چهار تن از کارشناسان سازمان ملل متحد از ایران خواستند که حکم اعدام احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی متهم به جاسوسی هستهای، را فورا لغو کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بیانیه این کارشناسان روز چهارشنبه ۲۹ آذر منتشر شده است که در آن عنوان میشود شیوه رسیدگی به اتهامات آقای جلالی با اشکالات بسیاری همراه بوده و شواهد و گزارشها نشان میدهد که محاکمه وی عادلانه نبوده و در جریان آن تخلفهای متعددی صورت گرفته است.
این کارشناسان که در زمینه حقوق بشر در ایران و مواردی مانند بازداشتهای غیرقانونی، شکنجه و اعدام تحقیق میکنند در بیانیه خود به گزارشهایی اشاره کردهاند که میگوید احمدرضا جلالی در حبس انفرادی و بدون امکان تماس با دیگران و دسترسی به وکیل نگه داشته شده و وی را مجبور به اعتراف کردهاند.
حکومت ایران به تازگی فیلمی از اعترافات احمدرضا جلالی پخش کرده که بخش ضدجاسوسی وزارت اطلاعات ایران آن را تهیه کرده است. همراه با اظهارات آقای جلالی، یک راوی سوم شخص نیز در این فیلم اتهاماتی را به او نسبت میدهد و میگوید که وی اطلاعات مربوط به دو محقق هستهای ایران را در اختیار سرویس جاسوسی اسرائیل قرار داده که به ترور آنها منتهی شده است.
آقای جلالی اما با انتشار یک فایل صوتی از زندان اتهام جاسوسی برای موساد را رد کرده و تاکید داشته که اعترافات تلویزیونی وی تقطیع و تحریف شده است.
او همچنین گفته که این اعترافات تحت فشار اخد شده و وی اساسا هیچ گونه دسترسی به وکیل یا بازپرس نداشته است.
در بیانیه کارشناسان سازمان ملل متحد نیز آمده که پس از بازداشت احمدرضا جلالی «برای مدت ده ماه هیچ اتهام رسمی به وی وارد نشده بود و او امکان برخورداری از حقوق خود را نداشت تا اعتبار و مشروعیت بازداشت خود را به چالش بکشد».
این بیانیه در نهایت تاکید میکند که «حکم اعدام دکتر جلالی باید فورا لغو و او نیز آزاد شود. وی هچنین باید از حق مطالبه غرامت و خسارتهای وارده به زندگی خود برخوردار باشد».
احمدرضا جلالی دارای اقامت سوئد است و به عنوان پژوهشگر با دانشگاه پیرمنتو در ایتالیا همکاری داشته. وی اردیبهشت سال ۹۵، هنگامی که به دعوت دانشگاه تهران به ایران سفر کرده بود، بازداشت شد اما خبر بازداشت او تا پیش از دی ماه همان سال رسانهای نشد.
همسر احمدرضا جلالی گفت که دیوان عالی ایران حکم اعدام آقای جلالی را تأیید کرده ولی هنوز این حکم به آنها ابلاغ نشده است.
صدور این حکم نیز با واکنش شدید عفو بینالملل روبهرو شد و این نهاد حقوق بشری گفت دادگاههای ایران با تأیید حکم اعدام برای آقای جلالی «حاکمیت قانون را زیرپا گذاشتهاند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر