۱۳۹۶ دی ۲۰, چهارشنبه

لیست کامل واکنش اعضای کنگره آمریکا به اعتراض‌ها در ایران: حمایت از مردم ایران

 
لیست کامل واکنش اعضای کنگره آمریکا به اعتراض‌ها در ایران: حمایت از مردم ایران
چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۶ ایران 

لیست کامل واکنش اعضای کنگره آمریکا به اعتراض‌ها در ایران: حمایت از مردم ایران

با ادامه اعتراض‌های مردم ایران در شهرهای مختلف، شمار دیگری از قانونگذاران آمریکایی نیز در پیام‌های جداگانه در توئیتر با مردم ایران ابراز همبستگی کرده‌اند.
الیوت ال انگل، عضو بلندپایه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با صدور بیانیه ای همبستگی اش با معترضان ایران را اعلام کرد.
نماینده دموکرات از ایالت نیویورک در این بیانیه گفت: «امروز، من در کنار معترضان ایران می ایستم. این تظاهرات نشان می دهد که رهبر ایران با افزایش مخالف در بین شهروندانش روبروست. این امر، با توجه به فساد سازمان یافته و نقض حقوق بشر که از مشخصه های رژیم ایران است، جای تعجب ندارد. این نظر کلی مردم ایران نشان می دهد که آنها خواهان آینده ای بهتر برای خود و میهنشان هستند.»
آقای انگل افزود: «چشم جهان به ایران دوخته شده. رژیم ایران نباید حقوق بشر تضمین شده از سوی جامعه جهانی را زیر پا گذاشته و باید به مردم اش اجازه اعتراض صلح آمیز و بیان عقایدشان را بدهد.»
عضو بلندپایه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با صدور بیانیه ای از معترضان ایرانی حمایت کرد.
بن کاردین، سناتور دموکرات از ایالت مریلند در این بیانیه گفته است: «همزمان با ادامه اعتراضات در ایران، من از عزم قانونی مردم ایران برای دستیابی به بزرگی، آزادی های اولیه، موقعیت های اقتصادی و دولتی که در برابر شهروندان‌اش مسئول است حمایت میکنم. قابلیت اعتراض مسالمت آمیز یک حق جهانی بوده و من شجاعت و تعهد شهروندان ایران در سرتاسر این کشور را که به رغم خطر خشونت و سرکوب دولتی پای به خیابان‌ها گذاشته اند ستایش می کنم.»
اد رویس رییس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نوشت: شجاعت ملت ایران در مطالبه آزادی و فرصت‌ها و در مخالفت با دولتی که به جای بهبود زندگی آنها تروریسم جهانی را تامین مالی می‌کند، الهام بخش است.
آدام شیف عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نوشت: تحولات ایران را با نگرانی در مورد خشونت و بازداشت‌ها در جریان تظاهرات مسالمت آمیز مردم ایران نظاره می‌کنم. ما در حمایت از حق مردم ایران برای گردهمایی صلح آمیز، و خواست آنها برای انتخاب دولت و رهبرانشان در یک روند دموکراتیک و عاری از تقلب و به دور از دخالت می‌ایستیم.
لی زلدن نماینده جمهوریخواه کنگره هم نوشت: اگر ایران یک انتخابات براستی دموکراتیک می‌داشت، رژیم فعلی سرنگون می‌شد. اکثر ایرانیان خواهان صلح، ثبات، کامیابی و آزادی هستند.
سناتور دموکرات کریس کونز در توئیتر گفت: انجمن فراجناحی حقوق بشر سنا در همبستگی با اعتراض‌های مردم ایران می‌ایستد و از دولت و کنگره آمریکا می‌خواهد به حمایت از ارزش‌های جهانی در ایران ادامه دهد.
برد شرمن نماینده دموکرات مجلس هم نوشت: خبرهای مثبت از خاور میانه پیام آور آن است که مردم شجاع ایران برای رد رژیم استبدادی که حقوق اولیه آنها را انکار می‌کند در خیابان‌ها دست به تظاهرات صلح آمیز زده‌اند.
پیشتر در روز یکشنبه و در چهارمین روز تجمع های اعتراضی در شهرهای مختلف ایران، برخی اعضای کنگره آمریکا ضمن موضع‌گیری درباره آن خواستار حمایت از مردم ایران شدند.
برنی سندرز، سناتور مستقل ایالت ورمانت هم از مردم ایران حمایت کرد. سندرز با نتشار توئیتی گفت: «این حق همه مردم است که علیه دولتشان صحبت کنند. دولت ایران باید به این حق احترام گذاشته و به صدای هزاران ایرانی که در سرتاسر کشور برای زندگی و آینده ای بهتر تظاهرات می کنند احترام بگذارد.»
پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در نخستین موضع گیری درباره اعتراض ها در ایران، در توئیتر خود نوشت: مهم است که ما از معترضان بدون خشونت در ایران حمایت کنیم.
وی افزود: این نتیجه رژیمی است که بیشتر بر حمایت از گروه‌های تروریستی تمرکز کرده، تا گرفتاری های مردم خودش.
واکنش عضو با سابقه سنای آمریکا
از سوی دیگر «اورین هچ» سناتور جمهوریخواه ایالت یوتا در سنای آمریکا در موضع گیری درباره اعتراضات گسترده ایران نوشت من در کنار مردم ایران و درخواست شان برای شفافیت و آزادی ایستاده ام و از همکارانم در کنگره آمریکا می خواهم با من همراه شوند.
آقای «هچ» از اعضای قدیمی سنای آمریکاست و برای اولین بار در سال ۱۹۷۷ به سنا راه یافت.
موضع گیری سناتور تام کاتن
تام کاتن سناتور جمهوریخواه و از منتقدان سیاست های جمهوری اسلامی ایران، به این اعتراض ها واکنش نشان داد و خواستار حمایت از این مردم معترض شد.
آقای کاتن روز جمعه در واکنش به اعتراضات در ایران گفت: رژیم ایران با تفکر الهام گرفته از نفرت پراکنی نمی تواند برای همیشه از حمایت مردمی برخوردار باشد و باید از مردم ایران که آماده اند جانشان را در اعتراض به این تفکر فدا کنند، حمایت کرد.
سناتور کاتن همچنین افزود: آیت الله ها در ایران با برخورداری از میلیارد ها دلار ناشی از خلاصی از تحریم ها قادر نیستند، نیازهای اولیه مردم ایران را بر آورده سازند زیرا پول های سرازیر شده به ایران را صرف فعالیت های تهاجمی در سوریه ، لبنان ، عراق و یمن می کنند.
مقام های ارشد کنگره
ایلیانا راس-لتینن نماینده فلوریدا در مجلس نمایندگان آمریکا از جمله دیگر نمایندگان ارشد کنگره آمریکا بود که جمعه شب به وقت واشنگتن در توئیتر خود درباره اعتراضهای گسترده در ایران موضع گیری کرد.
خانم راس-لتینن نوشت: مردم ایران به اعتراض به رهبر و رژیم فاسد و رادیکال او ادامه می دهند.
ایالات متحده نباید همان اشتباهی را بکند که در سال ۲۰۰۹ مرتکب شد. ما باید از مردم (ایران) حمایت کنیم و برای تهران روشن کنیم که ما همه ناقضان خقوق بشر را تنبیه خواهیم کرد.
مایک گلگر، نماینده ویسکانسین در مجلس نمایندگان آمریکا در توئیتی اعلام کرد: «در سال ۲۰۰۹ ما در حمایت از مردم ایران ناموفق بودیم، در عوض در راه دستیابی به توازنی جدید به رژیم ایران تسکین دادیم.»
وی افزود: «ما نمیتوانیم آن اشتباه را تکرار کنیم.آنهایی که به دنبال پایان این رژیم سرکوبگر هستند نیازمند آرزوهای گرم ما هستند. آنها به کمک ما نیاز دارند.»
«ران دی سانتیس» عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت فلوریدا نیز جمعه شب در توئیتر خود نوشت ایالات متحده نیاز دارد که پشت معترضان در ایران بایستد.
این عضو جمهوریخواه افزود: مردم ایران علیه یک استبداد اسلامی بیرحم راهپیمایی می کنند و این می تواند فرصتی تاریخی برای مردم ایران باشد.
اعتراض‌ها در ایران از چه زمانی شروع شد
از روز پنجشنبه ۷ دیماه، اعتراض های در شهرهای ایران آغاز شد. ابتدا این اعتراض ها شعارهای اقتصادی داشت اما به تدریج از مشهد، به کرمانشاه و سایر شهرهای ایران کشیده شد. در اعتراض های گسترده در شهرهای بزرگ و کوچک ایران، مردم معترض شعارهایی علیه نظام و رهبر جمهوری اسلامی سر دادند.
تجمع روز پنجشنبه ۷ دی ۱۳۹۶ در مشهد
تجمع روز جمعه ۸ دی ۱۳۹۶
دولت آمریکا از روز دوم این اعتراض ها بیانیه هایی در حمایت از مردم ایران و مطالبات شان صادر کرد. چهره های سرشناس کنگره آمریکا هم اعلام کردند که ایالات متحده باید در کنار مردم ایران بایستد.


    در اعتراضات روزهای گذشته مردم شهرهای مذهبی همچون قم نیز علیه خامنه ای وحکومت جمهوری اسلامی ایران شعار دادند.
    در لرستان گزارش هایی از کشتن معترضان مخابره شد.
    مردم معترض و عصبانی به برخی ساختمان های دولتی از جمله فرمانداری، دادگستری و دفتر برخی ائمه جمعه حمله کردند.
    شدن برخورد بین معترضان و ماموران | تظاهرات شنبه ۹ دی
    مخالفان جمهوری اسلامی از اعتراض گسترده مردم ایران استقبال کرده اند. شهبانو فرح پهلوی ابراز امیدواری کرده مردم ایران در اعتراضات خود پیروز شوند. شاهزاده رضا پهلوی و مریم رجوی از چهره های سرشناس مخالف جمهوری اسلامی در خارج از ایران نیز از این اعتراض ها حمایت کرده اند

    هیچ نظری موجود نیست: