۱۳۸۸ دی ۲۰, یکشنبه

آيا بر تعداد نمايندگان مستعفي افزوده مي‌شود؟

اینده نیوز : ۲۰ دي ۱۳۸۸

برخی تحلیلگران سیاسی معتقدند دور جدیدی از فشارهای نماینده های حامی دولت بر رئیس معتدل مجلس آغاز شده است .

شفاف : حميد رسايي در مطلبي در وبلاگ شخصي خود با اشاره به استعفاي روح الله حسينيان از نمايندگي مجلس آورده است: آيا همان‌طور که برخي از همکاران عنوان کرده اند، در صورتي که نمايندگان انتقادات حسينيان را وارد بدانند و به استعفا راي دهند، بر تعداد افراد مستعفي افزوده مي شود؟

این در حالی است که به عقیده برخی تحلیلگران سیاسی احتمالی استعفای برخی حامیان دولت در مجلس سرآغاز دور دیگری از فشارها بر رئیس مجلس شورای اسلامی است .


علی لاریجانی که در میان افکار عمومی و فعالان سیاسی به عنوان چهره ای معتدل و اصولگرا شناخته می شود طی ماه های گذشته به شدت از جانب حامیان دولت در مجلس تحت فشار بوده است و حتی یک بار نیز تلاش گسترده ای برای عزل وی از ریاست فراکسیون اصولگرایان انجام دادند که موفق نشدند .

اکنون اما به نظر می رسد دور جدیدی از فشارها آغاز شده است . چرا که ممکن است صحن علنی مجلس در جلسه بررسی استعفای نمایندگان حامی دولت تبدیل به اظهار نظرهای تند علیه لاریجانی شود.

متن یادداشت حمید رسایی

به گزارش شفاف متن کامل يادداشت حجت الاسلام حميد رسايي عضو کميسيون فرهنگي و نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي با عنوان "آيا بر تعداد نمايندگان مستعفي افزوده مي‌شود؟" به شرح زير است:

روح الله حسينيان يکي از نمايندگان محترم مردم تهران، ري ، شميرانات و اسلامشهر در مجلس شوراي اسلامي روز پنجشنبه با ارسال متني و بيان دلايلي از نمايندگي مجلس شوراي اسلامي استعفا کرد. اين خبر براي همه ما تعجب آور بود چون در حقيقت بدون برنامه ريزي قبلي و يا تصميم جمعي اتخاذ شده بود. البته دلايلي که از سوي آقاي حسينيان بيان شده، هيچ يک تازه نبود و قبلا در باره هر يک از آنها بارها و بارها گله و شکايت از زبان ايشان يا دوستان ديگر و حتي در مواقعي نگارنده اين سطور گفته و يا نوشته شده بود. اما همه اينها به يکباره برادري مثل حسينيان را با آن همه سابقه و پيشينه مقاومت و ايستادگي در برابر مشکلات و انحرافات به اين نتيجه مي رساند که تنها راه حل را در فريادي از جنس ديگر ببيند،‌ از جنس امر به معروف و نهي از منکر.

در وي‍ژگي ها و شرايط امر به معروف و نهي از منکر يکي از مراحل،‌ قطع ارتباط با مرتکب منکر و يا فراموش کننده معروف است تا بلکه اين اقدام ، فرد غافل را به خود آورد و او را متوجه موضوع نمايد. به نظر مي رسد آقاي حسينيان براي اين که برخي از دوستانش را متوجه روند غلطشان کند، راهکار را در اعلام انصراف خود از نمايندگي ديده. جالب اين جاست که اين اقدام هم با استقبال و خوشحالي دسته اي از همان کساني که اشکال بر آنها وارد شده،‌ مواجه گرديده و هم در نظر دسته اي از مردم که همواره نسبت به اين افراد انتقاد دارند، اقدامي بجا جلوه نموده تا جايي که در نماز جمعه اين هفته تهران در برخي خيابان ها در دسته هاي مختلف در حمايت از آقاي حسينيان شعار سر مي دادند.

آقاي حسينيان در متن استعفا نامه خود به فشاري که امروز برخي به دليل جو ساخته شده بر نيروهاي خدوم نظامي انتظامي وارد مي کنند،‌ گله مي کند و البته او هم مثل همه ما معتقد است نسبت به متخلفان بايد برخورد صورت گيرد. حسينيان در استعفانامه خود به عملکرد پارلمان‌تاريست‌ها و لابي هاي پيدا و پنهان آنها براي جهت دادن مجلس به سمت و سويي که منافع شان اقتضا مي کند، اشاره کرده. همچنين از تغيير رفتارهاي سياسي رييس مجلس که روزگاري در يک سنگر با او در برابر فرقه اصلاح طلب مي جنگيده، زبان به شکايت کشوده و اين تغيير رفتار را نشأت گرفته از تفکرات رييس دفتر آقاي لاريجاني مي داند. جالب است شايد بسياري از فعالان سياسي تاکنون حتي نام رييس دفتر رييس مجلس را هم نشنيده باشند تا چه رسد به مواضع سياسي و مبنايي وي در خصوص حوادث و فتنه هاي ماه ها و سال هاي اخير اما مروري بر مواضع ايشان و تاثير آن بر عملکرد همان پارلمان تاريست ها از نظر حسينيان لازم و ضروري به نظر مي رسد.

من شخصا هر چند بخش عمده اي از اشکالات مطرح شده توسط آقاي حسينيان را وارد مي بينم اما روش انتخاب شده توسط ايشان را نمي پسندم و معتقدم با ادامه فعاليت مجلس و در همين کسوت نمايندگي همچنان بيشتر مي توان خدمت کرد و در برابر کجي ها و انحرافات ايستاد و تاثير گذاشت. اما به هر ترتيب اين نظر فردي است که به اندازه روح الله حسينيان تجربه فعاليت سياسي را ندارد. با همه اينها بنده به اين تصميم دوست،‌ همکار و برادرمان احترام مي گذارم و البته اميدوارم که ايشان همچنان در مجلس شوراي اسلامي به دفاع از حقيقت بپردازند. اما واقعا مجلس در برابر اين تصميم چه خواهد کرد؟

بنابر آيين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي،‌ هر يک از نمايندگان مي توانند با ارائه دلايل خود از نمايندگي استعفا کنند.

اين در خواست در صحن علني مطرح مي شود و فرد مستعفي يا نماينده وي دلايل اين تصميم را در نيم ساعت اعلام مي کند و در برابر ايشان نيز مخالف يا مخالفين در نيم ساعت سخن خواهند گفت. اين بند از آيين نامه حکايت از اين مي کند که از نظر آيين نامه داخلي مجلس، اصل بر عدم پذيرش استعفاي نمايندگان است چون آيين نامه اجازه سخن به موافق استعفا را نداده است. پس از اين مرحله، ‌درخواست نماينده مستعفي به راي گذاشته مي شود و چنانچه بيش از نيمي از نمايندگان دلايل همکار خود را موجه و اشکالات طرح شده را وارد بدانند به پذيرش استعفاي وي راي مي دهند و در غير اين صورت به اين استعفا راي نخواهند داد و نماينده مستعفي موظف به ادامه فعاليت خود است.

اکنون بايد ديد که از نظر مجلس شوراي اسلامي، اشکالات روح الله حسينيان وارد است يا نه و اگر وارد باشد، آيا همان‌طور که برخي از همکاران عنوان کرده اند، در صورتي که نمايندگان اين انتقادات را وارد بدانند و به استعفا راي دهند، بر تعداد افراد مستعفي افزوده مي شود و نمايندگان ديگري هم استعفا خواهند داد؟

فکر مي کنم آقاي حسينيان که بصيرت وي و مشي ولايت پذيري او تاکنون سرمشق بسياري از نيروهاي ولايي جامعه بوده و حضور وي در مجلس در مواقع مختلف تاثير گذار و نقش آفرين بوده است، بايد در تصميم خود تجديد نظر کند. روز گذشته رهبري معظم انقلاب در ديدار با مردم قم بر دو وي‍‍ژگي صبر و بصيرت تاکيد کردند، از ياد نبريم که پيش از اين نيز امام ما فرمود و رهبرمان يادآوري کرد که:‌ الا و لا يحمل ه

هیچ نظری موجود نیست: