پرونده رشوهدهی توتال به مقامهای ایرانی زنده شد
وکیل مهدی هاشمی تا کنون در اینباره سکوت کرده است
غول نفتی توتال که با پرداخت جریمه ۳۹۸ میلیوندلاری از محاکمه در آمریکا گریخت، برای پرونده پرداخت رشوه به مقامهای ایرانی در فرانسه گرفتار شد. نام مهدی هاشمی به عنوان گیرنده این رشوه مطرح شده است.
بر مبنای اعلام رسمی دفتر دادستانی پاریس در روز سه شنبه ۲۵ نوامبر ۲۰۱۴، شرکت نفتی توتال به اتهام پرداخت رشوه در قراردادهایی که بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴ با مقامهای ایرانی در ارتباط با صنعت نفت و گاز این کشور بسته بود، در فرانسه محاکمه میشود.
سوپرمیجر توتال که سال گذشته میلادی به همین دلیل، یعنی پرداخت ۶۰ میلیون دلار رشوه برای دستیابی به قراردادهای پرسود در چند میدان نفت و گاز از جمله پارس جنوبی، مجبور به پرداخت جریمهای معادل ۳۹۸ میلیون دلار به دولت و کمیسیون بورس آمریکا شده بود، نتوانست از تعقیب قضایی در فرانسه بگریزد و دادستانهای این کشور اعلام کرده بودند که توتال و مدیرعامل رشوهدهندهاش یعنی کریستوفر دو مارژری را به محاکمه خواهند کشید.
کریستوفر دو مارژری اما ماه گذشته (نیمهشب بیستم اکتبر) طی یک حادثه در فرودگاه مسکو کشته شد و از قضا عباس یزدانپناه یزدی، دوست، مشاور و شریک جرم مهدی هاشمی در این پرونده نیز چند ماه پیش از آن ناپدید شده بود.
گفتنی است که نام عباس یزدانپناه و بیژن دادفر از سوی دادستانی فرانسه به عنوان واسطههای انتقال رشوه به مقام ایرانی (یعنی مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی) اعلام شد و یکی از شروط آزادی دو مارژری در سال ۲۰۰۷، عدم تماس با مهدی و پدرش بود.
در پی بازجویی دومارژری در سال ۲۰۰۷ و افشای نام مهدی هاشمی، وی این اتهام را رد کرد. شایان ذکر است که مهدی هاشمی اتهام مشابه رشوهگیری در رابطه با شرکت استاتاویل را هم تکذیب کرده بود و گفته بود که از اساس عباس یزدانپناه و شرکت هورتون متعلق به او را نمیشناسد، اما بیپایهبودن ادعای وی پس از افشای دوستی دیرینه این دو هم از سوی نزدیکان هاشمی و هم از سوی وکیلش فاش شد.
جالب توجه است که در ادامه تکذیبها، طی روزهای گذشته محمود علیزاده طباطبایی وکیل مهدی هاشمی در مصاحبهای مدعی شد که هیچیک از مدیران استاتاویل محکوم نشده، همگی تبرئه شدند و از مدعی خسارت هم گرفتند. طباطبایی خبرهای مربوط به استات اویل را شانتاژ یک وکیل بهایی دانست. این در حالی است که جریمه استات اویل بابت پرداخت رشوه در ایران رسماً تایید شده است.
در سال ۲۰۰۷ چهار مقام دیگر شرکت توتال که تحت بازجويی قرار گرفتند، «روبرت کاستِنی» مديرامورمالی، «فيليپ بواسو» رييس شعبه توتال درايران، «ميشل نِيلی» مسوول بهره برداری ازگاز پارس جنوبی در شرکت توتال و «پاتريک رمبو» از کارکنان سابق این شرکت بودند و منابع نزديک به اين پرونده به گفتند که درطول بازجوییهای مقدماتی، نام هاشمی رفسنجانیها، پدر و پسر، به عنوان «شرکای احتمالی رشوهخواری» در امضای قرارداد پارس جنوبی و توتال به ميان آمده است.
همين منابع اشاره کردهاند که ۳۰ ميليون يورو از کل مبلغ پرداختی که ۶۰ ميليون يورو اعلام شده بود، از طريق دوبی،به خاندان رفسنجانی ارسال شده است. اين مبلغ در گزارش خبرگزاریهای معتبر ديگر، دهها ميليون دلار ذکر شده است.
همين منابع اشاره کردهاند که ۳۰ ميليون يورو از کل مبلغ پرداختی که ۶۰ ميليون يورو اعلام شده بود، از طريق دوبی،به خاندان رفسنجانی ارسال شده است. اين مبلغ در گزارش خبرگزاریهای معتبر ديگر، دهها ميليون دلار ذکر شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر