در پی بارشهای فراوان بهاری، سیل چندین استان کشور را فرا گرفت و باعث زیر آب رفتن برخی شهرها و روستاها و مسدود شدن برخی از راه های ارتباطی شد.
ب، در پی بارشهای فراوان بهاری در سطح کشور در چندین استان و شهرها و روستاها شاهد طغیان رودخانهها و ایجاد سیلابها و زیر آب رفتن روستاها هستیم که در این گزارش به تشریح آنها میپردازیم:
شیراز
بارش شدید باران که از بامداد امروز در استان فارس آغاز شده بود، از حوالی ساعت ۱۱ منجر به وقوع سیلاب شدید در منطقه دروازه قران، میدان ابوکلام، هفتتنان و مسیرهای منتهی به این مناطق شده بود.
عنایتالله رحیمی استاندار فارس با اشاره به وقوع سیلاب در برخی مناطق شیراز اظهار داشت: حجم زیاد بارندگی سبب سیلاب در برخی مناطق شیراز شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اوضاع تحت کنترل است، افزود: در مسیرهای منتهی به دروازه قرآن، میدان ابوالکلام و خروجی شهر شیراز از تردد غیرضروری خودداری شود چراکه ازدحام خودروها و آبگرفتگی در این نقاط زیاد است.
استاندار فارس گفت: منزلها و خودروهایی که دچار آبگرفتگی شدهاند توسط نیروهای شهرداری و آتش نشانی در حال امدادرسانی هستند.
وی با اشاره به اینکه بر اثر این طغیان خودروهای فراوانی در آب گرفتار شدند، تصریح کرد: تاکنون تلفات جانی برای این حادثه گزارش نشده اما پیگیریهای پلیس و عوامل امدادی برای نجات خودروهای گرفتار در این سیلاب ادامه دارد.
جاری شدن آب در خیابانهای شیراز بر اثر بارشهای امروز
رئیس سازمان آتشنشانی شهرداری شیراز با توجه به شدت بارندگی و آبگرفتگی معابر از شهروندان و مسافران خواست از تردد در کنارگذرها خودداری و از مسیرهای جایگزین عبور کنند و از سفرهای غیر شهری و غیر ضروری، خودخوداری کنند.
رئیس سازمان آتشنشانی شهرداری شیراز گفت: در مسیرهای منتهی به دروازه قرآن، میدان ابوالکلام و خروجی شهر شیراز از تردد غیرضروری خودداری شود چراکه ازدحام خودروها و آبگرفتگی در این نقاط زیاد است.
سیل در بازار وکیل شیراز
قانع تاکید کرد: منزلها و خودروهایی که دچار آبگرفتگی شدهاند توسط نیروهای شهرداری و آتش نشانی در حال امدادرسانی هستند.
ورودی شیراز از سمت پل شهید اسکندری به سمت اصفهان مسدود است
رئیس پلیس راه شمال استان فارس در پی این حادثه از برخورد تعداد ۱۰۰ خودرو در ورودی دروازه قرآن خبر داد و گفت: به دلیل آب گرفتگی ورودی شیراز از سمت پل شهید اسکندری به سمت اصفهان مسدود است و تا اطلاع ثانوی تردد از این مسیر امکانپذیر نخواهد بود.
سرهنگ عبدالهاشم دهقان با تاکید بر اینکه عبور و مرور از منطقه دروازه قرآن غیر ممکن شده و در تلاش هستیم تا پایان امروز این مسیر بازگشایی شود، گفت:دیگرمحورهای مواصلاتی استان فارس باز و تردد در آنها جریان دارد.
رئیس پلیس راه شمال استان فارس ادامه داد: مسافران با توجه به شروع بارش برف و باران از شب گذشته و احتمال سیلابی شدن در مسیرهای مواصلاتی استان از سفرهای غیر ضروری از این مسیرها خودداری کنند.
.
ا
مدیرکل پزشکی قانونی فارس با اشاره به جانباختگان حادثه سیل دروازه قران شیراز گفت: اجساد جانباختگان سیل شیراز به پزشکی قانونی فارس انتقال یافت.
تعداد قربانیان سیل به ۱۷ نفر رسید
پیرحسن کولیوند سرپرست اورژانس کشور اعلام کرد:جان باختند و تاکنون ۷۴ مصدوم بهجای گذاشته و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۱۶ دستگاه آمبولانس درحال امدادرسانی به سیلزدگان است.
اجساد به پزشکی قانونی استان تحویل شده است که از این تعداد، ۳ نفر کودک، ۶ نفر مرد و ۸ نفر زن بودند.
خوزستان
آسیب دیدن ۱۸۰ خانوار در آبادان به دلیل طغیان رودخانه
علی خدادادی اظهار کرد: فرمانداری آبادان شب گذشته به جمعیت هلال احمر شهرستان اعلام کرد که سیل بندهای روستاهای دهستان اروندکنار شکسته شده و روستاها دچار سیل شدند.
وی با اشاره به آسیب دیدن ۱۸۰ خانوار در آبادان افزود: سیل در اثر مد دریا و ورود به رودخانه و طغیان آب نهرهای روستاها ایجاد شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان تصریح کرد: متأسفانه دو کودک ۳ و ۶ ساله در اثر سقوط در نهر قصر، جان خود را از دست دادند.
خدادادی با اشاره به گزارش ورود آب به برخی منازل بیان کرد: روستاهای نهر قصر شامل ۴۰ خانوار، نهر دایر شامل ۶۰ خانوار، ابوچنبه شامل ۵۰ خانوار، ابودگل شامل ۲۰ خانوار و عریض شامل ۱۰ خانوار دچار آسیب ناشی از سیل شدند.
وی یادآور شد: شب گذشته دو تیم ارزیاب به اروندکنار اعزام و ارزیابی مناطق آسیب دیده هنوز ادامه دارد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان در پایان بیان کرد: عوامل امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان در سراسر استان به حالت آماده باش درآمدهاند.
لرستان
بارندگیهای اخیر موجب طغیان کم سابقه رودخانه کشکان در حاشیه جاده خرمآباد_پلدختر و مسدود شدن این مسیر شده است.
سیل همچنین باعث مسدود شدن راه ارتباطی حدود ۲۰ روستا در جنوب استان شده و به پل «افرینه» نیز آسیب زده است.
مسؤولان از شهروندان درخواست کردهاند تا اطلاع ثانوی از تردد و اسکان در حاشیه رودخانهها خودداری کنند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان لرستان با اشاره به بالا آمدن سطح آب خرم رود اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به بارشهای شدید باران در استان، رودخانه خرمآباد طغیان کرده است.
وی افزود: در شهرستانهای پلدختر، کوهدشت و سلسله نیز وقوع سیلاب را داریم که نیروهای جمعیت هلالاحمر در سطح شهرستانها اقدامات امدادی را انجام میدهند.
صارم عنوان کرد: وضعیت در شهرستان خرمآباد بحرانی است و نیروها مستقرشدهاند و با کمک سایر دستگاههای خدمات رسان اقدامات لازم انجام میشود.
سرهنگ مرتضی چغلوند اظهار داشت: به دلیل بارش شدید باران در لرستان، در حال حاضر تمامی محورهای استان بهشدت لغزنده است و در محورهای شمالی استان بارش سنگین برف را داریم.
وی بابیان اینکه در محورهای رازان، زالیان، گشور و گاماسیاب نیز بارش شدید برف وجود دارد افزود: محور جنوب استان لرستان به علت طغیان رودخانه در پلدختر تا اطلاع ثانوی مسدود است.
سیل شدید در پل دختر لرستان
رئیس پلیسراه استان لرستان عنوان کرد: در محور آزادراه خرمآباد- پل زال نیز ریزش کوه وجود دارد که احتمال میرود این محور نیز در صورت ریزشهای مجدد بسته شود.
وی بیان کرد: به هموطنان توصیه میشود در محورهای استان لرستان تردد نکنند و مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.
قطع برق ۵۰ روستا در پی سیلاب لرستان
مدیرکل دفتر بحران وزارت نیرو گفت: به دلیل سیلاب به وجود آمده در استان لرستان، حدود ۵۰ روستا در شرایط بیبرقی و تقریباً ۶۰ روستا در قالب مجتمع آبرسانی در شرایط بیآبی قرار گرفتهاند.احتمالاً رفع مشکل ۴۰ روستای دیگر طولانی خواهد بود.
وی درباره آخرین وضعیت استان گلستان و مازندران نیز گفت: در حال حاضر برق تمام بخشهای گلستان و مازندران وصل شده است و فقط در هشت روستای استان گلستان مشکل تأمین آب داریم که این مساله نیز با تجهیز تانکرهای آبرسانی و آبهای بستهبندی برطرف شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تمرکز ما روی استان لرستان و حوزه کرخه و دز است، گفت: از یک ماه پیش پیشبینیهایی لازم را در این حوزه داشتهایم و به همین دلیل سد کرخه و دز به حد کافی خالی بودند تا بتوانیم مدیریت مخازن را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: در ۱۰ استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، چهارمحال بختیاری، لرستان، فارس، کرمانشاه، اصفهان، ایلام، کردستان، همدان، کرمان، آذربایجان غربی، زنجان و خراسان رضوی که برای سیل هشدار داده شده بود، تمهیدات لازم را در نظر گرفتهایم.
گلستان
این روزها استان گلستان و روستاهای اطراف درگیر سیل بیسابقهای شده و مردم این استان با مشکلات فراوانی ناشی از سیل روبرو شدهاند. سامانه بارشی که از یکشنبه هفته گذشته وارد گلستان شده باعث بالا آمدن آب رودخانه و پر و سرریز شدن سدهای استان مانند بوستان و گلستان و نرماب شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان میزان بارش در برخی از ایستگاهها به ۳۱۵ میلی متر هم رسید و این در حالی است که کل بارندگی متوسط استان در شرایط نرمال ۴۵۰ میلی متر است یعنی بالغ بر ۶۰ درصد بارندگی سالیانه در ۲۴ ساعت اتفاق افتاده است.
با این بارشها ۱۴ رودخانه اصلی در بالادست گنبد و بین راه هم رودخانههای تا حدفاصل گمیشان طغیان کردند.
سیل نوروزی مردم نجیب ترکمنصحرا را آواره کرده است. دستگاههای مختلف بهدلیل گستردگی مناطق سیلزده قادر به امدادرسانی مطلوب نیستند اما در عین حال تجهیزات لشکر ۳۰، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج و همه نیروهای مسلح پای کار آمده است تا بخشی از رنج مردم سیلزده را کم کند.
روستاهای این استان از مراوهتپه و گنبدکاووس تا آققلا، بندرترکمن و گمیشان یکی یکی تخلیه شدند، بخش اعظمی از شهرها زیر آب رفته، دسترنج ماهها تلاش کشاورزان نابود شده و آن ۳۷ هزار هکتار زهکشی نیز به کمک مردم نیامده است.
آغاز بارش باران در مناطق سیلزده
محمدرضا رحماننیا ظهر با اشاره به آغاز بارشها در مناطق مختلف استان اظهارداشت: سامانه ناپایداری از امروز وارد استان شده که منجر به افزایش ابر، بارش باران، رعد و برق، بارش برف و پدیده مه در مناطق مرتفع و کوهستانی، وزش شدید باد موقتی و مواج شدن دریا میشود.
وی با بیان اینکه فعالیت این سامانه سبب کاهش ۸ تا ۱۰ درجهای دمای هوا در استان شده است، گفت: شدت بارشها از اواخر وقت امروز و فردا در استان خواهد بود و تا روز چهارشنبه نیز به تناوب ادامه خواهدداشت.
رحماننیا ادامه داد: با توجه به تداوم بارشها آبگرفتگی برخی معابر شهری و همچنین در مناطق کوهستانی به دلیل برودت هوا، ریزش برف و کولاک و مه غلیظ اختلال در تردد جادهای پیشبینی میشود.
وی با اشاره به بارش باران در مناطق سیلزده نیز اظهارداشت: این سامانه همه استان را تحت تأثیر قرار خواهد داد اما عمده هسته بارشها در نواحی کوهستانی و کوهپایهای است. در مناطق میاندشت، گرگانرود و شمال استان بارشها چندان قابل ملاحظه نخواهد بود.جادهها مسدود شده است، حضور دارند.
از امروز یک بیمارستان فوق تخصصی سپاه در منطقه سیلزده ایجاد میشود که ۱۲۰ نفر از کادر پزشکی، پرستاری و نیروهای متخصص در این منطقه حضور دارند و به مردم سیلزده خدمات میدهند. همچنین هشت اکیپ سیار پزشکی نیز در منطقه حضور یافتهاند و آماده خدماترسانی هستند.
اقدامات برای پیشگیری از ورود سیلاب و طغیان رودخانه به مناطق سیمینشهر و گمیشان در حال انجام است.
یکی از مهمترین اقداماتی که قرار است با همکاری ستادکل نیروهای مسلح و با امکانات ارتش و سپاه انجام شود، لایروبی گرگانرود در محل اتصال به دریا از مسیر چارقلی تا خواجهنفس است. با این کار زمان تخلیه سیلاب به سمت دریا افزایش مییابد. از طرفی چون بارش داریم و امدادرسانی با بالگردها برای امروز ممکن نیست، روز گذشته از ظرفیت بالگردها برای خدماترسانی به روستاهای سیلزده استفاده کردیم و آذوقه کافی به این روستاها رساندیم.
وی گفت: گاهی تصمیمات محلی از سوی برخی گروهها و مردم گرفته میشود که امدادرسانی را مختل میکند. برای همین تصمیمات مشترکی گرفته شد تا فعالیتهای مهندسی دستگاهها به گونهای انجام شود که مسئولان محلی توجیه و از تبعات این اقدامات مطلع شوند تا ممانعت در محل صورت نگیرد و اقدامات سریع به نتیجه برسد.
: بخشی از سیلاب به فرودگاه گرگان است. تلاش میکنیم با بازگشایی مسیر به سمت رودخانه قرهسو بخشی از آب را هدایت کنیم.
تنها مسیر ارتباطی گمیشان براثر سیلاب مسدود شد
وی افزود: این مسیر در ۶ روز گذشته به دلیل بارش باران و رواناب تخریب شده بود اما روز گذشته تلاش کردیم بخشی از جاده برای انتقال ماشینآلات و بیل مکانیکی به شهرستان گمیشان ایمن شود. با اینکه سرعت سیلابی که از سمت آققلا به شهرستان گمیشان وارد شده، کم است اما براساس پیشبینیها شهر گمیش تپه دچار آبگرفتگی خواهد شد.
فرماندار گمیشان اظهارداشت: بخشی از مسیر بندرترکمن به گمیشان در چند نقطه نیاز به ایجاد شکاف دارد تا بتوانیم بخشی از سیلاب را به سمت دریا هدایت کنیم. با استفاده از ماشینآلات سنگین توانستیم بخشی از مسیر گمیشتپه به سمت چارقلی و ورودی مصب دریا را برای هدایت آب، بازگشایی کنیم.
قسمتی از جاده گرگان به آققلا بنا به ملاحظاتی از بین رفته و راه دسترسی به آققلا دچار مشکل شده است. برای تداوم خدماترسانی به احداث دو پل شناور در این مسیر نیاز داریم. سیلاب از سدها فروکش کرده و حجم آب پایین آمده است. در بخش سدها ما نگرانی خاصی نداریم. در حال حاضر دبی آب رودخانه اترک با ۱۲۰ متر مکعب بر ثانیه به سمت دریا در حرکت است.
در انتهای رودخانه اترک به دریا دو روستای خواجه نفس و چپاقلی قرار دارد که مسیر رودخانه در حوالی این روستاها چند سالی لایروبی نشده و نگرانی ما آبگرفتگی کامل این روستاها است. باید با تمام امکانات و تجهیزات این مسیر لایروبی شود تا مسیر باز و آب رودخانه با سرعت بیشتری به دریا سرازیر شود.
.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر