رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی ایران، همزمان با سالگرد بمباران شیمیایی سردشت، می‌گوید مصدومان شیمیایی بمباران این شهر هشت‌هزار و پنج نفر هستند که به شش‌هزار مصدوم حقوقی تعلق نمی‌گیرد.

سردشت

بمباران شیمیایی سردشت در چهار نقطه پر تراکم این شهر اتفاق افتاد

«این ظلم آشکار به مردمی است که نسل‌ها با مشکل آلودگی شیمیایی مواجه بودند.»

وی درباره انتقال ژنتیک گاز خردل و اثراث آن گفت: «مصداق حرفم مادر بارداری است که جنینش ناقص‌الخلقه بود و بررسی‌ها نشان داد که او در سال ۱۳۶۶جنینی در شکم مادرش بوده. بنابراین شواهد نشان می‌دهد که اثراث سوء گاز خردل دست‌کم دو، سه نسل به شکل عمومی منتقل شود.»

خضری افزود: «خطر اصلی این است که منطقه پر از مین است و هر هفته ما یک انفجار مین داریم. نگرانی این است که انفجار یکی از همین مین‌ها به فعال‌شدن احتمالی یکی از بمب‌های شناسایی‌نشده منجر شود، بنابراین در سالروز شیمیایی سردشت از مسوولان می‌خواهیم که هرچه‌سریع‌تر در این زمینه ورود کرده و منطقه را ۳۰ سال بعد از جنگ، پاکیزه به مردم تحویل دهند.»

شهر سردشت در استان آذربایجان غربی، هفتم تیرماه سال ١٣۶۶هدف حملات شیمیایی عراق قرار گرفت و عوارض آن هنوز در میان ساکنان این منطقه دیده می شود. این بمباران در چهار نقطه پر جمعیت سردشت اتفاق افتاد و منجر به کشته‌شدن بیش از ۱۰۰ تن از مردم این شهر شد.

سال گذشته همزمان با سالگرد بمباران سردشت، گروه موسیقی «خورشید سیاه»،آهنگی با نام هفت تیر ۶۶ منتشر کرد