تداوم تجمع عربهای اهواز در اعتراض به "رفتارهای نژادپرستانه"
تظاهرات مردم عرب اهواز در اعتراض به آنچه آن را "رفتارهای نژادپرستانه" میخوانند ادامه دارد. آنها خواستار عذرخواهی مسئولان و توبیخ عوامل ساخت یک برنامه "توهینآمیز" تلویزیونی هستند و به "انکار هویت" خود اعتراض دارند.
تظاهرات مردم عرب اهواز امروز پنجشنبه (۹ فروردین/ ۲۹ مارس) نیز برای دومین روز پیاپی در اعتراض به آنچه آن را "رفتارهای نژادپرستانه" صدا و سیمای جمهوری اسلامی در "انکار هویت" خود میخوانند، ادامه یافت.
ویدئوها و تصاویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، نشان میدهد که شمار زیادی از شهروندان عرب اهواز در روز پنجشنبه هم با تجمع در خیابان نادری این شهر، به تظاهرات اعتراضی خود علیه رسانه حکومتی ایران ادامه دادهاند.
آنها با سر دادن شعار به همراه پایکوبی سنتی مردان و هلهله زنان عرب، اعتراض خود به آنچه آن را "انکار هویت" خود میخوانند بیان میکنند.
روز گذشته نیز گروه کثیری از شهروندان عرب اهواز با تجمع در برابر ساختمان صدا و سیمای خوزستان، به اقدامی که آن را "رفتارهای نژادپرستانه" میخواندند، اعتراض کردند. آنان به اقدام "توهینآمیز" شبکه ۲ تلویزیون معترض بودند.
این حرکت اعتراضی متوجه برنامهای تلویزیونی در روز دوم فروردینماه بوده که مجری آن عروسکهایی را با لباس اقوام مختلف روی نقشه ایران و در جایی که این اقوام زندگی میکنند میچسباند. اما روی منطقه اهواز به جای عروسک نماد مردم عرب، عروسک دیگری را قرار داد. مردم عرب خوزستان این اقدام را حذف قوم عرب از نقشه ایران دانستهاند.
تجمعکنندگان معترض با سر دادن شعارهایی به زبان عربی و فارسی همراه با پایکوبی سنتی خود، خواستار عذرخواهی مدیران صدا و سیما از شهروندان عرب و توبیخ عوامل ساخت این برنامه بودند.
اقدامی با "مخاطرات امنیتی"
خبرگزاریهای ایران نوشتهاند که در ادامه تجمع روز گذشته، تعدادی از مدیران صدا و سیمای مرکز خوزستان با حضور در جمع معترضان بر "مطالبات بهحق، قانونی و شرعی" آنان تأکید کرده و اعلام کردهاند که "همزمان با نامه آیتالله کعبی و اعتراض نمایندگان مجلس مراتب به تهران منعکس" خواهد شد.
عباس کعبی، نماینده خوزستان در مجلس خبرگان، چند روز پیش در پی "حذف مردم عرب خوزستان از برنامههای صدا و سیما" در نامهای به عبدالعلی عسکری، رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی، خواستار عذرخواهی رسمی او شده بود. کعبی همچنین ضمن درخواست جلوگیری از "تکرار اشتباهات پرهزینه"، "تحریک قومیتها" را "بسیار خطرناک و یک حرکت ضدانقلابی" دانسته بود که به گفتهی او، "مخاطرات امنیتی و آثار مخرب اجتماعی فراوانی" خواهد داشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر