ده نفر در ایران برای اطلاعرسانی به بیش از ۱۲۸ سال زندان محکوم شدند
مدیر یک سکوی اشتراک ويدئو آپارات محمد جواد شکوری به تاریخ ۳ آبان مطلع شده است که به ۱۲ سال زندان برای تهیه و انتشار یک مستند در باره آموزش ججنسی به کودکان محکووم شد. در این مستند از نوجوانان پرسیده میشد « آیا میدانند چگونه به دنیا آمدهاند؟» شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با ریاست محمد مقیسه اقزون برمدیر آپارات، هفت همکار دیگر وی برای تهیه این مستند را با اتهامهایی چون « فعالیت تبلیغی علیه نظام»، « انتشار محتوای مبتذل» و « اشاعه فساد» هر کدام به ۱۱ سال زندان محکوم کرده است. محمد جواد شکوری از سوی شماری از فعالان اینترنتی و برخی زندانیان سیاسی متهم به همکاری با رژیم و لو دادن فعالان اینترنتی شده است که در آن سال فیلمهای اعتراضات به ویژه در سال ۱۳۸۸ و به هنگام اعتراضها را منتشر می کردند. آپارات با بودجه دولتی و برای جایگزینی یوتیوب ساخته شد که همچنان در ایران در دسترس نیست.
چندی روزی پیش از آن به تاریخ ۲۰ امتبر فرنگیس مظلوم مادر سهیل عربی عکاس و شهروند خبرنگار زندانی و برنده جایزه شهروند خبرنگار ،۲۰۱۷ به ۱۸ ماه زندان محکوم شده است. وی پیش از این برای اتهامهایی چون « تبانی و تجمع علیه امنیت ملی» و « تبلیغ علیه نظام» به تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۹۹ به شش سال زندان محکوم شده بود که به این حکم اعتراض و واخواهی کرده بود. فرنگیس مظلوم به تاریخ ۳۱ تیرماه از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و تا به تاریخ ۱۶مهررا در زندان بسر برد. تنها جرم وی اطلاع رسانی از وضعیت سلامت و بازداشت پسرش و اعتراض به رفتار غیر انسانی و ظالمانه با او است. سهیل عربی که به زندان رجایی شهر منتقل شده بود به تازگی به بند ۲ الف زندان اوین که در مهار اطلاعات سپاه پاسداران است منتقل شده است. هماکنون در سلول انفرادی بسر میبرد. گزارشگران بدون مرز (RSF) آزارگری قضایی علیه سهیل عربی و باجخواهی مقامات ایران علیه خانوادههای روزنامهنگاران را محکوم کرده است.
در آخر شاعر و نویسنده پیمان فرهنگیان بدست دادگاه کیاشهر در محاکمهای غیابی به اتهام « تبلیغ علیه نظام» تشکیل گروه بیشتر از دو نفر در سیگنال برای اقدام علیه امنیت ملی» به ۳۸ سال زندان محکوم شده است. وکیل وی به این حکم اعتراض کرده است. یکی از اتهامهای او انتشار نوشتههای برای اطلاع رسانی و در حمایت از اعتراضات کارگری بوده است. وی به تاریخ ۳۱ خرداد بازداشت و به مدت ۲۵ روز را در زندان ازبرم لاهیجان گذراند پیش از آنکه با وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی آزاد شود.
رضا معینی مسئول دفتر ایران و افغانستان RSF در این باره میگوید « ما این محکومیتهای سنگین را در دادگاههای ناعادلانه و با اتهامهای بی اساس و ساختگی صادر شدهاند، نقض آزادی اطلاعرسانی میدانیم و محکوم می کنیم. در ایران دستگاه قضایی مستقل نیست، و دستگاهی ابزارانگاری شده از سوی سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات است.»
جمهوری اسلامی ایران با ازدست دادن سه رتبه درردهبندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۲۰ گزارشگران بدون مرز از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۷۳ قرار
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر