهاند. خبرگزاری مهر این خبر را بدون توضیحات بیشتر منتشر کرد. اما حبیبالله خجستهپور، معاون سیاسی استاندار لرستان، در گفتوگو با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ضمن تأیید این خبر، گفت که تیراندازی به سمت مردم از سوی گروههای "تکفیری" و "سرویسهای بیگانه" صورت گرفته است. او گفت: «در این درگیری رد پای گروههای تکفیری، معاند با نظام و سرویسهای بیگانه کاملا قابل مشاهده است. [...] در این درگیری که دو نفر در آن کشته شده، هیچ تیری از ناحیه نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی ما به سمت مردم شلیک نشده و هدف این بود که تجمع به صورت مسالمتآمیزی پایان بپذیرد. اما با توجه به حضور افراد و گروههاییی که عرض کردم متاسفانه این اتافاق افتاد.»
ویدیوهایی که معترضان در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند نشان میدهد که در برخی نقاط تهران اعتراضها تا نیمه شب ادامه داشته است. با اوج اعتراضات و نقش بسیار فعال شبکههای مجازی در اطلاعرسانی و برگزاری تظاهرات اپراتور تلفن "همراه اول" در برخی از نقاط کشور قطع شد.
"همراه اول" یکی از بزرگترین اپراتور تلفن همراه در ایران است و قطع خدماتدهی همراه اول به ویژه در مناطقی که اعتراضها اوج گرفته بود اینترنت را دچار اختلال کرده است.
کانال تلگرامی "آمدنیوز" مسدود شد
کانال تلگرام آمدنیوز که در انتشار فراخوان اعتراضات اخیر و پوشش خبری و تصویری آنها فعال بود، شامگاه شنبه ۹ دی (۳۰ دسامبر) از دسترس خارج شد.
پاول دوروف موسس و صاحب ۳۳ ساله روسی سایت تلگرام در توجیه عمل این شبکه خبر داد که آمد نیوز "تشویق" به ساختن کوکتل مولوتوف کرده است.
به نوشته خبرگزاری فارس پاول دوروف، مدیر عامل تلگرام این کار را به درخواست محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران انجام داده است. به گفته جهرمی آمد نیوز خشونت را میان ایرانیان معترض "ترویج میکند".
تعطیلی مدارس در اصفهان
محمد رضا عارف رئیس فراکسیون امید در توییتر خود نوشت "پیگیری مطالبات با سازوکارهای قانونی حق طبیعی مردم است و کاری نکنیم که فضای کشور متشنج شود".
منصور شیشهفروش رئیس ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان اعلام کرد یکشنبه دهم دی مدارس در اصفهان تعطیل است. این مقام محلی تعطیلی مدارس اصفهان را به دلیل آلودگی هوا اعلام کرده است.
ورود به دادگستری کرج و تخریب آن تکذیب شد
در شبکه های اجتماعی (در شامگاه شنبه) فلیلمهایی از گرفتن برخی از مراکز دولتی فرمانداری، شهرداری پخش شده بود که خبرگزاری فارس با استناد به مسئولان و مقامات بلافاصله آن را تکذیب کرد.
فارس نوشت، یک مقام مطلع در استانداری البرز با تکذیب خبر منتشر شده در شبکههای اجتماعی مبنی بر تصرف و آتشزدن دادگستری کرج اعلام کرد، هیچ آسیبی به دادگستری کرج نرسیده است. وی گفته است تصاویر منتشر شده مربوط به دادگستری کرج نیست.
شعار علیه اصلاحطلبان و اصول گرایان
اعتراضات مردم در ایران روز پنجشنبه ۷ دی از مشهد آغاز شده بود و به شهرهای مختلف از جمله تهران، کرمانشاه، بندرعباس، زنجان، ابهر، گرگان، دورود، خرمآباد، اهواز، کرج گسترش پیدا کرده است. شعارهای معترضان هم با ادامه اعتراضات و با ورود آن به چهارمین روز کمی تندتر شده است.
در تهران که یک روز بعد از گسترش تظاهرات در مشهد و شهرستانها به اعتراضات پیوسته بود برای نخستین بار شعار : "اصلاح طلب، اصولگرا، دیگر تمام است ماجرا" را سردادند.
خبرگزاری فارس تظاهرات دانشجویان در تهران را سیاسی دانست. این خبرگزاری مینویسد: «در این تجمع به هیچ عنوان شعاری در اعتراض به گرانی سر داده نشد و شعارها بیشتر با مضامین سیاسی و ساختارشکنانه از جمله "نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران"، "مرگ بر روسیه"، "دانشجو میمیرد ذلت نمی پذیرد" و شعارهایی تند علیه مسئولان نظام است.»
از مطالبات اقتصادی به سیاسی
در اکثر شهرها از جمله، قم، کرمانشاه، گرگان، یزد، ایذه، اراک، ساری، شهسوار، نیشابور، شاهرود، قزوین، زاهدان، اهواز اعتراضات رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و نوک حملات متوجه رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله خامنهای بود. "سید علی حیا کن، مملکنت را رهاکن!" یکی از شعارهایی بوده است که در اکثر شهرهای ایران از طرف تظاهرکنندگان داده شده است.
در ویدیوهایی که از تظاهرات در شهرهای تهران و زنجان منتشر شده عکس رهبر جمهوری اسلامی ایران پاره شد.
در برخی از شهرهای ایران شعارهایی در مخالفت با سیاست خارجی ایران در روز شنبه تکرار شد. مردم شعارهایی مانند "سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن"، "نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران" ، "مرگ بر حزب الله" و "مرگ بر روسیه" سردادهاند.
اعتراض نماینده پارلمان آلمان به ایران
امید نوریپور نماینده ایرانیتبار پارلمان آلمان از اتحادیه اروپا خواست درباره تظاهرات اعتراضی در ایران موضع صریحی اتخاذ کند. او تاکید کرد که توافق هستهای نباید منجر شود که "اتحادیه اروپا دربرابر پایمال شدن حقوق بشر در ایران سکوت اختیار کند. اتحادیه اروپا باید به تهران این پیام را بدهد که سرکوب خونین ۸۸ نباید تکرار شود." در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ شماری از اعتراض کنندگان کشته شدند.
تظاهرات ایرانیان خارج از کشور
همزمان با اعتراضات داخل در خارج از کشور نیز ایرانیان در پاریس و برلین تجمعهای اعتراضی برگزار کردند. به گفته پلیس آلمان ایرانیان در برلین در مقابل سفارتخانه ایران جمع شدند. در تجمعهای ایرانیان مهمترین درخواست "آزادی دستگیرشدگان تظاهرات اعتراضی در شهرهای ایران" بوده است. تظاهرات اعتراضی ایرانیان در پاریس ، پایتخت فرانسه هم انجام گرفته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر