۱۳۹۱ مهر ۲۹, شنبه

بیانیه شمار زیادی از فعالان کرد

پنجشنبه ۱۸ اکتبر ۲۰۱۲

بیانیه شمار زیادی از فعالان کرد

همه عالم تن است و ایران دل
 در حمایت از تمامیت ارضی و اتحاد ایرانیان
شمار زیادی از فعالان سیاسی فرهنگی،حقوق بشری و مدنی و روزنامه نگاران کُرد با انتشار بیانیه ای ضمن تأکید بر پیوندهای تاریخی،فرهنگی و اجتماعی دیرین مردم کُرد با دیگر ایرانیان ،هر گونه تلاش برای ایجاد اختلاف میان ایرانیان و رودر قرار دادن اقوام ایرانی را محکوم کرده اند.در میان امضا کنندگان بیانیه نام بسیاری از روشنفکران، نویسندگان و فعالان کُرد از طیف های مختلف فرهنگی و سیاسی به چشم می خورد. امضای افرادی چون احسان هوشمند،ایرج قبادی،علی لیمویی،بابک معبدی ، خسروخان سلیمی،ابراهیم عبدالله زاده،حسن گل محمدی ،روح اله باقر آبادی،علی پرندین،علی غفاری،فرهاد نصیریان،لطیف عباس پناه،علی دانشور،نجات بهرامی،اشکان مسیبیان،حاج ابراهیم فتاحی،سامان منبری،سامان عابری،سلمان زندی،شهاب تجری،فرزاد پور مرادی،جمال پاکزاد،عبدالمجید طبیبی ،اصغر آقا میرزایی و محمد رضا عظیمی در پای بیانیه ثبت شده است.

بیانیه تعدادی از فعالان کُرد حوزه شمال غرب و غرب کشور

همه عالم تن است و ایران دل

هموطنان گرامی، ملّت بزرگ ایران

بدنبال اعمال تهدیدها و فشارهای بین المللی در خصوص اوضاع سیاسی، اجتماعی وفرهنگی ایران و برخی سوءتدبیرهای داخلی در پاسداشت حقوق اساسی مردم ایران؛ طی روزهای اخیر و به دنبال انتشار پیمان نامه اتحاد میان دو شعبه از شعب متعدد سازمان های مسلح و نظامی دموکرات و کومله و نیز انتشار اطلاعیه ای به نام تعدادی از فعالان و نویسندگان کُرد در خصوص نفی تمامیت ارضی کشور ایران، جمعی از فعالان و شهروندان ایرانی کُرد، نکاتی برای تنویر افکار عمومی و تاکید بر پیوندهای عمیق و دیرین فرهنگی، اجتماعی و تاریخی میان همه شهروندان ایرانی و نفی هرگونه حرکت جدایی خواهانه و ضدایرانی، معروض میدارند.

ایرانیان عزیز

مردم کُرد، همچون دیگر هموطنان سهم بسیار برجسته و با اهمیتی در شکل گیری و شکوفایی تمدن ایران زمین ایفا کرده اند. پیشینه ی تاریخی روشن این دیار را میتوان از سنگ نوشته های حک شده بر سینه کوه های زاگرس تا صدای یکی از اسطوره های هُنر آواز ایران، استاد شهرام ناظری دید؛ آفرینش و انتشار آثار بی شمار هُنری،فکری،علمی و ادبی به زبان ملّی فارسی و با درونمایه ها و تعلقات تماما” میهن دوستانه و ایرانی ستایانه از سوی هنرمندان و شاعران و نویسندگان کُرد، گواه دیگری بر ایران دوستی این مردمان پاک نهاد است؛ کُردها در پاسداری از مرز و خانمان این دیار نقش برجسته و گسترده داشته اند ، ازایستادگی در جنگ چالدران و فتح هرات تا پاسداری و حفظ فرهنگ ایران با بزرگانی چون شیخ شهاب الدین سهروردی، شیخ اشراق احیاء کننده اسطوره¬های ایرانی در قالب حکمت اشراق، عبدالحمید بدیع الزمانی کردستانی استاد برجسته دانشگاه تهران و علی اصغر کردستانی ،این لیست را می توان با نام برجستگان دیگری آزین بست ؛ حسن کامکار موجب اعتلای موسیقی ایران و منطقه گردید، محمد قاضی و ابراهیم یونسی از پایه های اصلی ترجمه و ادبیات ایران شدند. بسیاری از بزرگان و صاحب منصبان کُرد بر ریشه ایرانی و حفظ فرهنگ و بوم خود تکیه داشته اند، یا والی نشین اردلان که نسب خود را به ساسانیان می رساند. کمااینکه عزیز خان مکری، امیرنظام گروسی و یارمحمد خان کرمانشاهی و صدها و هزاران کُرد دیگراز جمله نخبگان کُردزبانی هستند که با جان و هستی خود برای آزادی و اعتلای ایران و ایرانی از دوران قاجار و مشروطیت تاکنون کوشیدند؛ در این لیست بی پایان می توان برجستگان اهل این دیار دیگری را مثال زد ، بنیانگذار نیروی دریایی نوین ایران، دریاسالار شهید غلام علی بایندر و برادر رشیدش ناوسروان شهید یداالله بایندر از آن جمله است که در دوران هجوم متفقین به ایران، در جنوب و شمال کشور، جان خود را فدای استقلال ایران کردند. علی خان حبیبی در سقز و منطقه تیلکوه برابر دفع شررات محمد رشیدخان جان خود را فدا کرد. دکتر کریم سنجابی و زنگنه یاران وفادار شادروان دکتر مصدق در جریان فعالیتهای ملّی بودند . به استاد شهید کامران نجات اللهی هم بایداشاره کرد که، در کوران مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران در انقلاب ۱۳۵۷ هستی خود را پیش کش آزادی کهن دیارمان، ایران کرد. هزاران شهید دوران جنگ عراق با ایران هم، میثاق خونین و مکرر مردمان این دیار، در دفاع از تمامیت ارضی این مرز و بوم و سرزمین مادری¬مان، ایران است. هنوز زخم های بمباران شیمیایی بر تن و جسم مردم کُرد در سردشت و زرده و مریوان و حلبچه عراق جراحت وارد می کند در حالیکه در همان زمان بمباران شیمیایی منطقه ی کُرد نشین، احزابی با صدام داد و ستد داشتند و به تکذیب بمباران شیمیایی می پرداختند.

هموطنان آزاده

در دوره هایی از تاریخ معاصر و البته با دخالت دولت های منطقه ای و فرا منطقه ای، سلسله حوادثی در برخی از مناطق کشور از جمله در بخشی از مناطق کُردنشین روی داد که نتیجه آن تحمیل هزینه های بسیار سنگین توسعه ای ،سیاسی ،مالی و جانی بر مردم منطقه و سایر هموطنان بود. تلفات چندین هزار نفری ناشی از درگیری های نظامی گروه های کُرد و غیر کُرد مستقر در حوزه مناطق کُردنشین در دهه اول انقلاب و بقای آثار دیرپای آن حتی تا امروز و عقب ماندگی چشمگیر از قافله آبادانی و سازندگی کشور برای سال های متمادی نمونه ای از این خسارات سنگین است که چندین نسل باید تاوان آن نابخردی ها را پس بدهند؛ آیا گروه هایی با نام های رنگارنگی چون دموکرات، کومله و … که با حضور و فعالیت مسلحانه و نظامی خود در منطقه جز ترویج خشونت و نفرت و خونریزی ثمره دیگری برای حرکت دمکراسی خواهانه وحق طلبی مردم ایران نداشته اند وسهم غیرقابل انکاری در ایجاد خسارات بزرگ انسانی، اجتماعی، فرهنگی و توسعه‌ای داشته‌اند، میتوانند مدعی دفاع از حقوق بشر و برآورده کردن منافع همه ایرانیان و بویژه اهالی حوزه های کُرد نشین غرب ایران با تمام تنوع و کثرت فرهنگی،مذهبی و زبانی آن باشند؟ هر کسی با تاریخ ایران و کُردانش آشنا باشد بخوبی به این نکته واقف است که تاریخ کُرد و ایران از هم جدا نیست و عناصر فرهنگ کُردی مانند جشن بزرگ نوروز جزیی از مجموعه فرهنگ ایرانی است، مگر بی اطلاعان یا دشمنان آزادی و آسایش مردم منطقه و ایران زمین.

ما امضاء کنندگان این بیانیه، ضمن اعتقاد و التزام به دموکراسی، اصول حقوق بشر و توسعه پایدار در همه نقاط ایران، انزجار خود را از اصوات گاه و به گاه و تحرکات تجزیه طلبانه گروه اندکی که منافع باندی، سیاسی و طایفه ای خود را به منافع ملی همه ایرانیان ترجیح میدهند، ابراز میداریم و بر این اعتقادیم که حقوق پایمال شده همه ایرانیان و از جمله مسائل و مشکلات حوزه های کُرد نشین غرب ایران، با اتخاذ روش های دموکراتیک، مدنی، به دور از خشونت و با رعایت حقوق بشر و تمسک به قانون چه از سوی مردم و گروه‌های سیاسی و چه از سوی نهادهای حکومتی در چارچوب حفظ استقلال،همبستگی ملّی ، یکپارچگی و تمامیت ارضی کشور، دست یافتنی خواهد بود و هرگونه تلاش در راستای ایجاد ناامنی،بی اعتمادی ،خشونت و بی ثباتی در ایران و درمنطقه را محکوم می کنیم. سده های پیش شاعر کُردتبار، نظامی گنجوی چه زیبا سرود:

همه عالم تن است و ایران دل نیست گوینده زین قیاس خجل

چونکه ایران دل زمین باشد دل ز تن به بود یقین باشد

میانگیز فتنه میافروز کین خرابی میاور در ایران زمین

با سپاس از تمامی هم میهنان گرامی


ابراهیم عبدالله زاده – فعال فرهنگی

احسان زندی- فعال مدنی

احسان هوشمند- پژوهشگر مطالعات قومی

اشکان مسیبیان- فعال دانشجویی

اصغر آقامیرزایی-دبیر

اصغر بابامحمدی- دبیر

اکبر رضایی- شاعر

امیر تختی – حسابدار

امیر زندیه- دانشجو

امیر صالحی- فعال مدنی

امیر کاکاوندی فعال فرهنگی

امیر کاکایی-فعال دانشجویی کرد

امیر کهزادی مهندس مکانیک

ایرج حشمتی- فعال مدنی

ایرج سلیمی- بخش خصوصی

ایرج قبادی-شاعر، نقاش و طنزپرداز

آرش امیریان- فعال فرهنگی

آرش سردار- کارشناس معدن

بابک غیاثی – فعال دانشجویی

بابک معبدی- فعال مدنی

تورج تشنه دل- بخش خصوصی

حاج ابراهیم فتاحی- فعال مدنی

حسن شهبازی- فعال فرهنگی

حسن طاهری- کشاورز

حسن کاشانی- بخش خصوصی

حسن گل احمدی- روزنامه نگار و مدرس دانشگاه

حمید توسلی- بخش خصوصی

خسرو خان سلیمی- فعال مدنی قدیمی

دانیال حیدری- کارگردان تئاتر

دکتر ابراهیم زندیه- دارو ساز

روح اله باقرآبادی- روزنامه نگار و فعال فرهنگی/

زمان فیلی – فعال مدنی/

ساسان منبری- فعال اجتماعی

سامان عابری- فعال فرهنگی

سروش عبدالحسینی –کتابدار

سعید مسعودیان – کاسب

سلمان زند- نویسنده و پژوهشگر

سمیه شاطری- مربی آموزشی

سیامک شاهوردی- فعال فرهنگی

سیاوش عبدالحسینی- شغل آزاد

سیاوش موسوی – فعال فرهنگی

شهاب تجری- وکیل پایه یک دادگستری و فعال حقوق بشر

شیدا سهرابی- فعال دانشجویی

صمد طاهری- دبیر

عباس اکبری- کشاورز

عباس حیدری- کارشناس شرکت پیمان

عبدالمجید طیبی- فعال مدنی قدیمی (بازنشسته)

علی احمدی- بخش خصوصی

علی اسدی- وکیل پایه یک دادگستری و فعال حقوق بشر

علی اشرف ضرغامی- فعال مدنی

علی پرندین – وبلاگ نویس

علی حیدری- فعال مدنی

علی خسروی- بخش خصوصی

علی دانشور – دبیر

علی رسولی – روزنامه نگار و فعال سیاسی

علی صفری- وبلاگ نویس

علی عطایی سیاه بیدی-فعال دانشجویی

علی غفاری- فعال فرهنگی دبیر بازنشسته

علی لیمویی(ثابت کرمانشاهی)-نویسنده،شاعر و محقق/

علیرضا خضر الیاسی- بخش خصوصی

غریب حق نظری- بخش خصوصی

فرزاد پور مرادی- روزنامه نگار

فرشته ساکی-مترجم و فعال فرهنگی

فرهاد نصیریان- فعال مدنی

فرید عباس پناه – فعال اجتماعی

فریدون ضرغامی- فعال مدنی

قادر ملیحی- کاسب

کامران دلریش- کارگردان تئاتر

کاوه سلیمی- حقوقدان

کمال پاکزاد- دبیر

کورش صباغیان- بخش خصوصی/

کیوان آگست-فعال فرهنگی/

ماشاءالله عبدالله زاده – کشاورز

محسن هوشمند- فعال مدنی

محمد توکلی- فعال فرهنگی

محمد رضا قبادی- بخش خصوصی

محمد شریف عباس پناه – بخش خصوصی

محمد لطیف عباس پناه – فعال فرهنگی

محمد نصرتی – شغل آزاد

محمدجواد شریفی-فعال فرهنگی

محمدرضا ابراهیمی- فعال دانشجویی

محمدرضا عظیمی- وکیل دادگستری

مرتضی مرادویسی – فعال اجتماعی

مرتضی ویسی- دانشجو

مستانه منصوری- کارشناس کامپیوتر

مصطفی مراد کیهانپور- بخش خصوصی

مصطفی مرادویسی – حسابدار

مصطفی نصرتی – دانشجو

منصور طاهری- صنعتگر

منوچهر باش افشار-دبیر

مهدی بستار-فعال مدنی

مهدی عسگرپور- کارشناس مخابرات

مهدی علی ویسی –کتابدار

مهدی لقمانی- فعال اجتماعی

مهناز هاشمی- مربی آموزشی

نجات بهرامی-فعال سیاسی/

وحید رنجبر- نویسنده زبان‌شناس و روایت‌شناس نویسنده‌ی دستور زبان کردی کرمانشاهی/

وریا کلانتری – فعال فرهنگی/

وهاب میرزاده- فعال مدنی

هادی دارابی- فعال مدنی/

هوشنگ دولتیاری- بخش خصوصی

هیچ نظری موجود نیست: