اسرائیل ناچار به انتشار نتیجه تحقیق درباره محاصره اقتصادی نوار غزه شد
یک دادگاه در اسرائیل دولت آن
کشور را مجبور به انتشار گزارشی کرده است که بر اساس تحقیقات در مورد
سوءتغذیه کودکان فلسطینی تهیه شده است.
یک گروه مدافع حقوق بشر اسرائیلی پس از تنگتر شدن
حلقه محاصره نوار غزه به دنبال قدرت گرفتن حماس در سال ۲۰۰۷ در یک گروه مدافع حقوق بشر اسرائیل به نام گیشا که علیه محاصره اقتصادی نوار غزه فعالیت می کند برای وادار کردن وزارت دفاع اسرائیل به انتشار این گزارش تلاش زیادی کرده است.
این گزارش تحت عنوان "مصرف غذا در نوارغزه -خط قرمزها " بر اساس تحقیقات جامع در مورد میزان کالری مورد نیاز فلسطینیان انجام گرفته تا جلوی سوء تغذیه آن ها گرفته شود.
مواد غذایی مورد نیازی که در این گزارش به آن اشاره شده است گوشت، لبنیات، سبزی و میوه است.
گروه مدافع حقوق بشر، گیشا، به محدودیت های غیرعادی اشاره می کند که در دوران محاصره اقتصادی وجود داشت از جمله این که بعضی از محصولات غذایی نظیر دارچین اجازه ورود به نوارغزه را داشت حال آن که به سبزیجاتی نظیر گشنیز اجازه ورود به نوارغزه داده نمی شد.
در قسمت " خط قرمزها " در این گزارش چنین نتیجه گیری شده است که برای تامین سهم غذایی بشردوستانه که شامل موادغذایی اساسی ،دارو، تجهیزات پزشکی ،بهداشتی و مواد ضروری کشاورزی می شد، اسرائیل می بایست روزانه به ۱۰۶ کامیون اجازه ورود به نوارغزه را می داد.
به گفته این گروه، در آن دوران اسرائیل فقط به ۶۷ کامیون اجازه ورود به نوارغزه را می داد.
گروه مدافع حقوق بشر اسرائیل همچنین درگزارش خود به این موضوع اشاره کرده است که قبل از محاصره اقتصادی در سال ۲۰۰۷ روزانه ۴۰۰ کامیون حامل کالاهای ضروری وارد غزه می شد.
محاصره اقتصادی نوارغزه سه سال بعد تحت فشارهای بین المللی خاتمه یافت تا کالاهای بیشتری وارد نوارغزه شود .
قبل از سال ۲۰۱۰ هر ساله محصولات غذایی به ارزش میلیون ها دلار از طریق تونل های زیر زمینی به نوار غزه قاچاق می شد .
تعهدی که هرگز به آن عمل نشد
دولت اسرائیل مدعی است که محاصره اقتصادی به دلایل امنیتی ضروری بوده است ولی باری باشی، مدیر اجرائی سازمان گیشا در یک بیانیه گفته است "اسرائیل چه گونه می تواند مدعی باشد که مسئول زندگی ساکنین غیرنظامی نوار غزه نیست، در حالی که کنترل نوع و حتی میزان موادغذائی روزانه مردم غزه را در دست دارد."با کنترل رفت و آمد ساکنین نوارغزه، اسرائیل متعهد به رعایت آزادی ورود و خروج کالاهای ضروزی مردم غیر نظامی به نوارغزه است اما تاکنون از عمل به این تعهد شانه خالی کرده است.
دولت اسرائیل اکنون اذعان داشته است که محدودیت ورود مواد غذایی مصرفی به غزه برای وارد آوردن فشار بر مردم این منطقه و سخت ترکردن زندگی برای آن ها بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر