سازمان ملل خواستار تحقیق درباره نقض حقوق بشر توسط اسرائیل شد
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ضمن انتقاد از اعمال خشونت سربازان اسرائیلی علیه معترضان فلسطینی خواستار تحقیقات مستقل در باره نقض حقوق بشر در مرزهای غزه شد. او واکنش ارتش اسرائیل در مقابل معترضان را "غیرمتناسب" خواند.
درگیری فلسطینیهای معترض با ارتش اسرائیل در مرز غزه
روز جمعه (۱۸مه / ۲۸ اردیبهشت) زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در نشست ویژه شورای حقوق بشر گفت، از نظر کسانی که خواهان تحقیق مستقل درباره عملکرد ارتش اسرائیل در برابر تظاهرکنندگان فلسطینی هستند، پشتیبانی میکند.
او واکنش اسرائیل را "غیرمتناسب" خواند و تاکید کرد که با این اقدامات امنیت هیچ کشور یا گروهی تضمین نشده است.
زید رعد الحسین گفت، دهها کشته و هزاران زخمی فلسطینی در برابر یک سرباز زخمی اسرائیلی، ابعاد نامتناسب بودن این رویداد را نشان میدهد.
او در ادامه اظهار داشت: «با وجود اینکه شمار زیادی از فلسطینیهای کشته یا زخمیشده غیرمسلح بودهاند، از ناحیه پشت، سینه و سر هدف گلوله گرم قرار گرفتهاند و ارتش اسرائیل برای کاهش تلفات تلاش چشمگیری نکرده است.»
کمیسر عالی سازمان ملل در عین حال تایید کرد که شماری از تظاهرکنندگان کوکتل مولوتف پرتاب کردهاند اما به گفته او، این اقدامات "تهدیدی جدی" بهشمار نمیروند و استفاده از سلاح گرم واکنش "نامتناسبی" است.
در اعتراضات روز ۱۴ مه که به مناسبت گشایش سفارت ایالات متحده در اورشلیم (بیتالمقدس) و هفتادمین سالگرد تأسیس کشور اسرائیل صورت گرفت، بیش از۶۰ فلسطینی کشته و دستکم۲۷۷۰ نفر زخمی شدند.
زید رعد الحسین افزود که یک میلیون و ۹۰۰ هزار فلسطینی در غزه از محاصره ۱۱ ساله، فقر و محدودیتهایی که اسرائیل برای آنها ایجاد کرده رنج میبرند.
او گفت: «اسرائیل به عنوان یک قدرت اشغالگر موظف است از ساکنان غزه محافظت کند، اما در عوض حقوق آنها را پایمال و وضعیت حقوق بشر در مناطق اشغالی فلسطینی را همواره بدتر میکند.»
نشست فوقالعاده شورای حقوق بشر سازمان ملل با فراخوان فلسطین و امارات متحده عربی برگزار شد و در باره اعزام فوری یک "کمیسیون تحقیقات مستقل بینالمللی" به نوار غزه رایزنی کرد.
اقدامات دیگر در رابطه با ناآرامیهای غزه
همزمان با برگزاری نشست سازمان ملل، کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی نیز در همین رابطه نشست ویژهای در استانبول برگزار کردند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری و محمدجواد ظریف وزیر خارجهی ایران هم در این نشست حضور دارند.
روز پنجشنبه نیز سفیر کویت در سازمان ملل پیشنویس قطعنامهای برای استقرار نیروهای بینالمللی وابسته به سازمان ملل در مرزهای غزه با اسرائیل را به شورای امنیت ارائه کرد.
اسماعیل هنیه، رهبر حماس در نماز روز جمعه اعلام کرد که اعتراضات فلسطینیها ادامه خواهد داشت. به گفته او، ناآرامیهای اخیر پیامدهای مثبتی نیز داشته است. او در این راستا به بازگشایی یک گذرگاه مرزی و گزارشهای بینالمللی در باره کشتار فلسطینیان توسط سربازان اسرائیلی اشاره کرد.
دولت مصر پس از مذاکره با رهبران حماس گذرگاه مرزی مشترک خود با غزه در منطقه رفح را گشوده است. این اقدام در حال حاضر برای انتقال فلسطینیهایی صورت گرفته که در درگیریهای اخیر زخمیشدهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر