به پدرم گفتند جلوی دوربین بگو دخترم دستگیر نشده
هیچ حکمی نشان نمیدهند، میگویند دستور داریم برای سوال و جواب، دخترتان را ببریم. اتاقش را میگردند و همه وسایل را هم میبرند؛ کامپیوتر، موبایل، لپ تاپ و... . پدر و مادر میپرسند کجا بیاییم دنبالش و ماموران فقط یک کلمه جواب میدهند: «ستاد خبری امانیه.»
پدر و مادر راهی امانیه و ساختمان ستاد خبری اداره کل اطلاعات استان خوزستان میشوند و تا شب مینشینند اما خبری از دخترشان نمییابند. روز بعد خودشان پدر را احضار میکنند. پدر گمان میکند میخواهند دخترش را آزاد کنند اما آنها حرف دیگری میزنند و میگویند: «شما بیایید جلوی دوربین و دستگیری دخترتان را تکذیب کنید. بگویید فقط یک بازجویی یک ساعته بوده است.»
این حکایت، روایت این روزهای خانواده «زکیه نیسی»، فعال محیط زیست است که در کمپین اعتراض به انتقال آب کارون نیز فعالیت میکرده. انتقال آب کارون به استانهای کویری از چند سال پیش مطرح شده و اعتراض فعالان محیط زیست را به دنبال داشته است. آنها مردم را با خود همراه ساختند و جمعه گذشته با تشکیل زنجیره انسانی و در دست گرفتن پلاکارد، اعتراض خود را نسبت به سیاست مسوولان برای انتقال آب کارون اعلام کردند. زکیه یکی از افراد موثر در برپایی این زنجیره انسانی بوده است.
او دو روز پیش توسط ماموران اطلاعات استان خوزستان بازداشت شده و روز گذشته ستاد خبری اداره اطلاعات از پدرش خواسته دستگیری فرزندش را مقابل دوربین تکذیب کند؛ خواستهای که از سوی پدر او رد شده است.
«مصعب نیسی»، برادر زکیه به «ایرانوایر» میگوید: «چون خبر بازداشت خواهرم در سایتهای مختلف خبری پوشش داده شده، اول از پدرم پرسیدهاند که این اخبار از کجا درز کرده و وقتی پدرم گفته اطلاع ندارد، از او خواستهاند دستگیری خواهرم را جلوی دوربین تکذیب کند. پدرم پرسیده خبر را برای کجا میخواهید و آنها در جواب گفتهاند برای سایتهای محلی. وقتی پدرم زیر بار نرفته، گفتهاند به ضرر دخترتان است.»
چند ساعت بعد از این ماجرا، اتفاق عجیبی رخ میدهد و صفحه فیس بوک زکیه آپ دیت میشود: «یک باره متوجه شدیم پست جدید به فیس بوک خواهرم اضافه شد. در پست جدید از قول خواهرم، دستگیری تکذیب شده و حرفهای زشتی هم درباره برادرم نوشته شده است. ما ادبیات خواهرم را میشناسیم و میدانیم که این نوشته او نیست. حتی اگر تحت فشار مجبور بود اینها را بنویسد، این نوشته را طور دیگری مینوشت. ماموران لپ تاپ، وسایل شخصی و موبایل خواهرم را بردهاند و طبیعی است که به فیس بوکش دسترسی دارند.»
در پست جدید زکیه نوشته شده است: «سلام علیکم و رحمه الله و برکاته. من زکیه نیسی در صحت کامل به سر می برم. من دیروز در تاریخ 28/02/1395 از سوی ستاد خبری [اداره کل اطلاعات استان خوزستان] فراخوانده شدم تا در مورد فعالیت های محیط زیستی و چگونگی پی گیری آنها که در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی باشد، با احترام کامل مصاحبه انجام دهم و این مصاحبه به مدت یک ساعت طول کشید و بعد از آن با صحت کامل به خانه برگشتم و اخبار منتشر شده در رسانه اى معاند و ضد ايرانى مبنی بر بازداشت و مصادره اموالم از سوی اطلاعات جمهوری اسلامی ایران را تکذیب میکنم. متاسفانه این اخبار از سوی منافقین و افراد ضد آرمانهای انقلاب اسلامی به واسطه برادر قاتل و ضد انقلاب و منافق من معروف به "یعقوب حر" منتشر شده است و تماما کذب است. فعالیت های من فقط محیط زیستی است و در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی است و قانون اساسی جمهورى اسلامى ايران اين حق من را تضمين مى كند. و من الله التوفيق»
یعقوب نیسی، برادر زکیه از فعالان عرب است که خارج از ایران زندگی میکند و بسیاری از فعالان عرب دستگیری او را بی ارتباط با فعالیتهای برادرش نمیدانند. مصعب برادرش هم همین نظر را دارد: «برادر من از اعضای گروهی است که خواهان استقلال اهواز هستند اما خواهر من فعال محیط زیست است و فعالیت فرهنگی دارد. ما فکر میکنیم به خاطر فعالیتهای برادرم برای حقوق اعراب و سخنرانیهایش در این زمینه، فعالیتهای خواهرم را به او ربط داده و زکیه را دستگیر کردهاند وگرنه او چند سال است که دغدغه محیط زیست و مسایل فرهنگی دارد و کار غیر قانونی هم نمیکند.»
روز گذشته خبرگزاری «ایرنا» در خبری با استناد به آن چه زکیه در صفحه فیس بوکش نوشته، بازداشت او را تکذیب کرد اما برادرش میگوید: «صفحه خواهرم در فیس بوک از داخل بازداشتگاه آپدیت شده و هنوز پدر و مادرم دنبال کارهای او هستند و جوابی نگرفتهاند.»
به گزارش سایت «عدالت برای ایران»، زکیه نیسی 26 ساله است و فارغ التحصیل رشته کشاورزی. او علاوه بر فعالیت در زمینه محیط زیست، در حوزه فرهنگی و حفظ زبان و هویت عربی نیز فعال بوده است. او دو سال است که به طور متمرکز روی این موضوع کار میکند.
زکیه تیرماه 94 به روزنامه «همشهری» گفته بود: «وقتی شنیدم سرنوشت زاینده رود در انتظار کرخه است، خیلی نگران وضع رودخانه های استانمان شدم. من میبینم وضع کارون روز به روز بدتر میشود، خشکیهای آن بیش تر میشود و مقصد همه آلودگیها به سمت کارون است. فکر میکردم با تذکر مدام کارشناسان و برگزاری زنجیرههای انسانی توجه وزارت نیرو جلب شود و جلوی ادامه انتقال آب از کارون گرفته شود. اما میبینم نه تنها کارون نجات پیدا نکرد بلکه برای انتقال آب از همه رودخانه های خوزستان برنامه ریزی میشود.»
پدرش قرار است دوباره به ستادخبری مراجعه کند تا شاید بتواند از وضعیت دخترش خبری بگیرد؛ دختری که به قول برادرش، همۀ هم و غمش زنده ماندن کارون بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر