حلبچه سال هاست که در سوگ عزيزان از دست رفته خود می سوزد. ترميم زخم عيمقی که بر پيکر حلبچه وارد شده است بی شک نسل ها طول خواهد کشيد. حلبچه، يادآور هيروشيما و ناکازاکی است. آمريکا در جنگ جهانی دوم، در يک اقدامی هولناک برای اولين بار در تاريخ بشر، بمب اتمی خود بر روی مردم شهرهای ناکازاکی و هيروشيما پرتاب کرد. اکثريت مردم اين شهرها زنده زنده در ميان فرياد و ضجه های دردناک و دلخراش سوختند و آن هايی هم که زنده ماندند دنيايی از درد و رنج و بيماری ها را با خود حمل می کردند.
هم چنين در بمباران حلبچه، ده ها تن از پيشمرگان کومه له، که در واحدی به نام ,گردان شوان, سازمان دهی شده بودند، جان باختند.
هر انسانی که به فاجعه حلبچه فکر می کند پس از گذشت سالها هنوز هم صدای ضجه کودکان، مادران، پدران و هر جانداری را در گوشش حس می کند. بنابراين، فاجعه حلبچه، سندی از هزاران سند جنايات سيستم سرمايه داری جهانی است!
روز هفتم ژوئن 1981� برابر با 17 خرداد 1360 در بحبوحه جنگ عراق و ايران، جنگنده بمبافكنهای نيروی هوايی اسرائيل در يك عمليات برنامهريزی شده و دقيق موسوم به ,عمليات بابل,، رآكتور هستهای ,اوزيراك, عراق را با موشكهای هدايتشونده مورد حمله قرار دادند. سپس با ايجاد حفره در رآكتور، بمبهای دو هزار پوندی را به روی مركز رآكتور انداختند و آن را برای هميشه متلاشی کردند. خسارت وارده آن قدر عظيم بود كه رآکتور هسته ای اوزيراك نابود شد و غيرقابل بازسازی اعلام گرديد. دولت عراق، سالها با مخفيكاری توانسته بود ساخت رآكتور اوزيراك توسط فرانسه را به مرحله پيشرفته ای برساند.
اين اقدام اسرائيل، خشم دولت های عربی را برانگيخت. اسرائيل، يکی از کشورهای منطقه است که علاوه بر اشغال بيش از پنج دهه فلسطين و هجوم پی در پی به لبنان، دارای سلاح هسته ای نيز هست. اين کشور، در واقع مهم ترين پايگاه و دژ نظامی آمريکا محسوب می شود و بزرگ ترين زرادخانه نظامی را دارد.
از سوی ديگر، دولت وقت عراق، با خريد مواد شيميايی از شركتهای آمريکايي، هلندی و آلمانی غربی و...، ساخت كارخانجات توليد سموم كشاورزی و حشرهكش در شهرهای سامرا و فلوجه گسترش داده بود. دهها شركت و كنسرسيوم آلمانی و غيره در اين بخش از صنايع شيميايی عراق فعاليت می کردند. همچنين كارخانجات موسوم به توليد مواد شيميايی آفتكش، پوششی برای توليد ايپريت (گاز خردل)، تابون، اسيد پروسيك و سيانور هيدروژن بود. اين گازها به حدی عصبی کننده و خفهكننده است که جان فرد گرفتار شده را در ميان دردهای شديد و سوزناک در مدت زمان کوتاهی می�گيرد.
در اين دوره از جنگ ايران و عراق، تسخير شهر هفتاد هزار نفری حلبچه، برای حکومت اسلامی مهم و يک پيشروی استراتژيک به شمار می رفت. برخی از نيروهای کردستان عراق و از جمله گروه های مذهبی حلبچه با حکومت اسلامی در اين جنگ همکاری می کردند. نزديك شهر خوش آب و هوای حلبچه، درياچهای به نام به درياچه سد دربنديخان قرار دارد که نيروهای ايرانی قصد داشتند اين سد را بشکنند. اگر نيروهای ايرانی موفق به شکستن اين سد می شدند چهار ميليارد متر مكعب آب پشت اين سد استانهای ديالی و بغداد و چند استان ديگر عراق را زير آب می برد.
صدام حسين، رييس جمهوری وقت عراق که از همكاری برخی گروه های كرد کردستان عراق و هم چنين گروه های مذهبی با ايران خشمگين بود، فرمان جانيانه قتل عام مردم حلبچه را صادر كرد.
=
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر