محصولاتی که منجر به بروز انواع بیماری میشود
انتقال عوامل بیماری زا از طریق تماس ومصرف محصولات، تجمع مواد سمی در محصولات وانتقال در زنجیره غذایی، تجمع مواد سمی خصوصاً فلزات سنگین در بدن وایجاد انواع سرطانها، آلودگی خاک و امکان آلودگی آبهای زیر زمینی از جمله مضرات استفاده از فاضلاب در آبیاری محصولات کشاورزی بویژه در محصولات روزچین و سبزیجات و صیفی جات است.
بحران زمینهای جنوب تهران در دهه ۶۰ مطرح شده است
«۵هزار هکتار از مزارع کشاورزی حاشیه شهرهای کوچک و بزرگ کشور به جای استفاده از آب چاه و یا سایر منابع آب سالم از فاضلاب خام شهری برای آبیاری استفاده میکنند» این گفته وزیر بهداشت درسال ۹۲ در رابطه با این مساله به صورت شفاف و واضح است.
درست است که وزیر بهداشت در سال ۹۲ به طور شفاف این موضوع را رسانهای و خواستار پیگیریهای دقیق و جدی در این خصوص شده است و قانونی که در سال ۸۵ دو وزارتخانه کشاورزی و نیرو و حتی استانداریها را مکلف به پیگیریهای لازم در این مورد کرده است؛ اما این مساله درست در سالهای پس از جنگ و در دوران مهندس موسوی مطرح شد که پس از پیگیریهای فراوان نتیجه آن این بود که بهتر است به جای گیاهان برگی اقدام به کشت گیاهان پنبه دار شود؛ اما شاید این مساله با رفتن مهندس موسوی به فراموشی سپرده شد.
کشت گیاهان دانه دار و پنبه در این مناطق
عیسی کلانتری وزیر پیشین وزارت جهاد کشاورزی، در این رابطه به ایلنا میگوید:«مسئله آبیاری زمینهای کشاورزی جنوب شهر تهران با آبهای آلوده، در اواخر دهه ۶۰ و دردولت مهندس موسوی مطرح شد که طی دستوری ۳ هزار نمونه از خاک و آب گرفته شد، تا راهکارهایی برای مقابله با این آلودگیها اندیشیده شود، نتیجه بررسیهایی که از ۳ هزار نمونه آب و خاک انجام شد، این بود که این آبها حاوی فلزات سنگین است؛ اما پایینتراز حد استاندارد.
وی با اشاره به اینکه پس از این برررسیها مشخص شد آلودگیهای میکروبی در آب وجود داد، اظهار میکند: نتیجه بررسیها در آن زمان این بوده است که وجود آلودگی میکروبی در آب برای گیاهان برگی مشکل ساز است؛ اما برای گیاهانی مثل پنبه و دانه دار مشکل ساز نیست؛ چون این آلودگیها در اثر تماس برگ با آب به گیاه منتقل میشود، بنابر این این بحث در آن زمان مطرح شد که بهتر است در این زمینها به جای کشت گیاهان برگی به تولید پنبه و گیاهان دانه دار پرداخت.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر