۱۳۹۳ خرداد ۳۰, جمعه

زندان‌‌بان آشویتس در آمریکا دستگیر شد

آلمان

زندان‌‌بان آشویتس در آمریکا دستگیر شد

یوهان برییر، زندان‌بان ۸۹ ساله اردوگاه آشویتس که در آلمان تحت پیگرد قضایی است، در آمریکا دستگیر شد. وی مظنون است به این‌که در قتل صدها‌ هزار یهودی همدستی داشته است.
انتقال زنان و مردان یهودی به اردوگاه مرگ آشویتس
انتقال زنان و مردان یهودی به اردوگاه مرگ آشویتس
در پی درخواست قوه قضائیه آلمان، مقام‌های قضایی آمریکا یوهان برییر ۸۹ ساله را روز سه‌شنبه (۱۷ ژوئن/۲۷ خرداد) در ایالت فیلادلفیا دستگیر کردند.

برییر که تبار چک دارد، از سوی مقام‌های قضایی آلمان متهم است به عنوان نگهبان اردوگاه آشویتس در قتل ۲۱۶ هزار زن، مرد و کودک یهودی مشارکت داشته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، یوهان "هانس" برییر بیش از ده سال توانست بر اساس حکم یک دادگاه، یک زندگی در سطح متوسط را در آرامش بگذارد. حال پس از دستگیری، امکان انتقال برییر به آلمان و تحویل وی به مقام‌های قضایی این کشور وجود دارد. برییر تا پیش از بازنشستگی سازنده ابزارآلات بوده است.

برییر روز چهارشنبه (۱۸ ژوئن) در فیلادلفیا در برابر قاضی امور بازداشت قرار گرفت. به دلیل اتهامات سنگینی که به برییر وارد شده، قاضی از پذیرش وثیقه برای آزادی متهم امتناع ورزیده است.

دنیس بویل، وکیل‌مدافع برییر، در برابر دادگاه فدرال فیلادلفیا استدلال کرد که موکلش به دلیل کهولت قادر به تحمل زندان تا روز ۲۱ اوت (حدود دو ماه دیگر) نیست. دادگاه در این روز پس از شنود متهم، در مورد انتقال او به آلمان تصمیم می‌گیرد. برییر بسیار شکننده و با نشان دادن اختلال ذهنی در برابر دادگاه حاضر شده بود.


"مرتکب هیچ خطایی نشده‌ام"

قوه قضائیه آلمان در سال ۲۰۱۲ پرونده‌ای را علیه برییر به جریان انداخت. وی متهم است در سال ۱۹۴۴ به عنوان زندان‌بان اردوگاه آشویتس در جنایت‌های جنگی سهیم بوده است.

یوهان برییر تأیید می‌کند که از سن ۱۷ سالگی عضو نیروی مسلح اس‌اس نازی‌ها بوده، ولی رد می‌کند که به‌عنوان زندان‌بان اردوگاه آشویتس خدمت می‌کرده است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار آسوشیتدپرس مدعی شد که او خارج از اردوگاه مرگ آشویتس−بیرکنائو در واحد توپخانه اس‌اس خدمت می‌کرده است. او گفته است که از وضعیت حاکم بر پشت سیم‌های خاردار و جنایت‌هایی که در آن صورت می‌گرفته، بی‌اطلاع بوده و بعدها از واحد خود فراری شده است.
پلاکارد تبلیغاتی نیروهای مسلح اس‌اس. زیر این پلاکارد نوشته شده: عضویت از سن ۱۷ سالگی
پلاکارد تبلیغاتی نیروهای مسلح اس‌اس. زیر این پلاکارد نوشته شده: عضویت از سن ۱۷ سالگی


برییر در مصاحبه‌ای که در سال ۲۰۱۲ با آسوشیتدپرس داشت، گفته بود: «من نه کسی را کشته‌ام، نه به کسی تجاوز کرده‌ام و حتی در آمریکا سابقه خطای رانندگی ندارم. من مرتکب هیچ خطایی نشده‌ام.»

یوهان برییر که در چکسلواکی به دنیا آمده و مادرش آمریکایی بود، پس از جنگ دوم جهانی در سال ۱۹۵۲ به ایالات متحده مهاجرت کرد.

پس از برملا شدن پیشینه یوهان برییر در جنگ جهانی دوم، دولت آمریکا در سال ۱۹۹۲ تلاش کرد تابعیت این کشور را از او سلب کند، ولی این امر امکان‌پذیر نبود، زیرا مادر برییر آمریکایی بوده است.

بر اساس حکم یک دادگاه تجدید نظر آمریکا در پایان سال ۲۰۰۳ وی آزاد شد. در این حکم آمده که برییر در سن نوجوانی و زیر سن بلوغ به عضویت اس‌اس درآمده و بنابراین به طور قانونی نمی‌توان وی را مسئول و شریک جنایت‌های رخ داده دانست.

دادگاه آلمان، قاضی نهایی

وکیل مدافع برییر می‌گوید که موکلش "مشارکت در هرگونه جنایت‌جنگی را رد می‌کند" و "او هرگز یک نازی نبوده است".
آزادی زندانیان پس از سقوط رژیم نازی‌ها در آلمان
آزادی زندانیان پس از سقوط رژیم نازی‌ها در آلمان
دنیس بویل می‌افزاید که موکلش پس از پایان جنگ در اردوگاه اسیران جنگی در اتحاد شوروی بوده است و "او نیز مانند بسیاری دیگر، خود قربانی نازی‌ها بوده است".

وکیل مدافع برییر مدعی است که موکلش "داوطلبانه عضو اس‌اس نبوده، او نمی‌خواسته در اس‌اس بماند و به همین دلیل نیز از اس‌اس فراری شده است".

تصمیم نهایی در باره انتقال یوهان برییر به آلمان برعهده جان کری، وزیر امور خارجه آمریکاست.

توماس والتر، دادستان پیشین فدرال آلمان در امور پیگرد علیه نازی‌ها، که امروز خانواده قربانیان آشویتس را نمایندگی می‌کند، در رابطه با پیگرد علیه یوهان برییر به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «دیر است، ولی هنوز کاملا دیر نشده.»

والتر افزود: «این دادگاه آلمان است که در نهایت باید در رابطه با جنایت‌های برییر و شکایت اعضای خانواده قربانیان عدالت را تشخیص دهد.»

هیچ نظری موجود نیست: