روزنامه ی اومانیته - مترجم: حمید محوی
• راجی سورانی انجمن فلسطینیان برای دفاع از حقوق بشر را در غزه هدایت می کند. فرانسواز ژرمن-روبن خبرنگار روزنامه ی فرانسوی اومانیته، وابسته به حزب کمونیست فرانسه، در پاریس با او گفتگویی درباره ی جنگ در غزه صورت داده است ...
دوشنبه ٣۰ دی ۱٣٨۷ - ۱۹ ژانويه ۲۰۰۹
فرانسواز ژرمن-روبن : از غزه چه خبرهایی دارید؟
راجی سورانی: ما خونبارترین روزهایی را زندگی می کنیم که در تاریخ مصیبت فلسطین بی سابقه بوده است، یعنی خونبارترین روزها در تاریخ چهل سالهی اشغال. ما تا کنون چنین وحشت و ویرانی را که این روزها زندگی کردیم هرگز بخود ندیده بودیم. و چنین وضعیتی در پی دو سال اختناق و محاصره به وقوع می پیوندد. اهالی غزه از مقدماتی ترین نیازهای زندگی روزمره محروم بودند، بی آن که از آزادی حرفی بزنیم : آب، برق، گاز، فاضلاب، دارو. نود درصد ساکنین غزه زیر خط فقر زندگی می کردند، و با هشتاد درصد بیکاری روبرو بودند. و امروز مردم می میرند. هر فردی در اطراف خود می تواند شاهد جان کندن برادر و خواهر و فرزندانش باشد. و اسرائیل مسئول تمام این مصائب است. به وضوح می توانیم بگوییم که مقامات اسرائیلی می خواستند حمام خون به راه بیاندازند.
فرانسواز ژرمن-روبن: فکر نمی کنید که هدفی که رسما اعلام شده تضعیف حماس بوده باشد؟ راجی سورانی : مطلقا خیر. آن چه در شرف وقوع است، کاملا خلاف این مدعی را نشان می دهد. حماس بیش از هر زمان دیگری قدرت خواهد گرفت و بیش از هر زمان دیگری محبوبیت مردمی پیدا خواهد کرد، حتی بین همانهایی که به حماس رأی نداده اند و با سیاست آن مخالفت کردند. همه دست به دست هم داده اند. غیر از این چه انتظاری می توانیم داشته باشیم، وقتی که نود درصد قربانیان از بین غیرنظامیان هستند. اهداف غیر نظامی هستند. و تمام ابزارهای جنگی علیه اهداف غیر نظامی به کار می رود. آنها با تانک هایشان به هر کجایی تیزاندازی می کنند. خانواده ها را دسته جمعی از بین می برند. به افراد می گویند بروید و بعد رویشان آتش باز می کنند، محله ها را به آتش می کشند و کاملا نابود می کنند. حد و حدود تخریب وارده معادل یک زلزلهی شدید است. تخمین زده اند که ویرانی ها معادل یک میلیارد دلار است.
فرانسوا ژرمن-روبن: در مورد رفتار فرانسه چه فکر می کنید؟
راجی سورانی: من واقعا خیلی متأسف هستم، قلب من از این بابت آزرده است. و از خودم می پرسم : چگونه است که فرانسه در مقابل این جنایات جنگی سکوت می کند، در مقابل جنایاتی که نامش تنها جنایت علیه بشریت است، و برای نخستین بار به وضوح تحقق پیدا می کند. اسرائیل بخاطر سکوت واتیکان در خصوص آدم سوزان در جنگ جهان دوّم از پاپ در خواست کرده است که او باید رسما، سیاه روی سفید بنویسد و معذرت خواهی کند. در این دوران، می توانستند بگویند که ما از چنین جنایاتی آگاهی نداشتیم. ولی امروز، همه می دانند، و همه جنایت اسرائیل را مشاهده می کنند. چه کسی از اسرائیل در خواست خواهد کرد که معذرت خواهی کند؟ جامعهی بین المللی سکوت کرده است. و با این وجود، بی آن که از اخلاق حرفی بزنیم، فرانسه و اروپا از نظر قانونی مسئول هستند که با فراخواندن به منشور ژنو و حقوق بشر، از اهالی غیر نظامی حمایت کنند.
فرانسواز ژرمن –روبن : نتیجهی چنین پستی ها چه خواهد بود؟
راجی سورانی: بیم این می رود موقعیت کنونی به بحران تازه ای بیانجامد. من طرفدار حماس نیستم، ولی با این وجود، خشمگینم. ما همه خشمگینیم. آیا تنها به این علت که فلسطینی هستیم، جان ما باید فاقد ارزش باشد؟ پرسش این جاست که اگر یک چهارم همین مصیبت بر سر خود اسرائیل وارد می آمد، عکس العمل اروپا و فرانسه چه می بود؟ سیر قهقرایی که ما در آن گرفتار آمده ایم هولناک است. پس از سالها دیگری حرفی از خودمختاری و استقلال نیست، و ما تا این جا رسیده ایم که باید برای از حق زندگی خودمان دفاع کنیم. متأسفانه، اروپا برای چنین همکاری هایی که قویا بوی جنایت علیه بشریت گرفته است، بهای سیاسی خواهد پرداخت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر