۱۳۹۸ مرداد ۴, جمعه

دروغ‌، دروغ و دروغ: وقتی حقیقتِ یک جنایت را وارونه می‌سازند
ایرج مصداقی
انتشار ویدئوی مصاحبه مصطفی پورمحمدی با نشریه مثلث باعث شد بار دیگر نقش او در کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ مورد توجه قرار گیرد. مصطفی پورمحمدی که تاکنون سعی داشت خود را بدون نقش معین در سرکوب‌های دهه ۱۳۶۰ و به ویژه کشتار ۶۷ نشان دهد در مصاحبه اخیر  پنهان‌کاری را کنار گذاشته و می‌گوید: «ما هنوز تصفیه‌حساب نکرده‌ایم و بعد از تصفیه‌حساب این حرف‌ها را پاسخ می‌دهیم.»
مصطفی پورمحمدی در گفت‌وگوی تصویری با نشریه «مثلث»
مصطفی پورمحمدی در جایی از این مصاحبه می‌گوید:
«طرف مقابل ما دروغ می‌گوید، تهمت می‌زند و خباثت می‌ورزد و از هیچ‌چیز پروا ندارد. در چنین میدانی انتظار این است که نقشه‌های عملیاتی را به راحتی بیان کنیم و موضوعاتی که دشمن می‌تواند دستاویز خود قرار دهد، هر روز علیه ما چماق کند و صد حرف منطقی و مقبول را در فضای رسانه‌ای گوشه رینگ و در تاریک‌خانه خود ببرد و اجازه بروز و ظهور ندهد و یک تاریخ مهم را با چند حادثه تفسیر و تثبیت کند؟ قطعا چنین کاری شایسته نیست.»
ایرج مصداقی، پژوهشگر سیاسی و یکی از جان‌به‌دربردگان دهه ۶۰ در گفت‌وگویی که به بهانه انشار این مصاحبه با زمانه داشت گفت که پس از انتشار نوار صوتی حضور هیئت مرگ در برابر آیت‌الله منتظری دیگر «تردیدی درباره حضور پورمحمدی در هیئت مرگ» وجود ندارد.
مصطفی پورمحمدی در توجیه کشتار ۶۷ می‌گوید که اعدام جمعی عکس العملی بوده به عملکرد آنچه او دشمن می‌خواند؛گفته‌های او را می‌شود اینگونه تفسیر کرد که می‌خواهد بگوید خشونت را دیگران شروع کرده‌اند و حکومت به آن پاسخ داده است.گروهی از اصلاح‌طلبان نیز همین گونه استدلال می‌کنند. مصطفی پورمحمدی در قسمتی از این مصاحبه می‌گوید:
«انتظار این است که در وسط میدان جنگ از بحث‌های حقوقی و مراقبت‌های شهروندی و انسانی حرف بزنیم؟ اگر در چنگ یک خمپاره به سمت دشمن شلیک کنیم و بخورد به روستای کنار آن‌ها باید پاسخ بدهیم که چرا به روستا خورد؟ جنگ بوده است و منافقین [خوانش جمهوری اسلامی از سازمان مجاهدین خلق] رفتند با صدام هم‌پیمان شدند، توافق‌نامه امضا کردند، عملیات جاسوسی و روانی انجام دادند، عملیات تخریب پشت جبهه انجام دادند، ستون پنجم شدند، عملیات نظامی انجام دادند. دشمنی از این بدتر هم می‌شود؟ … ما هنوز تصفیه‌حساب نکرده‌ایم و بعد از تصفیه‌حساب این حرف‌ها را پاسخ می‌دهیم. شوخی هم نداریم. این‌ها باید بیایند و پاسخ خیانت‌ها و جنایت‌هایشان را بدهند.»
 🔘 به گفته ایرج مصداقی تمام تفسیرهای حکومت بر کشتار ۶۷ در این سال‌ها بر پایه دروغ بوده است. او به زمانه می‌گوید: «پورمحمدی دروغ می‌گوید. او پرونده سیاهی از جنایت در این چهل سال دارد… او به دنبال تخفیف دادن جنایات ۶۷ است و به دنبال کوچک جلوه دادن این جنایت است.. از صدر تا ذیل جمهوری اسلامی دروغ می‌گویند و شرایط بعد از انقلاب را وارونه جلوه می‌دهند.»
گفت‌وگو با ایرج مصداقی را در ادامه بشنوید:
مصطفی پورمحمدی درباره فایل صوتی گفت‌وگوی هیئت مرگ با آیت‌الله منتظری درباره اعدام‌ها می‌گوید:
«آن فایل پخش شد و افرادی که معتقد به شفاف‌سازی هستند، برای دشمن شفاف‌سازی کردند و جاده‌صاف‌کن دشمن شدند. دلیلی برای انتشار آن نبود، زیرا این مطالب همه‌اش به صورت مکتوب منتشر شده است».
و در ادامه پورمحمدی می‌کوشد انتشار این فایل صوتی را بی‌ارتباط با کاندیداتوری ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته جلوه دهد و به نوعی پای ابراهیم رئبسی، رئیس فعلی قوه قضاییه ایران را از ماجرا بیرون بکشد. مصطفی پورمحمدی در پاسخ به این پرسش که آیا این احتمال وجود دارد که در ایام انتخابات ریاست‌جمهوری برای تخریب ابراهیم رئیسی این فایل منتشر شده باشد به نشریه مثلث گفت:
«خیر؛ عملیات مشترک آمریکا، سی‌آی‌اِی، موساد و عربستان برای موج جدید براندازی در ایران بود. اصلا نباید آن را به این موضوعات کوچک گره بزنیم»
در واکنش به این گفته پورمحمدی اما ایرج مصداقی می‌گوید «اگر انتشار نوار صحبت‌های آیت‌الله منتشری از سوی آمریکا، سی‌آی‌اِی، موساد و عربستان است چرا عامل انتشار نوار، احمد منتظری، به عنوان عامل آمریکا، سی‌آی‌اِی، موساد و عربستان مورد پیگرد و مجازات قرار نگرفته است؟» به  اعتقاد ایرج مصداقی انتشار نوار در آن مقطع برای تاثیر گذاشتن بر انتخابات و نشان دادن چهره ابراهیم رئیسی به مردم بوده است.
هزاران تن از زندانیان سیاسی در سرتاسر ایران (چهار هزار نفر، پنج هزار نفر یا حتی بیش‌تر) در تابستان ۱۳۶۷ اعدام شدند. بر سر تعداد اعدام‌شدگان اختلاف نظر وجود دارد، اما در آن‌چه بر گروه کثیری از زندانیان سیاسی آن دوره گذشته است، تردیدی نیست.

هیچ نظری موجود نیست: