خطبههای نمازجمعه اهواز تحت الشعاع شعارهای کارگران فولاد
خطبههای نماز جمعه ۴ اسفند اهواز تحت الشعاع شعارهای اعتراضی کارگران گروه ملی فولاد اهواز قرار گرفت که امروز در پنجمین روز از اعتصاب خود با در دست داشتن شعارهایشان به نماز جمعه رفتند.
اعتصاب حدود ۴ هزار کارگر گروه ملی فولاد اهواز که از آبان ماه دستمزد نگرفتهاند یکشنبه ۲۹ بهمن آغاز شده است. مدیریت فولاد اهواز به جای پاسخگویی به مطالبات کارگران، در روز دوم اعتصاب آنها از کارگران خواست برای دریافت مزدهای معوقه تا سال ۹۷ صبر کنند. کارگران پنجشنبه ۳ بهمن مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و در خواستار پاسخگویی مقامات استانداری شدند اما پاسخی نگرفتند.
به نوشته اتحادیه آزاد کارگران ایران، صدها تن از کارگران گروه ملی فولاد که پلاکاردهایی در دست داشتند امروز از ساعات اولیه آغاز نماز جمعه اهواز وارد محل نماز جمعه شده و دست به اعتراض زدند با این حال هیچیک از مسئولین حاضر در نماز جمعه نه تنها جوابگوی خواستها و اعتراضات آنان نشدند بلکه به مامورین امنیتی و نیروهای انتظامی دستور جلوگیری از اعتراض کارگران را دادند. اما کارگران بطور متحد و یکپارچه دست به ایستادگی زده و تا پایان نماز جمعه به اعتراض خود ادامه دادند.
فیلم کوتاهی از تجمع کارگران در فضای مجازی منتشر شده در نماز جمعه منتشر شده که نشان میدهد برگزار کنندگان نماز جمعه چند بار تلاش میکنند با فریادهای الله و اکبر اعتراضات کارگران را تحتالشعاع قرار دهند اما کارگران به سردادن شعار ادامه میدهند. کارگران از جمله شعار میدادند:
- یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه
- مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر
رسانههای ایران تا غروب جمعه درباره حضور اعتراضی صدها کارگر فولاد در نماز جمعه اهواز سکوت کردهاند. صدا و سیمای خوزستان در گزارش کوتاهی که از نماز جمعه امروز اهواز منتشر کرده نیز حضور کارگران را مسکوت گذاشته و تنها به نقل از میراحمدرضا حاجتی امام جمعه اهواز نوشته است: «رهبری بیان داشت که در بحث عدالت لنگ می زنیم؛ از این رو دولتمردان، نمایندگان مجلس و مسؤولان قوه قضائیه فرمایشات رهبری را سرلوحه قرار دهند و در تزریق عدالت در نظام اسلامی تلاش بیشتری نشان دهند.»
کارگران فولاد اهواز که در اثر تاخیر در پرداخت مزدها شرایط معیشتی دشواری دارند اعلام کردهاند تا دریافت یکجای سه ماه دستمزد معوقه و روشن شدن چگونگی پرداخت حقوق اسفند ماه و عیدی و پاداش و رسیدگی به دیگر خواستهایشان به اعتصاب و اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
یک کارگر فولاد اهواز: ۴ سال است دلمان برای یک لحظه خوش با خانواده تنگ شده است
یکی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز روز قبل از حضور اعتراضی دستهجمعی کارگران در نماز جمعه در واکنش به موسوی مدیر شرکت که گفته بود برای حل مشکلات شرکت ۴۰ روز از خانواده خود دور بوده نوشت کارگران ۴ سال است روز خوش ندیدهاند. این کارگر پس از شرح مشکلات کارگران و خانوادههایشان، از موسوی خواسته است اگر توان حل مشکلات شرکت فولاد را ندارد، کنارهگیری کند.
بخشهایی از نامه:
«آقای موسوی اگر شما ۴۰ روز است که از نزدیک خانواده خود را ملاقات نکردهاید حداقل خیالتان راحت است که شب سر گرسنه بر بالین نمیگذارند.
حسرت هیچ نوع خوراکی و تفریحی بر دلشان نمانده است.
اگر از آنها دورید، با انواع وسایل ارتباطی با آنها در ارتباط هستید.
مشکل دارو و درمان ندارند.
ولی…..
آقای موسوی ۴ سال است که ما دلمان برای یک لحظه دیدن خانواده با دل خوش تنگ شده است.
۴سال است اگر چه با هم در یک منزل زندگی میکنیم از شدت شرم از صبر و چهرههای پر امیدشان به دستان پینهبسته ما فرسنگها با آنها فاصله داریم.
۴سال است حسرت یک روز خوش بدون نگرانی در دل ما و فرزندانمان مانده است.
۴سال است هر بار فرزندی در آغوش میگیریم ترس اینکه مبادا درخواستی داشته باشد و نتوانیم برایش فراهم کنیم لذت آغوش را به کاممان زهر میکند.
۴سال است اقوام و خویشاوندان ما را به چشم طفیلیهای مصرف کنندهایی میبینند و از ترس اینکه مبادا پولی جهت قرض از آنها درخواست کنیم از ما فراری هستند.
۴سال است کوچه به کوچه و پس کوچههای متتهی به منزلمان را که از مسیر مغازهها نمیگذرد را چون کف دست از بر شدهایم مبادا بقال سرکوچه تقاضای نسیهاش را بکند.
…
آقای موسوی ما نه با شما دشمن هستیم و نه مشکل شخصی داریم،
صادقانه و بیپرده و برادرانه خدمت شما عرض میکنیم،
اگر توانایی حل مشکلات و خروج از این معضل را دارید بسمالله و اگر نمیتوانید لطفا کنار بکشید و ما را به درد خود رها سازید.
قبل از آمدن شما هم کارگران این واحد تولیدی عظیم با دست فرو بردن در گلوی گرگهای زمانه حق خود را بزور گرفته و گرچه سخت ولی روزگار میگذراندند.»
فراخوان اعتصاب عمومی در بانه
در شهر بانه فراخوانی از سوی جمعی از کاسبان، کولبران، بازاریان و فعالان مدنی به اعتصاب منتشر شده است. طبق این فراخوان که در کانال خبری کولبرنیوز و چند کانال دیگر کردی منتشر شده، اعتصاب روز شنبه ۵ اسفند در اعتراض به بسته شدن گذر مرزی کونەمێرو در منطقە بانە سازمان داده شده که زندگی دهها هزار تن از ساکنان منطقه را مختل میکند..
در پی توافقات چندی پیش دولتهای ایران و عراق مبنی بر محدود و مسدود کردن بازارچەها وگذرگاهای فعال مرزهای کوردستان روز دوشنبه ۲ اسفند مقامات کردستان ایران با صدور بخشنامهای از کاسبان بازاچههای مرز کونەمێرو خواستند طی ۴۸ ساعت وسایل و بارهای خود را به خاک عراق منتقل کنند.
فراخواندهندگان اعتصاب در بانه نوشتهاند بستن این مرز درآمد دهها هزار نفر از ساکنان روستاها و شهرهای اطراف این مرز که بدلیل بیکاری از طریق کار در بازاچه و کولبری تامین معاش میکنند را قطع میکند.
بازارچه “کونه میرو” تنها بازارچهای نیست که تعطیل می شود و گفته می شود بازارچههای مرزی دیگری در کردستان تعطیل و گذرگاههای مرزی منتهی به آنها نیز قرار است بسته شوند که زندگی کاسبان و کولبران
پیرانشهر، سردشت، مریوان، روانسر، جوانرود، پاوه و ایلام را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
یک کولبر خطاب به مسئولان: چرا نان مردم را می دزدید؟
من یک کولبرنوجوان هستم که به دلیل بیکاری و نداشتن پول مجبور شدەام درسم را کنار بگذارم و به کولبری روی آورم. ولی باکمال تاسف امروز ۱۸مین روز است که مسئولین تمامی مرزها را بستهاند. من دوبارە “بیکار” گشتەام. البتە من تنها نیستم بلکه نزدیک به ۹۰۰۰ نفر یا شاید هم بیشتر هستیم. ۱۸روز است بازارچەها و معابر کاسبی ما را در منطقه مریوان، سروآباد و اورامانات مسدود کردەاند و ما را بدون هر گونە درآمدی رها کردەاند. تنهاکاری که برایمان مانده است یا باید خودکشی کنیم یا باید دیگر به سراغ دزدی و کارهای خلاف میل خودمان برویم. شاید این حرف من برایتان تعجب آور باشد ولی به خدا چارەای برایمان نگذاشتەاند. چون واقعا همەی ما بە شدت زیرفشاریم. یکی بچەاش مریضه، یکی همسرش در بستر بیماری قرار دارد ،یکی بدهکاره، یکی پول مدرسە و کتب درسی ندارد، دیگری شهریە و هزینە دانشگاهش را اگر پرداخت نکند زحمت یک سالش بە باد می رود و…
سوال ما از جمهوری اسلامی این است: بە این فکر کردەاید کە اگر همچنان بە مسدود کردن این مرزها ادامە بدهید و بە زودی بازگشایی نشوند چە اتفاقاتی میافتد؟ واقعا اگر هدفتان ایجاد هرج و مرج و روی آوری محتاجین بە دزدی و کشت و کشتار یکدیگر نیست چرا نان مردم را می دزدید؟
کسی کە پول تامین غذا، دارو و لباس بچەهایش را نداشتە باشد چە راە دیگری برایش باز گذاشتەاید؟!
از تمامی کسانی این متن را میخوانید خواهشمندم که دوستان و نزدیکانتان از وضعیت بغرنج ما مطلع کنید و حمایتمان کنید. من می دانم مسئولین بە خوبی شرایط بد زندگی مارا دیدە و می دانند، انتظار داریم بە وظیفە خود عمل کنند تا روزی کە شغل انسانی و امنی را برایمان تامین می کنند بە همەی بیکاران بیمە بیکاری بدهند و بازارچەها و مرزها کە محل کاسبی و امرام معاش صدها هزار جوان کردستان و ایران هستند را بازگشایی کنند.
غروب پنجشنبه سوم اسفند مامور نیروی انتظامی یک دختر خیابان را با لگد به زیر کشید.
مامور نیروی انتظامی یک دختر خیابان را با لگد به زیر کشید
یکی دیگر از دختران خیابان انقلاب غروب پنجشنبه سوم اسفند بر بالای سکویی در خیابان انقلاب قرار گرفت و حجاب را از سر برگرفت. در فیلمی که از این صحنه منتشر شده دیده میشود که یک مامور نیروی انتظامی به بالای سکو رفته و او را با لگد به پائین پرتاب میکند. جمعیتی که در محل حضور دارند به اعتراض مامور نیروی انتظامی را هو میکنند و او با کلمات رکیک معترضان را به مصاف میطلبد.
دختر خیابان انقلاب که روی زمین پرت شده بود برای مدتی توان حرکت را از دست داده و سپس بلند میشود. تلاش مردم برای نجات او به جایی نمیرسد. ماموران او را به همراه میبرند.
اعتصاب کارگران بخش تجهیزات نیشکر هفتتپه
مجتمع نیشکر هفتتپه جمعه ۴ اسفند نیز شاهد اعتصاب بود. این بار کارگران بخش تجهیزات در اعتراض به بازگشت مدیرانی که درپی اعتصاب ۶ روزه کارگران در مرداد از کار برکنار شده بودند، دست به اعتصاب زندند.
یکی از کارگران در واکنش به ورود نیروی انتظامی به کارخانه نوشته است:
«بازهم تا اعتراضی از طرف کارگران هفت تپه شد نیروی انتظامی وارد محوطهی صنعتی شد و شروع به گشتزنی در محوطه کرد.
نمیدانم نیروی انتظامی باید حافظ امنیت و آرامش مردم باشد یا بالعکس نیروی انتظامی همانند دیگر ارگانها مدافع این حضرات بیوجدان و مدیریت نالایق شده.
ولی به همه حضرات اعلام میکنیم ما پای حرفمان هستیم و از هیچ چیزی ترسی نداریم. نه بازداشت، نه تعلیق و نه اخراج.
فردا همه باهم و یکدل و یک صدا میشویم برای گرفتن حق خودمان. تا این کار را نکنیم هیچ کس پاسخ گو نمیشه»
بیانیه کانون نویسندگان درباره درگیری دراویش و نیروهای امنیتی
کانون نویسندگان ایران درباره درگیری میان دراویش گنابادی و ماموران نیروی انتظامی بیانیهای صادر کرده و نوشته است: «همه را برای همیشه نمیتوان خفه کرد. اگر دراویش به خیابان آمدهاند از آن روست که امنیت “خلوت”شان از آنها سلب شده است؛ اگر فریادشان را به خیابان آوردهاند از آن روست که در میان خود نیز حق ندارند صدایی داشته باشند. حاکمیت در برابر عقاید مخالف و متفاوت بیتاب است و این بیتابی به سوی او بازخواهد گشت».
کانون نویسندگان پس از توصیف رویدادهایی که از دوشنبه ۳۰ بهمن در اثر حمله نیروی انتظامی به دراویش گنابادی در مقابل کلانتری ۱۰۲ پاسداران روی داده افزوده است:
«هشدار اینکه ماجرای مشکوکی چون “حمله با اتوبوس” که منجر به کشته شدن سه مامور پلیس شد دستآویزی برای سرکوب شدیدتر و خشنتر دراویش و بهخون کشیدن اعتراضهای مسالمتآمیز دیگر گروههای مردم نشود. قطعا کشته شدن انسانها و آسیب دیدنشان امر پسندیدهای نیست، اما اگر نمیخواهیم شاهد چنین چیزهایی باشیم راه حلش سرکوب نیست؛ بلکه آزادی است: آزادی ابرازعقیده ، آزادی فرهنگی، آزادی فعالیت سیاسی و اجتماعی، آزادی تشکل ، آزادی . . . آزادی!»
طبق آخرین خبر منتشر شده توسط سایت «مجذوبان نور» حال چند تن از درویشانی که با اعمال خشونت در خیابان گلستان هفتم دستگیر شدهاند بشدت وخیم است. برخی از آنان از جمله کسری نوری، امیر نوری، سخاوت سلیمی و رضا انتصاری با جراحات شدید به زندان اوین منتقل شدهاند و چند تن دیگر در بیمارستان تحت کنترل نیروهای امنیتی در بیمارستان بستری هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر