عجله سپاه برای پاککردن رد پا: اعدام مهآفرید امیرخسروی
عجله سپاه برای پاککردن رد پا: اعدام مهآفرید امیرخسروی
سحرگاه روز شنبه سوم خردادماه 1393، مهآفرید امیرخسروی، معروف به امیرمنصور آریا، یکی از متهمان اصلی اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، به جرم «افساد فیالارض از طریق شرکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور با تبانی و فساد در شبکه بانکی و توسل به روشهای متقلبانه و مجرمانه و اخذ میلیاردها تومان وجوه غیرقانونی و شرکت در پولشویی و پرداخت رشوه» در محل زندان اوین اعدام شد. حکم اعدام امیرخسروی که بدون اطلاع قبلی به محکوم، وکیل، و خانواده او اجرا شد ابهامات زیادی را ایجاد کرد.
1. پیمان حاج محمود عطار، حقوقدان، در وبلاگ خبرآنلاین به اشکالات قانونی نحوۀ اعدام امیرخسروی اشاره میکند: نکته مهم در رابطه با پرونده مه آفرید امیرخسروی و اعدام او در سحرگاه شنبه سوم خرداد، این است که … قاضی اجرا کننده رای اعدام باید 48 ساعت قبل از اجرای حکم، زمان و مکان اجرای حکم اعدام را به محکوم و وکیل وی و نیروی انتظامی ابلاغ قانونی کند. … این در حالی است که به نقل از خبرگزاری مهر، در مصاحبه با همسر نامبرده خانواده وی و وکیل مدافعش، همچنین خود آقای امیرخسروی تا روز قبل از اجرای حکم، هیچ اطلاعی از اعدام وی نداشتند. به عبارت ساده تر قاضی اجرای احکام بنا به شواهد موجود به این تکلیف قانونی خود مبنی بر لزوم ابلاغ اجرای رای 48 ساعت قبل از زمان اجرا عمل نکرده است.
دادگاه صادرکننده رای محکومیت مفسد اقتصادی مکلف است مفاد رای را از طریق روزنامه کثیرالانتشار به آگاهی شهروندان برساند. چگونه رای محکومیت آقای مه آفرید امیرخسروی و سایر محکومان پرونده فساد مالی 3 هزار میلیارد تومانی برخلاف ماده قانونی بالا در رسانه های گروهی منتشر نشد تا شهروندان از مفاد این حکم برابر حقوق قانونی خود آگاهی یابند که این ابهام از سوی قوه قضاییه پاسخ داده نشده است.
اما نکته دیگری که حاج محمود عطار به آن اشاره میکند اهمیتش از مطلب قبل هیچ کمتر نیست: نکته ابهام بعدی این است که برخی از متهمان، از جمله محمودرضا خاوری شخص دستگیرشده اخیر در دبی، به عنوان همدست محکومان تاکنون مورد محاکمه قرار نگرفته است. چه بسا رسیدگی به اتهامات آنها در نقص حکم مه آفرید امیرخسروی و سایرین موثر بود. و جای داشت تا رسیدگی کامل به پرونده متهمان، حکم اعدام محکومان اجرا نشود.
2. برای اجرای کامل عدالت، لازم بود که اجرای حکم مهآفرید امیرخسروی را تا رسیدگی کامل به همه متهمان به تعویق میانداختند. این همه عجله برای چه بود؟ دلیلی که در اکثر وبلاگها آمده این است که امیرخسروی رازهای مگویی را میدانست که اعدام عجولانه او را ایجاب میکرد. مهدی خزغلی در وبلاگ باران مینویسد: هنوز شاهد اصلی در کاناداست! هنوز متهمین اصلی راست راست می گردند! باز هم تکرار یک سناریوی غمبار! ما عادت کرده ایم! اول جعبه سیاه را منهدم می کنند!
امروز اگر مه آفرید را با حکم اعدامی که داشت تحویل ما می دادند، برایتان متهمین اصلی و ... را پیدا می کردیم! مه آفرید یک گیرنده بود و بدیهی است که همه دهانشانشان برای خوردن بیت المال باز است، اما کلید بیت المال دست که بود؟ چه کسی درصندوق بیت المال را به روی مه آفرید باز کرد؟ چه کسی به مدیر عامل بانک دستور فوری می داد که خارج از ضوابط، همه درهای صندوق را برای مه آفرید بگشاید؟ پس مه آفرید در یک اقدام عجولانه حتی فرصت نکرد که باور کند اعدام می شود و درون خود را برای خانواده خالی کند، او در آخرین ملاقات تازه امید به بهبود امکانات و تسهیلات داشت، بدیهی است تا امید به رهایی دارد، حرفی نزند، اما اگر خانواده او پای چوبه دار بودند، فریاد او را می شنیدند که متهمین اصلی را رسوا می کرد، اگر حتی وداع آخر را می گذاشتند، وصیت آخر خود را می گفت! چرا همسر و وکیل او از اعدام بی اطلاعند و خبر را در رسانه ها می خوانند؟!
من فقط توجه شما را به جمله مه آفرید در دادگاه جلب می کنم:
امیرخسروی در دوازدهمین جلسه دادگاه گفته بود: «فرض کنید که من را اعدام کردید. آیا مملکت اصلاح میشود؟ کسانی که پشت نظام پنهان شدهاند چه میشوند؟ این آقایان که در این پرونده همکاری داشتهاند؟»
پشت پرده مه آفرید، جناحی پنهان است که اگر او زنده می ماند، پرده فرو می افتاد...!
3. جناح پنهانی که خزغلی از آن یاد میکند کیست؟ محمد نوریزاد در وبلاگش نوشت: اعدام مه آفرید خسروی، به زیر خاک بردنِ عجولانه ی اسناد پلیدی ها و دزدی های آقایانی است که رد پایشان تا خود سپاه و خود اطلاعات و اصطبلِ معروف و خانه ی قاضیان و دولتِ طنزِ پیشین مشاهده می شده است. و گفتم: ما باید نسبت به این اعدام عجولانه موضع بگیریم و آرامش دست های پنهانی را که قربانیان خود را جلو می اندازند و خود در پس پرده از آنها امضاء می گیرند و پول پارو می کنند، بر آشوبیم.
4. اما چرا امیرخسروی باید به سرعت و در سکوت کامل خبری اعدام میشد؟ حکم اعدام او که مدتها قبل صادر شده بود، اما چرا یک شبه تصمیم به اجرای حکم گرفتند؟ دلقک ایرانی در این باره میگوید: به نظر می رسد که علت اصلی اعدام سریع امیر خسروی را باید در خبری جستجو و پیدا کرد که اخیراً رونمایی شد. و آن تحویل یکی از متهمان فراری پروندۀ اختلاس توسط پلیس بین الملل به جمهوری اسلامی است که در امارات دستگیر شده بود. بازجویی و اطلاعات اخذ شده از این متهم بقدری مهم بوده است که توازن قوای باندهای متنفع از اختلاس بزرگ را بنفع حامیان و شریکان امیرخسروی در داخل حکومت بهم زده و باند مقابل را بهراس انداخته که اگر دیر کند و یا اعدام خسروی را با اطلاع قبلی اجرا کند نخواهد توانست از سد باند رقیب بگذرد و بازندۀ نهایی بخش فاسد قوۀ قضائیه خواهد شد. این نشانه به این دلیل هم مقرون به صحت قطعی است که چند روز پیش غلامحسین محسنی اژه ای تصمیم گرفت و هم مأمور شد با هماهنگی برادران لاریجانی در رأس قوای مقننه و قضائیه به مجلس برود و گزارش مشروح و مفصلی از پروندۀ امیرخسروی را در جلسۀ علنی مجلس قرائت کند. این رویه مطلقاً در سابقۀ قوۀ قضائیۀ ایران در گذشته وجود نداشت و نه تنها قوۀ قضائیه حاضر نمی شد در مجلس گزارش عملکرد بدهد بلکه حتی کمترین اهمیتی هم به پرسش های موردی مجلس نمی داد و استقلال قوا را برجسته می کرد.
5. عدهای هم هستند که فکر میکنند همۀ ماجرا فیلمی بیش نیست برای ماستمالی کردن کل قضیه. روزگار غریب 2 میپرسد: آیا واقعا مهآفرید خسروی اعدام شد؟ فیلمی دارید؟ چرا اینو میگم؟ شما حتما اعدام صدام حسین رو یادتون هست. بعد از اعدام یادتون هست کسی باورش نمیشد که اعدام شده باشه و الان هم خیلی ها معتقدن اعدام نشده و یک فیلم تبلیغاتی روانی بود و الان صدام جایی مثل بن لادن داره زندگی میکنه این بابا که فیلمش بود اینقدر مرگش مشکوکه و غیرقابل تائیده وای به حال مه آفرید خسروی که شما تا پایان دادگاه حتی یکبار هم عکسشو ندیدین. خب حالا این بابا کجا اعدام شد؟ فیلم ومدرکی ازش دارید؟ آیا اعدام واقعی بود یا صوری؟
اینها سوالات بی جوابه و تنها راهش اینه که اعدام عمومی باشه بعد جسد در حضور مردم دفن بشه و چند روز هم تحت نظر دوربین های زنده باشه تا یه دفعه کسی نیاد بابا رو که تو قبر زندست ورداره ببره
منبع: ایران وایر
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر