سه شنبه ۱ دی ۱۳۸۸ - ۲۲ دسامبر ۲۰۰۹
1 دی 1388
نیوهیون، کانتیکت- گزارش جدید مرکز اسناد حقوق بشر ایران آزار و تعقیب بهاییان ایران توسط جمهوری اسلامی را مستند و تحلیل میکند.
این گزارش مکمل دو گزارش گذشته مرکز اسناد «دیانتی ممنوع: آزار و تعقیب بهاییان ایران» و «جامعهای در تنگنا: شرح مشقات بهاییان شیراز» میباشد. این گزارش بر اساس حکومت قانون، کیفرخواستی قوی و کامل برای عملیات عمدی و هماهنگ شده دولت تهران به منظور خفه کردن و در نهایت از بین بردن جامعه بهایی از طریق پاک کردن هرگونه اثر دین بهایی از زندگی عمومی، تصفیه ادارات و مناسب سیاسی و دولتی از اعضای این جامعه، و بازداری بهاییان از شرکت در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه ارایه میدهد.
عملیات آزار و تعقیب رژیم منجر به حملات متعددی به بهاییان در سراسر کشور شده است که شامل هدف قرار دادن، دستگیری غیرقانونی، بازداشتهای طولانی، شکنجه و کشتار فراقضایی بسیاری از پیروان و رهبران این جامعه میباشد. این حملات جنایت علیه بشریت محسوب میشوند زیرا که هدف آنها گروهی غیرنظامی بوده، طبیعت و نحوه اجرای آنها گسترده و برنامه ریزی شده بوده و شامل اعمالی بودند که ناقض اصل انسانیت مشترک تحت میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، حقوق عرفی و حقوق جنایی بینالمللی میباشند.
جمهوری اسلامی ایران و هر شخصی که اقدام به دستور دادن، تحریک کردن، برنامه ریزی، همکاری و معاونت یا انجام این کشتارها کرده باید توسط تمامی اعضا جامعه جهانی نسبت به اعمال خود مسئول شناخته شود. مرکز اسناد حقوق بشر ایران امیدوار است که این گزارش و گزارشهای همراه آن بتوانند قربانیان، فعالان حقوق بشر، مأموران دولتی و مردم را تعلیم داده و به آنها الهام ببخشند تا در عدالتخواهی برای این تعرضات ثابت قدم بمانند.
«جنایت علیه بشریت: حمله جمهوری اسلامی به بهاییان ایران» در وبسایت مرکز http://www.iranhrdc.org قابل دسترسی میباشد.
مرکز اسناد حقوق بشر ایران مؤسسهای غیرانتفاعی میباشد که در سال 1383 توسط گروهی از پژوهشگران، فعالان حقوق بشر و تاریخدانان تأسیس شد. کارمندان این مرکز که از وکلا و پژوهشگران حقوق بشر تشکیل شدهاند، مسئول تهیه گزارشهای جامع و کامل از وضعیت حقوق بشر در ایران از زمان انقلاب تاکنون میباشند. هدف مرکز تشویق گفتگوی آگاهانه بین محققین و عموم مردم در داخل و خارج از ایران میباشد. گزارشهای حقوق بشری و آرشیوی اسناد حقوق بشر این مرکز در پایگاه اطلاعاتی آن برای دسترسی و آموزش عموم موجود میباشد.
برای اطلاعات بیشتر درباره این گزارش با مدیر مرکز خانم رنه ردمن با شماره تلفن 2218-772-203 و یا ایمیل rredman@iranhrdc.org تماس بگیرید.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر